Sivut

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Jonoa juhannuksena

Kuvitelkaapa, että olette seitsemän viikkoa ilman lämmintä vettä. Tai vettä kyllä tulee, mutta sitä ei kannattaisi käyttää, sillä siihen on sekoittunut lämmitysöljyä. Kuvitelkaapa sitten siivouspäivät tänä aikana. Jepjep. Aika ylimalkaista ja summittaista on siivoaminen ollut tuon vesikatkon aikana, joka siis onneksi keskiviikkona julistettiin päättyneeksi. Laitoin muuten heti kirjelmäni vuokranalennusasiasta toimitettavaksi eteenpäin hallituksen kokoukseen. Tiedotus oli koko ajan huonoa ja remontti vaan venyi. Niinpä olen valmis viemään asian kuluttajariitalautakuntaan, jos huhtikuusta ei tule kokonaan vuokravapaa kuukausi. Tämä ei ole minulle tyypillistä toimintaa, mutta tuo asia vaan hoidettiin niin huonosti, että arkakin sisuuntuu.


Kaksi kiloa pupuakin nauttii auringosta.


Takaisin siivoukseen. Voitte siis kuvitella, että täällä oli paskaista. Lattioita ei oltu pesty koko tuona aikana. Keittiönkaappien ovista puhumattakaan. Toki olin pahimmat klähmät pyyhkinyt kummastakin, mutta jotenkin ei hotsittanut öljyisellä vedellä sen kummemmin ruveta lotraamaan. Viikonloppuna oli siis ihan pakko ryhtyä tuumasta toimeen ja aloitin tavaroiden paikalleen laittamisella. Lapselliset ihmiset tietävät, ettei se ole mikään kakunpala. Miten, oi miten kaikki aina kulkeutuu - ja jää - olohuoneeseen ja keittiöön? Huokaus. No, kuvitelkaa sitten siivoamista inhoava yksinhuoltajaäiti joka saa ystävältä tekstiviestin: "Tuletko sinne kirjanjulkkaritilaisuuteen?" Jooen, pakko siivota. "Mutta siellä on varmaan hirveesti miehiä!" -kuului vastaus.

Äiti nakkasi tavarapinot pikaisesti paikoilleen, pesi kainalot ja pukeutui balconnetteihin ja kesämekkoon. Kuinka ollakaan muu siivoaminen jäi sitten tälle päivälle. Se on pakko tehdä, kun vielä yksi satsi juhlijoita tulee kuopuksen synttäreille tänään. Eilen ei luonnollisestikaan sitten enää tilaisuuden jälkeen voinut, kun tuli Suomen matsi ja Euroviisut. Paitsi erätauolla vähän.


Kukkia Rouva B:lle.
Eilisen ja tämän päivän tilanne.***

Sokeri. Sokerina pohjalla Sari, joka pelasti minun helluntaini. Nykyversio vanhasta sanonnasta kuuluu kuulemma, että Jollei heilaa helluntaina, niin on jonoa juhannuksena. Pitäisiköhän sitä odotellessa lukea Heidi Jaatisen kirja Jono, joka sopisi kyllä hyvin teemaan! (Taidankin mennä asentamaan vuoronumeroautomaatin tuohon oven pieleen.)

10 kommenttia:

 1. Hm... multa onnistuu seitsemän viikkoa lattioita pesemättä ilman vesi-karanteeniakin... nolo tunnustus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyy joku toinenkin lusmusiivoaja. Mä pesen ehkä kerran kuussa, jos sitäkään. En muista miten kauan lattioiden pesusta oli ENNEN kun vesikatko alkoi ;-)

   Vedettömyys oli hyvä tekosyy, mutta tänään kun tulee vieraita, en millään kehtaa olla pesemättä. Pisteet sulle!

   Poista
 2. Ei olisi minullakaan yhtään vaikeaa olla pesemättä lattioita pari kuukautta, imurointi riittää. Ei vaan jaksa aina. Sitten minäkin siivoan, kun joku on tulossa vieraisille, onneksi vieraita käy harvoin.

  Jonoa juhannuksena, nauroin vedet silmissä, muista ottaa kuva jonosta;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se on ikuistaa, ette muuten usko ;-)

   Loistavaa, että löytyy muitakin samanmoisia siivoojia kun minä. Olen välillä hiljaa mielessäni miettinyt, että ihanko oikeasti kaikki muut tekee joka viikko sen perusteellisen viikkosiivouksen lattainpesuineen kaikkineen. Huokaus!

   Poista
 3. heeeeh, nauroin myös ,kun kuvittelin jono ja vuoronumerot kämmenessä miehet odottaa ....
  Siivoaminen ei ole tärkeämpää elämässä, vaan hyvää ilmapiiri kotona .. ja itsekin- kun menen kylään -ei kattelee lattioita ,eikä nurkkia, eikä pölyä, vaan ilahdun kun emäntä- isäntä ei ole siivoamisestä väsynyt vaan hyvää mieliala ja vieravaraisuus ja on kiva ja kodikas olo . jotkut sotkut ei mua häiritsee. mutta itse olen niin tyhmä, että siivoan viimeisen pääle, kun tulee vieraita .. hullua minäkin olen .Mutta hyvä HELLUNTAITA ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata, hyvää helluntaita sinnekin!

   Minäkin aina sanon ystäville, että minua varten ei tarvitse siivota eikä leipoa. Yhdelle kuuden lapsen äidille sanon, että ei SAA laittaa, omassakin sakissa riittää tekemistä. Ihmisten on vaan niin vaikea uskoa sitä. Minunkin ;-)

   Poista
 4. Koskahan pesin viimeksi lattiat...? Kissanruokakupin ympäriltä yms. paikoista on pakko pestä säännöllisesti, mutta muuten kyllä lykkään operaatiota lähes sinne asti, että mies päättää tarttua toimeen. Periaatteessa ihan kiva, jos mies pesee lattiat, mutta minulla on aina niin paljon sanomista lopputuloksesta, että mieluummin kuitenkin hoidan homman itse.

  Kesämekko päälle ja menoksi kuulostaa hyvältä. Kyllä se siitä lähtee alkuun ;) Sitäpaitsi se vanha sanonta on todistettu vääräksi, ellet ole vielä kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut, että sanonta olisi todistettu vääräksi, mutta otan uutisen iloisena vastaan. Kello on yli kahdeksan eikä heilaa näy. Ehkä vielä parkkeeraan tuohon terassille aurinkoon katselemaan, josko joku pörriäinen kuitenkin pistäytyisi ;-)

   Meillä pojat pudottelee lattialle nestemäisiä ja kiinteitä niin, että on kyllä ihan kaameaa välillä. Paljaat varpaat meinaa jäädä klähmiin kiinni. Mutta myt on siistiä, vaikka päästäisen kevätpörriäisen ihan sisälle asti...

   Poista
 5. Kiitos, että sain olla sokerina pohjalla! Mieheni mielestä sanonta kuuluu, että jos on heila helluntaina niin on lapsi loppiaisena....Tiedä tuota sitten. Mutta parempi tuossa tapauksessa, ettei heilaa ole, ellei enää lapsia halua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus, mikä versio ;-) Ei todellakaan enää lisää lapsia, näissäkin on tekeminen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana