Sivut


lauantai 2. maaliskuuta 2019

Onko vadelma hedelmä* ja muita kysymyksiä

Lähestyvän lomanlopun ja pienoisen alakulon siivittämänä oli pakko napata haaste ihanalta Marikalta. Siinä oli tarkoitus vastailla kysymyksiin ja sitä kautta miettiä mitä minulle kuuluu, mihin olen menossa ja mistä tulossa. 

Syvään päätyyn...


Mitä rakastat?

Lapsiani, kirjoja ja kyllä, myös lemmikkejämme.
Omaa aikaa. 
Kreikkaa.
Ylipäätään lämmintä ja aurinkoa.





Missä olet tosi hyvä?
Höh... tuota, olen hyvä tekemään löytöjä kirpputorilla. Taito se on sekin, ja 35 vuoden harjoittelun tulos. Niin, ja olen minä kyllä äitinäkin tosi hyvä.  


Mikä tai kuka saa sydämesi lyömään nopeammin?
Asuntojen katseleminen. Jotenkin saan Etuovi.comin kuvista joskus sydämentykytystä ja vatsaa vääntää yhdellä tietyllä tavalla. Olisi ihanaa, kun joskus oikeassa elämässä kävisi näytössä myös näin. Ja nimenomaan siksi, ettei oireita oikeasti tulisi.


Mikä tai kuka saa sinusta parhaat puolet esiin?

Lapset. Mutta toki he saavat myös ne pahimmat. 

Niin, ja ystävät. Se on kyllä upeaa, kun he ottavat minut sellaisen kuin olen, välillä syvissä vesissä,  välillä hervoton, kelpaan. 





Mitä haluaisit oppia?
Minusta tulee isona (=eläkkeellä) sellainen hippimummo, joka ostaa vaatteita ja/tai kankaita kirpparilta ja tuunaa niistä mahtavia kauhtanoita  persoonallisia vaatekappaleita. Eli haluaisin oppia ompelemaan!


Mistä haluaisit tietää lisää?
Monistakin  asioista. Ajankohtaisia uutisia lukiessa arvostan todellakin hyvin tehtyjä taustoittavia juttuja, koska asiayhteydet, konteksti ja kokonaisuus ovat (multa) välillä hakusessa.


Onko sillä väliä viiden vuoden päästä?
No ei varmaan yhtään sen enempää kun nytkään, mutta olisihan se ihanaa olla sivistyneempi viiden vuoden päästä.


Mitkä unelmasi olet saavuttanut?
Olen äiti. Minulla on ollut 16-vuotiaasta saakka krooninen vauvakuume. Onneksi jaksoin kuitenkin elää ja odottaa ja esikoinen syntyi kun olin 28. Hänestä on tullut upea, pärjäävä aikuinen ja tämä toinen tulee - mitä suurimmalla todennäköisyydellä - perässä samoja latuja. 

Ja niin, se vauvakuume, se onneksi laantui heti kuopuksen jälkeen. Tiesin, että minun lapseni ovat nyt tässä.

Myös ammatillisesti olen saavuttunut unelmani.






Missä tilanteessa / millainen olit vuosi sitten? Entä viisi vuotta sitten? (Olet varmasti mennyt eteenpäin, vaikkei siltä aina tunnu.)
Vuosi sitten olin varmaan aika samanlainen. Esikoinen oli aika vasta muuttanut kotoa pois ja olimme opetelleet elämään kaksin kuopuksen kanssa. Opettelin myös irtipäästämistä, sitä, ettei toisesta tarvitse enää samalla tavalla huolehtia.

Viisi vuotta sitten olin elellyt eron jälkeen jo hyvän aikaa itsekseni ts. lasten kanssa. Varmasti olen oppinut paljon tänä aikana, välillä vaan on vaikea huomata sitä edistystä.


Mikä on sinulle todella tärkeää?

Perhe. Ystävät, se, että ystävät ovat myös perhettä, samaa klaania. Isona haluaisin asua aikuisten kimppakämpässä.






Mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?
Äh, minua ei niinkään pidättele epäonnistumisen pelko kuin elämän realiteetit.


Kenen mielestä olet kaunis?

Kinkkinen kysymys joka saa vähän apeaksi. Omasta mielestäni, haluaisin sanoa, mutta totuus on se, että kun ei ole ketään kehumassa ja rakastamassa (paitsi toki lapset, mutta se on eri juttu) on itsetunnon kanssa välillä vähän ongelmia.

Kuvaavaa on varmasti se, kun oivalsin tulleeni "vanhaksi":  nuorempana toivoin olevani mieluummin älykäs kuin kaunis. Tai ainakin toivoin minusta näin ajateltavan. Nykyään tilanne on täsmälleen päin vastoin, toivon, että minua pidettäisi kauniina, ei niinkään ole väliä sillä älykkyydellä. Ehkä.








Kuka rakastaa sinua?
Lapset ja äitini. Luulisin.


Miten muuttaisit maailmaa, jos kaikki olisi mahdollista?
No ensin se maailmanrauha, sitten suvaitsevaisuus, lämpö ja lempeys ihmisten välille. Sitten vähän itselle: tämä viheliäinen sisäilmasairaus pois ja sitä kautta elämä uusille uomille. Oma Maja. Pidemmät työpäivät, parempi toimeentulo.


Miksi sinut kannattaa tuntea?
Mähän olen vaan niin hyvä tyyppi. Usko pois.







Milloin viimeksi teit jotain uutta?
Liian harvoin tulee poistuttua omalta mukavuusalueelta. Eron jälkeen tuli tehtyä tätä tietoisestikin, klassista musiikkia, kirkkokonsertteja. Nyt en edes muista. Lasketaanko uudeksi se, että suunnittelen omatoimikirjastoa, joka laittaisi kyllä kaiken ihan uusiksi?


Kohteletko muita kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan?
Koitan, mutta aina en onnistu. Koska olen kärsinyt kiltin tytön syndroomasta ja yritän päästä siitä eroon, tulee välillä ristiriitoja. 


Onko jotain, mistä sinun kannattaisi päästää irti?
Ehdottomasti. Huolehtiminen, sellaisten asioiden jotka eivät ole omissa käsissä. Mutta kun niin moni juttu ei ole ja siitä aiheutuu ongelmia ja huolia...


Mikä yksi asia sinun kannattaisi muuttaa heti, jotta voisit paremmin?
Varmaan tykkäisin itsestäni vähän enemmän, jos eläisin hiukkasen terveellisemmin?






Ketä varten pukeudut?
Itseäni. Ja välillä kyllä värien kanssa mietin, että tämä varmasti piristää ympärilläni olevia ihmisiäkin. Usein olen tämän suhteen oikeassa ja saan positiivisia kommentteja.


Millaiseksi vaatteesi saavat sinut tuntemaan itsesi?
Omaksi itsekseni. Välillä hassuksi, välillä vähän asiallisemmaksi. Tyyli vaihtelee, mutta se vaihtelee  nimen omaan fiiliksen ja tilanteen mukaan.


Viekö tämä unelmiasi kohti?
Vaatteet?

No ei.


Millaiseksi saat muut ihmiset tuntemaan itsensä?
Toivottavasti ihan hyväksi. Ystävien kanssa olen vieläpä ihan varma tästä.


Oletko oman elämäsi ohjissa vai tapahtuvatko asiat sinulle?
Ikävä kyllä en ole. Ohjissa on sisäilmasairauteni, joka vaikuttaa kaikkeen. Päätöksiini, terveydentilaani, taloudelliseen tilanteeseeni, kaikkeen. Se on aika surullista!





***

*Vastaus otsikon kysymykseen: ei, se on, edelleenkin epähedelmä, ja näin vastaa kuopuskin virne naamallaan aina kun esitän tuon kysymyksen d-kirjaimia painottaen. 

Mutta nyt luinkin, että vadelma olisikin monen pienen luumarjan muodostama hedelmystö, kerrannaisluumarja. Klik.

Apua!

14 kommenttia:

  1. Äh, semantiikkaa. Pienet pyöryläiset mehukkaat jutut on marjoja tai rypäleitä. Nih! Eilen näin ja haistoin julmetun suuria ja ihanan hajuisia mansikoita Lidlissä, melkein ostin... ne ei ollu enää pieniä pyöryläisiä, joten ne oli hedelmiä. Niinku omena.

    Haaste ja vastaukset teki minut surulliseksi. Olispa sitä rahaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut vähän kans... mut ei voi mitää, tällasta tää välillä on. Sä tiedät.

      Me taas ihmeteltiin paikallisessa kaupassa belgialaisia mansikoita jotka oli tosi valjun värisiä ja varmasti raakoja, ei melkein edes mansikaksi uskonut, ei ainakaan tuoksusta

      Poista
  2. Aikuisten kimppakämppä! Hauska idea.
    Ihana kuvat, tuli kaipuu lämpöön.

    Mun mielestä ulkomainen mansikka on hedelmä ja kotimainen on marja :D
    Vadelma on marja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin lukemassa marjavalistuksen.
      Puolimehevä käpy!!! En kestä, naurukohtaus

      Poista
    2. Niinpä, arvaa haluttaisko mua päästä Kreikkaan?

      Poista
    3. Mitä marjoihin tulee, niin tuo sun jaottelu on kyllä looginen.

      Seuraava kysymys kuuluukin: ollaanko me, keskiäkäiset naiset, puolimeheviä käpyjä?!?

      Poista
    4. aivan loistava luonnehdinta; olen ilman muuta puolimehevä käpy!

      Haluan Kreikkaan.
      En halua kimppakämppään, mutta yhteisöasuminen kuulostaisi oivalliselta.

      Poista
    5. Mulle aikuisten kimppakämppä on just sellanen, et kaikilla on oma rauha (myös keittiö jne) mutta olis myös yhteisiä tiloja. Ihanteellista! Ja sit myöhemmin voisi siellä olla vähän hoivapalveluja jos sellaisia tarvitsee.

      Kauheeta jos jossain vaiheessa ei olis enää edes puolimehevä... ;-)

      Poista
  3. Kreeta - siellä silmä ja keho lepää :)

    Aikuisten kimppakämppä olisi tosi kiva juttu, se tekis varmasti hyvää mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta sellanen olis ihana, olis omat tilat mutta myös yhteisiä. Mä muuttasin heti sellaseen.

      Ja Kreikkaan lähtisin kans hweti, jos olis mahdollista.

      Poista
  4. Ihana, liikuttava, raikas ja rehellinen postaus! Samaistun niin moneen kohtaan, ja ihanaa että joku sanoo ääneen; olisi kiva olla kaunis. Älykkyydestä niin väliä. 😁 Siis sinänsä, eipä pää ymmärtäisi kelailla niin paljon kaikkea, jos se olis vain kaunis. Äh, kuulostaa omakehuiselta mukaälyköltä. Mutta luulen, että ymmärrät. Olis kiva olla kaunis.

    Niin monta kommentoitavaa kohtaa, mutta mainitsen nyt tuon aikuiskommuunin. Ei pystyisi! 😂. Ihailen ihmisiä, jotka jaksaa ihmisiä. Siis sellaisia hyvin sosiaalisia ja yhteisöllisiä. Ihminen on laumaeläin. Ja sitten ollaan me oudot. Tai eihän sitä koskaan tiedä, kun eläkkeelle saakka ehtii ja ihmistely on taas vapaaehtoista.

    Ihanaa sunnuntaita ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nelina❤

      Nyt päästiin ytimeen... mä ihan oikeasti olen ajatellut noin (nuorempana) ja nyt (vanhempana) on mietteet muuttuneet. Kauneudesta. Älykkyydestä. Mutta siltä osin ei, että uskon, että olisi ollut helpompi olla toisen polven Maija tai Matti Maatilalainen, olisi vaan tehnyt, ei miettinyt niin paljon, kyseenalaistanut, ajatellut "turhia". Joskus se älyllisyys on perhananmoinen rasite.

      Mähän olen oikeasti introvertti vaikkei kukaan sitä uskokaan, mutta musta olis silti upea sellainen aikuisten talo (joka myöhemmin vois muuttua "palvelutalotyyppiseksi") jossa olis kaikilla oma koti, mutta sitten olis myös yhteisiä tiloja jos sellainen tuuli iskisi. Olisi oma keittiö, mutta voisi kimpassa tehdä ja syödä yhteiskeittiössä myös, jos siltä tuntuisi. Tai että olisi oma sauna, mutta sitten myös kimppasauna ja yhteinen olohuonekin olisi. Mutta oma tietysti kans.

      Sinne myös, suloista sunnuntaita!

      Poista
    2. No noin kun sen motoilet, niin minäkin muutan sinne!

      Poista
    3. No mä koitan saada sellasen viimeistään eläkepäiviksi hommattua, joten tervetuloa sitten vaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana