Sivut

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Takki tyhjä

Hiukkasen on väsymystä ilmassa. Vaihtari lähti eilen aamulla, veimme hänet lähikaupunkiin ja hyvästelimme. Tyttö oli niin suloinen, ihana, kohtelias, että sulatti sydämeni täysin. Itku pääsi, sitten pakenin kahville ja jätin nuoret keskenään, joten en tiedä tuliko heillä. Viikko oli hurjan antoisa, joskin myös raskas. Aina, kun kotona on vieras ihminen, tuo se oman jännityksensä. Sitten kun kielikin on vielä vieras, vie se entistä enemmän energiaa. Mutta kokemus oli upea, en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Olen varma, että toukokuun vastavierailusta tulee nuorille huikea elämys myös. Voi olla jotain tällaista odotettavissa!Illalla piti vielä käydä uudemman kerran lähikaupungissa, kun olin ostanut ystävälle synttärilahjaksi liput teatteriin ja menimme yhdessä. Ajoitus ei osunut ihan nappiin, koska teki mieli vaan loikoilla kotona, mutta kyllä se kuitenkin tavallaan kannatti. Aina se kannattaa, kulttuurin harrastaminen. Mutta. Nyt se iso mutta. Minulle aiheuttaa ongelmia teattereissa (ja toki muuallakin) voimakkaan hajusteet. Niinpä ryntäsin riemumieli varaamaan lippuja kun varta vasten järjestettiin allergia- ja astmaystävällinen näytös. Yleisö sitoutui hajuttomuuteen ja teatterilaiset myös. Oli kuulemma myös siivottu tavanomaista paremmin ennen näytöstä. Mutta mitäpä se auttaa, jos paikka on kellarissa ja home haisee voimakkaasti heti sisään tullessa. Kaikista pahin moka kuitenkin tapahtui, kun parissakin kohtauksessa käytettiin "pippurisumutetta" jota mallattiin jollakin paineilmapullolla. Niin, tuoksuahan sieltä tuli. Jotenkin masentaa, että vaikka varta vasten asiaan koitetaan kiinnittää huomiota, tulee tällaisia lapsuksia. Se toki on ymmärrettävää, ettei osata ajatella loppuun asti, mutta surullista se on myös. Illalla kotona olikin sitten aika kaamea olo.

Mutta tänään, tänään en tee mitään, löhöän ja lueskelen vaan. Otan rauhallisesti, koitan toipua ja myös nauttia olostani ja valmistautun tulevaan viikkoon. Kuopus kotiutuu huomenna, joten tämä päivä on vielä sellaista totaalista palautumisaikaa. Sitä kuuluisaa omaa aikaa!

10 kommenttia:

 1. Annoitko palautetta suihkeen käytöstä allergiaesityksessä? Onhan olemassa myös pelkkää paineistettua ilmaa sisältäviä suihkepulloja, sen ei luulis olevan ongelma...

  Mutta nyt sie saat taas relata hyvillä mielin onnistuneen vierailun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että meidän yhdistyksen puheenjohtaja antaa. Mä toki laitan sille postia ja varmistan asian!

   Ja mä relaan, toden totta. Possupuvussa koko päivän ;-)

   Poista
 2. Sulla on kyllä ollut tapahtumarikas viikko muutenkin kuin vaihtiksen osalta, siitä ei haastetta ja vaikeutta puuttunut joten olet lepos ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltä mustakin tuntuu. Ensin aattelin, etten tee mitään, mutta täytynee sitä kuitenkin kaupassa käydä. Mitään muuta en sitten kyllä aio!

   Poista
 3. Tottakai väsyttää, kun on oltava tavallaan koko ajan 'valmiudessa' vieraan kanssa.

  Harmi, että muuten kiva esitys meni noin poskelleen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä ei vissiin vaan osata ajatella ihan loppuun asti, kun itse ei olla altistuneita? No, onneks nyt jo on ihan ok olo, joten kokemus oli loppujen lopuksi positiivinen. Ja väsymyskin helpotaa, nukuin pitkään ja aion mennä tänään varhain pehkuihin.

   Poista
 4. Voi mikä harmi tuo teatteri :( kurjaa on , kun luulee , että homma on hallussa ja sitten käy noin ... Palautetta tosiaan kannattaa antaa .
  Mukavaa loikoilusunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me laitetaan kyllä, koska se on ainoa tapa saada tieto leviämään ja sisäistettyä.

   Sinne kans, suloista sunnuntaita!

   Poista
 5. Varmaan on just noin, että kun ei ole omakohtaista kokemusta, niin ei tajuta kaikkea. Iso Harmi!! Vaan ens kerralla osaavat jo paremmin...ehkä ;)
  Toivottavasti possuilit puvussasi koko päivän ja maltoit löffäillä kunnolla. Iso peukku vierailulle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein possuilin, kävin vaan kaupassa ja munia hakemassa - ja ajauduin ystävän luona pistäytymään, mutta jäi siinä aika mukavasti aikaa sille lötköttelyllekin.

   Mukavaa alkavaa viikkoa, Helmi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana