Sivut

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Liian vähän käsiä

Arki on aliarvostettua. Eilen aamulla jo ennen yhdeksää oli ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Kuopus istahti aamupalapöytään vain todetakseen, että "Mä meen kattomaan mitä muuta on tarjolla. Mä haluan kunnon aterian." Hän syö yleensä aamupalan päiväkodissa, joten kotona syödään kevyesti: olin kuorinut mandariinia ja kaatanut juoman. Kunnon aterian? Puolikas hevonen? Finduksen lasagnea? Kasvissyöjä-perheessä? Ei kuusivuotiaat puhu tuolla tavalla. Paitsi että apua, se on kohta jo seitsemän. Minun vauvani...


Laskiaispitkon leivonnassakin lisäkäsi olisi ollut tarpeen...


Kun lähdin viemään lapsia kouluun ja tarhaan pääsimme taas maistamaan talviautoilun autuutta. Kun vihdoin valtaisan tempomisen jälkeen saimme molemmat etu- ja toisen takaoven auki, vänkärin puoleinen etuovi ei enää pysynytkään kiinni ilman apua. Niinpä esikoinen sai etupenkkivuoron ja piteli sitä matkalla koululle. Joskus kun hyvin käy, auto ja ovet ehtivät lämmetä tällä matkalla sen verran, että sitten ovi jo pysyykin kiinni. Ei eilen. Piti tehdä viritys turvavyöstä ja kahdesta liinasta, joista toinen tuli myös minun turvavyöhöni kiinni ja toinen oli oikeassa kyynärtaipeessani.

Onneksi kuskin ovi sentään pysyi itsestään kiinni: viimeksi kun sama vika vaivasi, pidin vasemmalla kädellä vielä omaa oveanikin kiinni ja rattia varten jäi vain oikea käsi. Ei siinä mitään, sekin onnistuu ihan hyvin aina niin kauan kun pitää vilkuttaa vasemmalle. Minun autoni vilkku toimii vasemmalle vain sillä tavoin, että sitä pitää koko ajan kädellä alhaalla. Silloin, kun vasen käsi pitelee ovea, oikeassa on "kiristysside" joka pitää pelkääjän ovea jotakuinkin kiinni, vaihdetta pitäisi vaihtaa risteyksessä pienemmälle ja vielä vilkuttaa oikealla kädellä ratin välistä vasemmalle, meinaa jo vähän tulla hiki ja olla sydän syrjällään.


Maistuu se näinkin, laskiaispulla!

Minä muuten olen sitä mieltä, että meillä äiti-ihmisillä saisi noin ylipäätäänkin olla vähän enemmän käsiä. Olen kehitellyt ideaa, että synnytyslaitoksella jokaisen lapsen syntymän yhteydessä lisättäisiin äidille automaattisesti yksi käsi. Mitä enemmän lapsia sitä enemmän käsien tarvetta - ja sitä enemmän käsiä. Mihinkähän tästä pitäisi tehdä aloite?***

Syrjällään. Arki, vaikkakin juuri nyt vähän räkäinen, on nautittavaa. Välillä istun vaan sydän syrjällään ja rakastan poikiani. Kuten tuonkin viimeisen valokuvan ottamis- hetkellä: olimme kuopuksen kanssa iltapalahommissa ja esikoinen teki musiikin esitelmäänsä. Halusi ehdottomasti tulla seuraamme keittiöön. Meillä on niin mukavaa yhdessä. Aina välillä. Tavallinen arki. Ihan parasta.

8 kommenttia:

 1. :)!! Ihanaa. Tuo aloite välikäsistä olisi todellakin hyvä juttu...Havukka-ahon ajattelija siitä jo aikoinaan unelmoi ja kukaan ei vaan laita toimeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, eikö idea olekaan mun oma? Ja mä kun toivoin pistäväni rahoiksi ;-)

   Poista
 2. Tavallinen arki, ON ihan parasta :-)
  Ajattelepas 10 lapsen lestadiolaisäitiä lisäkäsineen, pukeutumisongelmia!? Kai lisäyksiin tulisi rajoituksia? :-D Kaikkea sä laitat meiät ajattelemaan näin aamutuimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just itekin mietin vaateteollisuuden haasteita... Mutta sitten ei koskaan tarvitsisi kysyä naisilta että montako lasta sulla on ;-)

   Arki ON parasta, se vaan on niin totta!

   Poista
 3. Voi sua rakas, sulle on pakko hommata uusi auto! Sinähän tapat ittes vielä sillä. En tarkoita kolaria tai muuta haaveria vaan pelkään sun kuristuvan niihin virityksiisi ;D
  Ihan totta, ei se ole kivaa tuollainen touhu - ja onhan se vaarallistakin. Ei sulla ole sisätilan lämppäriä? Helpottaisi kummasti tuon ongelman kanssa eivätkä tiivisteetkään kärsisi niin paljon siitä repimisestä.

  Kyllä näkee että kevät tekee tuloaan,tuo käsien lisäys synnytksen yhteydessä on varma merkki siitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun huolehdit ;-) On mulla sisätilan lämmitin mutta just tuona aamuna oli unohtunut laittaa lämmitys päälle. Tänään olikin ihan toinen meininki. Elän edelleen toivossa että pääsisin autosta kokonaan eroon, joten uuteen en ihan heti satsaa.

   Kevätpä kevät, titityy... Lauantaina isoon kaupunkiin vapaalle...

   Poista
 4. marjaana , en pääse enää sisään Vuodatukseen kun salasana tai jotakin on virheellinen , yritin vaihtaa salasanani mutta ei siltikin päässyt - en tiedä mitä on tapahtunut ... otin yhteyttä vuodatukseen saa nähdä mitä vastattaan .... Ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Uusi blogisi näytti jo ihan mukavalta, mutta ihan tylsää, jos se ei sitten toimikaan! Toivottavasti korjaantuu pian.

   Hyvää ystävänpäivää, Nata!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana