Sivut

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Uusi auto, uusi kortti ja vanha vaiva

Minä kävin muuten maantaina jututtamassa luottokorjaajaani ja siellähän se minun Uusi Autoni oli ihan viittä vaille valmis. Tilasin vielä "vetokoukun" asennuksen ja sovimme, että olisi noutokunnossa pääsiäisen jälkeen. Minä sillä mitään vetää aio, mutta kun esikoisen pyörä kulkee niin kätevästi pyöräkoukussa mukana kylille ja johonkinhan se on pakko kiinnittää. Se pyöräkoukku. Esikoinen tosin ilmoitti heti, että hän voi pyöräillä pari ensimmäistä päivää, että opin ajamaan tuolla uudella kapistuksella. Onhan se siinä mielessä oikeassa, että kortin neljä vuotta sitten saatuani en ole ajanut muulla kuin nykyisellä autollani ja kerran ex-anopin autolla kauppaan ja naapurin autolla sellaset 10 kilometriä, joten epäilykselleen on ihan kelpo perusteet. On siinä vissiin opetteleminen. Tilipäivänä ennätän juuri maksella kaikki loput Visat pois ja korotetulla luottorajalla saan kuitattua auton kerralla maksetuksi. Juhuu, en tarvinut edes lainaa, lainaan vaan itseltäni (taikka Luottokunnalta, ihan miten vaan).


Kuva Kreikasta,
ja ihan oikein päin


Paperisotaakin on luvassa, mutta eiköhän se hoidu ainakin helpommin kuin Visa Electronin saaminen esikoiselle. Hänellä on ollut useamman vuoden ajan tili johon on säästänyt satunnaisia rahoja ja nyt pälähti mieleen, että voisi kai siihen liittää kortinkin. Ihan erikoistapauksia varten. Pankissamme oli uusi virkailija ja juttu meinasi tyssätä heti alkuunsa, kun hän totesi, että "Tällä tilillä on vain sulla käyttöoikeus". Katsoin häntä luukku auki ja kysyin, että eikö edes esikoisella itsellään? Tarkoitti kuulemma esikoisen isää. Kerroin olevani yksinhuoltaja ja hän väitti tarvitsevansa siitä todistuksen. Jeesus Maaria sanon minä. Olen voinut avata tilin ilman minkään valtakunnan papereita, miksi vi...mpelissä en sitten voisi liittää siihen korttia? Kun kerroin, että esikoisella ei ole isää ja kysyin, että haluaako hän vuonna -98 Helsingin lastenvalvojalla allekirjoitetun lomakkeen jossa ilmoitan etten halua isyyttä selvitettävän, vai miten hän toivoo tämän asian hoidettavan. Vaikutin ehkä sen verran sekopäältä, että mutisi, josko nyt tämän kerran. Ristus, ja taatusti myös seuraavankin kerran, mutta silloin ihan varmasti tutun virkailijan kanssa.

***

Niin, se eilinen palaveri. Kiitos tsempeistänne! Se meni ihan hyvin. Sain lupauksen, että meille järjestetään tiedotustilaisuus sisäilmatutkimuksen tuloksista ja tämänhetkisestä tilanteesta remontin ja toimenpiteiden suhteen. Muutama tärkeä asia terveydentilastani myös kirjattiin ylös. Mutta noin ylipäätään, olihan se sellainen "tämä nyt vaan pitää tehdä" -tapaaminen, ja jäi sellainen olo, että ei esimiestäni(kään) oikeasti kiinnosta kuinka minä voin.

18 kommenttia:

 1. Niinkus tiedät, mä olen ihan pihalla näistä viimeisistä jutuista joten onko tämä Uusi Auto remontoitu Pösö vai oletko hylännyt ranskattaren (eikun eiks tällä ollut ne killuttimet) ?

  Nämä korttihommat on kinkkisiä; puolitoista kuukautta sitten kävin tilaamassa uuden kortin kun sitä ei kuulunut (pitäisi tulla automaattisesti kun edellinen vanhenee) eikä sitä kuulunut sittenkään. No,minä pankkiin ja itkemään tätille että missä mun läpyskäni on ja tämä sanoo että on se lähetetty sulle kuukausi sitten...kai mutta tilaan sulle uus, tällä kertaa laitetaan hakemukseen että sun korttis on vioittunut ja niin tehtiin. Kortin tulo kesti tasan neljä päivää. Että semmosta.

  Meen nyt katsomaan sitä sun haastevastausta (jonka sä meedio teit jo ennakkoon :O )
  Pusuja ja ne silmät, muista pitää ne auki koska tänään on pikkulauantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn hakemassa kortin pankista ens viikolla ja aion kurkkia ikkunasta ja varmistaa, että on joku tuttu virkailija paikalla.

   Auto on pari kuukautta sitten luottokorjaajaltani tilaama uudemman vuosimallin Pösö. Alkaa olla remontoitu kuntoon ;.)

   Nyt on vaikea pitää silmät auki kun väsyttää ja vituttaa...

   Poista
 2. Jopas on omituista; pitäskö lapsen pankkiasioita hoitamassa olla aina molemmat vanhemmat, että homma hoituu sujuvasti? Tai että lapsen tilin voi tyhjentää kyllä, mutta kortin antaminen siihen on sitten suuren turvallisuusluokituksen paikka?

  Onnea uudesta autosta! En tiennykään, että sulla on niin tuore ajokortti... Sain omani 30-vuotislahjaksi, ja kyllä pelotti autokoulussa niin, ettei monessa muussa aikuisiällä oo pelottanu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mä ajoin 40-vuotislahjaksi kortin, joten on tuore, on. Musta ei koskaan tuu hyvää kuskia, mutta täällä maalla pärjään kyllä kun reitit on tutut ja liikennettä on vähän. Mua jo pikkasen jännittää se uusi auto, mutta eiköhän me juttuun tulla!

   Musta tuo korttihässäkkä oli perin omituinen, semminkin kun kollega kertoi, että häneltä ei ole koskaan kyselty mitään oman poikansa tiliä avatessa, korttia hakiessa tms, ja heillä sentään on vielä eri sukunimet pojan kanssa. No, meen hakemaan sen kortin niin, että paikalla on joku vanha tuttu virkailija.

   Poista
 3. Oletko muuten syntynyt 70 vai 69?

  Luultavasti pankkihenkilö noudatti protokollaa jonka noudattamatta jättämisestä olisi saanut noottia. Vaikka hölmöltä tuo vaikuttaa mutta toisaalta järkeenkäyvältä jos huoltajastatus ei näy heidän tiedoissa.
  Vauvoille tilin avaamiseen tarvittiin kummankin läsnäolo ja vauvankin allekirjoitus ;] Ei ihan mutta ainakin käärön henkkarit ja olikohan vielä syntymätodistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 70, vuotta tuoreempaa vuosikertaa kuin sä ;-)

   Tiedän, että henkilö noudatti protokollaa, mutta se tuntuu kohtuuttomalta, kun protokolla on ollut väljempi siinä kohtaa kun avasin tilin. Tää johtuu vain siitä, että henkilökunta on uusiutunut. Vanhat tuntee kaikki ja varmaan siksi pystyy vähän venyttämään rajoja. Uudet ei tunne ja se on tietty ihan ymmärrettävää.

   Muistan kun hain kuopukselle passia ja pöljä jätin hänet kotiin isänsä hoiviin. Poliisivirkailija kysyi, että missäs passinhakija on? Kärräsin sitten kuopuksen nukkuvana paikalle ja hän kurkkasi vaunuun. Nimmaria ei tarvittu ,-)

   Poista
  2. Oi, me ollaan samaa vuosikertaa :)

   Poista
  3. Mä oon jostain sun postauksesta sen päätellytkin, muistaakseni. Ja yhdet lapsetkin on samaa vuosikertaa, eiks vaan (ekaluokalla)? Ja olitko sä vielä leijonakin?

   Ainakin ammatti on sama. Me voitais perustaa kerho; mulla oli kerran yhden opistokaverin kanssa vasenkätisten, ruskeasilmäisten, pyöreäsilmalasisten kunnallihippien kerho. Sittemmin muutama määre muuttui mutta lisäksi tuli kirjastoihmisten, koska hänkin hakeutui alalle ;-)

   Me

   Poista
 4. Ei oo näköjään pankissa asiat muuttuneet miksikään kymmenessä vuodessa :) Meidän Poika oli jotakuinkin samaa ikäluokkaa kuin sun esikoisesi nyt, kun me käytiin hänelle jotain pankkiasiaa hoitamassa, ja hyvä ettei tarvinut mummon kälyn kaiman vessapapereita viedä mukana, että asiat hoitui. Ja Poika on syntynyt avioliitossa ja naimisissa ollaan vieläkin.

  Kerroin tuon korttiepisodisi puolisolle ja hän muistutti kuinka meikäläisellä on aikanaan hirttänyt kiinni jollain pankkikäynnillä: kaikki muut asiat oli hoidettu ihan ok, mutta lopuksi oli annettu iso säästöpossullinen kolikoita. Virkailija oli kieltäytynyt vastaanottamasta niitä "ei me oteta noin paljon kolikoita vastaan" - eikä tosiaan ottanut niitä vastaan! Suivaantuneena otin virkailijan; nuorehko mieshlö, nimen ylös ja annoin palautetta pankille. Sieltä soitti joku palvelupäällikkö ja mä olin kuulemma ollut suht hermostunut asiasta, kun ei pankille raha kelpaa :) Palvelupäällikkö toisessa päässä rauhoitteli, kyseli virkailijan nimeä ja sanoi, että kyllä heille raha kelpaa, vaikka toisitte sitä kottikärryillä :D Ko. virkailijaa ei ole sen jälkeen näkynyt; saiko ressu sitten siirron kellariin arkistointitehtäviin... En muista tapausta lainkaan ja harvoin mulla nyt ihan noin totaalisesti mistään asiasta hirttää kiinni, mutta sitten kun se tapahtuu, niin ei kyllä kannata osua kohdalle....
  Sääliksi toisaalta käy myös sitä pankkihenkilöä, jolle viimeksi soitin ja aika.. hmmm... napakasti sanoin, että on se nyt yks p...le, ettei niitä mun tietoja saada sieltä teidän tiedostoista pois, kun mä EN halua olla teidän kanssa missään tekemissä, kun tekään ette 15 vuotta sitten halunneet meitä asiakkaiksi. Että juu ei kiitos tartte nyt lähetellä niitä lainatarjouksia, kun ei silloinkaan sitä lainaa herunut. Pitäkää tunkkinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sä oot oikea pankkien kauhu ;-)

   Mä tyydyin vaan ihmettelemään kuinka on mahdollista, että tilin avaaminen on onnistunut ilman paperisotaa ja nyt siihen kortin liittäminen ei onnistuisi. Ei mennyt mun jakeluun. Haen kortin sitten taatusti joltakulta tutulta niin ei tarvitse jatkaa tuota vääntöä. Siihenhän tämä perustuukin, että aikanaan on varmasti ollut joku tuttu virkalilija tiskissä eikä ole ihan pilkulleen menty sääntöjen mukaan - luulen ma. Mutta tuntuu ihan hullulta että nyt sitten yht äkkiä vaihtuisi linja ja alettaisiin tiukentamaan. Mutta eiköhän tämä hoidu!

   Poista
 5. Joku auto-postauspäivä tänään? :)

  Virkamieskohtaukset on kyllä rasittavia. me jouduimme kerran pitämään as.oy:n hallituksen kokouksen puhelimitse vakuutusvirkailijan vuoksi. Onneksi meitä on vain kaksi hallituksen jäsentä. Mies oli siis irtisanomassa taloyhtiön vakuutuksia kun vaihdoimme firmaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli ihan vahinko ;-)

   Olin vanhingossa innoissani uudesta autosta just tänään. En vahingoniloinen...

   Virkaintoisuuskohtaukset on aika rasittavai. Mä periaatteessa ymmärrän että säännöt on kaikille samat, mutta jos on saanut tilin avattua, luulisi että se olisi isompi juttu kun kortin hankkiminen tilin yhteyteen. No, eiköhän me selvitty tästä kuitenkin kunnialla.

   Poista
 6. Mäkään en tiennyt, että sulla on niin tuore kortti! Ja samalla paljastui, että sähän olet minua nuorempi. ;)
  Joo, harjoittele vaan hyvin ajamaan uudella autolla ettet joudu seuraavalla Suomen surkein kuski -kaudelle... Tämän kauden voittaja olikin ihan huippu (lue aito katastrofi)! ;D
  Mutta auto kuin auto, perusjutut on aina samat ja sullahan ei merkki vaihdu kuitenkaan.

  Uskomatonta touhua toi pankin korttipelleily...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tosiaan hankin kortin itselleni 40-vuotislahjaksi nejlä vuotta sitten kesällä. Täytän elokuussa 44.

   Mä tuolla aiemmin jo kirjoitin, että musta ei tuu ikinä hyvää kuskia. Täällä maalla pärjään mutta kaupungissa ajamista vihaan. Samoin olen ihan jumiutunut ton mun vanhan Pösön "hienouksiin" ja saa nähdä miten opin uudella ajamaan. Varmasti esim. kytkintuntuma on erilainen jne Toisaalta se tosiaan auttaa, kun kyse on kuitenkin samasta merkistä. Ainakin toivottavasti!

   Mä en een aloita tuosta korttiasiasta enää, grrr!

   Poista
 7. Nuo pankit ovat menneet aivan mahdottomiksi noiden sääntöjensä kanssa. Jos lapsella on kaksi vanhempaa joka asiassa pitää olla molempien nimi tai toiselta valtuutus ja ellei toista vanhempaa ole niin mikään ei onnistu. Sama juttu nykyisin poliisilla ja monissa koulujenkin jutuissa.
  Hienoa, että olet hankkinut uuden auton. Kaikilla oppii ajamaan, mutta aina uusi auto vaatii vähän totuttelua. Mukavia autoilupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua nauratti siellä pankissa ja mietin, että pitäiskö ehdottaa, että otan "siemenisään" yhteyttä ja pyydän luvan, että saan hankkia pojalle kortin ilman että hän saa tilille käyttöoikeutta...

   Mä jo jännityksellä odotan sitä uutta autoa ja opettelua!

   Sinne mukavaa viikkoa

   Poista
 8. Kaikkea sitä...Hyvä Marjaana, että sulla huumorintaju kantaa! Pakko taas todeta, että "fanitan" :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on huumori vähän hakusessa mutta onneksi harvoin! Mä oon saanut ekan "fanin" ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana