Sivut

torstai 12. marraskuuta 2015

Syksyllä aamuvarhain

Olipas taas hieno työpäivä! Saimme eskarilaisten upean taidenäyttelyn esille kirjastoomme. Itse asiassa teokset tuotiin jo tiistaina mutta eilen pidettiin näyttelyn avajaiset ja talossa oli monenmoista vipinää. Ihan arvovieraitakin kunnantalolta ja varhaiskasvatuksen johtajia saapui paikalle, mikä on minusta upea juttu ja toimii ehkä vain pienillä paikkakunnilla. Lehdistö oli asiaankuuluvasti mukana myös. Yksi esikouluryhmistä vieraili tässä aiemmin syksyllä kirjastossa ohjaajiensa kanssa, ja totesin, että he olivat aikanaan jo esikoisen eskaritätejä. Yhteinen historia on siis pitkä ja mietin heti, että näiden jos joidenkin kanssa yhteistyö varmasti toimisi. Niinpä kun bongasin Luontoliiton Päivä eläimenä -kilpailun, ajattelin, että se sopisi tälle ryhmälle kuin nenä päähän ja vinkkasin siitä heille heti. 
Joskus tuntuu, että huutelee sinne ja huhuilee tänne mutta kukaan ei kuule tai kuuntele. Nämä ihanat ohjaajat tarttuivat ideaan ja jalostivat sitä vielä eteenpäin (tai oikeammin antoivat lasten jalostaa) ja tarjosivat sitten tuotoksista näyttelyä kirjastoon. Näin tämän juuri kuuluu mielestäni toimia. Heillä oli kuulemma pikemminkin kuukausi eläimenä -teema, kun ideoita vaan tuli ja tuli. Näkyipä avajaisissakin kettu, jänis, orava ja metsähiiri. Kuten ehkä muistatte, kirjastoon ovat kaikki tervetulleita, lehmät ja metsän eläimetkin. Virallisen pönötysosuuden - joka lasten kanssa ei todellakaan sitä ollut - tutustuimme tietenkin taideteoksiin ja sitten iskimme tarjoilujen kimppuun.

Lasten suusta kuulee totuuden: "Mä luulin että tästä tulis ihan tavallinen päivä, mutta tästä tulikin mahtava juhlapäivä!" Sellaisia me tarvitaan tämän harmauden ja pimeyden keskelle. Ja väriä, niin kuin noissa teoksissa on.

8 kommenttia:

 1. Ihana päivä. Erilaista ja muistettavaa kaikille. Saattaapa ne saada vanhemmatkin illalla kirjastoon kun niidenkin "täytyy" päästä näkemään pilttiensä teokset. Kivaa!
  Entisessä työpaikassa oli aina mukavaa kun paikallisen päiväkodin lapsia kävi milloin virpomassa, milloin tuomassa ystävänpäivä- tai joulukortteja. Aina olivat harjoitelleet joitakin lauluja jne jne. Piristystä sekä heidän, meidän rutiiniin.
  Hienoja teoksia! Ja nuo lasten omat sanonnat tai runot teosten mukana on kivoja myös.

  PIsti silmään myös nuo oikean alakulman teokset. Mitäs ne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ne oli tehneet oksista kehykset ja pingoittaneet langat niihin. Sitten metsästä kaikkea mahdollista ja pujotelleet sinne - aivan upeita taideteoksia!

   Muutama vanhempi pääsi avajaisiin ja pari jo kerkesi muuten vaan käydä katsomassa lastensa työt. Toivottavasti tulevat ihailemaan, koska noi on upeita ja lapsille olis varmaan tosi tärkeää että vanhemmatkin ne näkis.

   Poista
 2. Ihana päivä eskarilaisille ja myös muille osallistujille! Tuo lausahdus lapselta on niin totta. Pienistäkin asioista saa juhlaa, kun vain muistaisi aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain kasn positiivista palautetta siitä että jaksan järkätä, koska kyllähän tuollainen toivottavasti jää lapsille mieleen ihan erityisenä päivänä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tuo koko projekti oli ihan huikea ja pisteenä i:n päälle sitten vielä taidenäyttely ja avajaiset!

   Poista
 4. Ihanaa yhteisöllisyyttä :)
  Saisko noista Helmen mainitsemista taideteoksista lähikuvaa? Kuulostaa hauskalta idealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just rakastan tuollaista!

   Ja kyllä, mulla sattuu olemaan kamera tänäänkin töissä kun jäi ikuistamatta myös ihanat puunpalasista sommitellut eläimet. Kumpaisetkin pääsevät blogiin huomenna!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana