Sivut

maanantai 25. tammikuuta 2016

Ajokoiran näköinen johtaja?!?

Olenhan kertonut, että olen varsinainen sokerihiiri ja herkkup*rse? Viime viikko meni suloisessa sokeripöhnässä, koska olimme ostaneet vaihtaria varten Fazerin suklaita, lakritsia, joulusuklaarasioita ja salmiakkia, noin ensi alkuun. Meillä ei yleensä ole kotona saati esillä mitään karamelli-nimistä makeaa (banaanilastuja, kuivattuja hedelmiä jne kyllä löytyy), koska - no - sitten minä syön ne. Itsekurini on ameeban luokkaa, mitä herkuihin tulee. Jos toisessa kädessä on viinilasi, voi olla varma, että toinen käsi hamuaa vaikka lasten karkkipäivänamit, koska jotain on vaan saatava. No nyt tietysti piti vieraalle näyttää mallia miten salmiakkia syödään ja lakritsin kanssa sama juttu. Osan ostoksistani sain onneksi pakattua hänen matkaansa ikään kuin tuliaisina vanhemmilleen. Toisen osan syötin nuorille kun viettivät isommalla porukalla leffa- tai saunailtaa. Mutta todella suuri osa päätyi myös minun lanteilleni vatsaani. Niinpä nyt on ryhdistäytymisen paikka.

Makean syöminen ruokkii makeanhimoa, minulla ainakin. Niinpä päädyin viikonloppuna tekemään kahdenkinlaisia karkkeja järkevämpiä herkkua, joilla koitan jatkossa tappaa sen himon. Banaani-maapähkinävoi-naposteltavia ja raakaversioita Snickers-patukoista. Vaikka minun tekeleeni eivät koskaan ulkoisesti yllä esikuviensa tasolle, niin makoisia olivat molemmat. Säilöin ne pakastimeen josta makeanhimon yllättäessä voi jokusen sulattaa. Ehkä tässä pikku hiljaa päästään taas kohti normaalimpaa ja terveellisempää elämää.

***

Eilinen meni niin kuin pitikin, kotona rauhallisesti. Nyt jaksaa taas tulevien päivien haasteet. Vaikka en kyllä ollenkaan täytä ajokoiran näköisen johtajan kriteerejä, niin johtamaan on silti mentävä. Vuh!

Herkullista alkavaa viikkoa teillekin!

12 kommenttia:

 1. Maailman on ihan kamalan ulkonäkökeskeinen. Toki lihavuus viestii tietynlaisista elämäntavoista, mutta ei ne laihalla välttämättä ole yhtään sen terveellisemmät. Oikeasti tiedetään, että ulkonäöllä ei ole merkitystä, mutta ajatellaan, että MUUT kuitenkin katsovat sitä ja tekevät johtopäätöksiä siitä.
  Ja mun silmiin nuo herkut näyttää kyllä erittäin syötäviltä! Vaikka banaanin päällä näyttääkin olevan sepeliä, mutta se on varmaan suklaata ;) Mullakin oli vähän vaikeuksia päästä joulun makeista herkutteluista irti, kun kaupoissakin oli suklaat alennuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en koskaan oo oikein ymmärtänyt sitä, että esim rekrytoinnissa painais ulkonäkö, mutta niin kai se sitten on! Joten todella, ulkonäkökeskeistäpä hyvinkin, pyh!

   Sepeli on raakasuklaahipsua ja noi kyllä oli hyviä, etenkin se "Snickers". Jotenkin on nyt tänä vuonna vaikea päästä sellasen järkevän syömisen alkuun. Lohdullista, että muillakin ;-)

   Poista
 2. Kyllä välillä kuuluu herkutella ihan kunnolla, kun sitten taas muistaa välillä olla ilman. Mä olen huomannut varsinkin nyt vuosien karttuessa, että tietyssä vaiheessa kuukautta on pakko saada salmiakkia ja suklaata. Ja sitten se muutaman päivän kuluttua se vaihe menee ohi. Mutta onneksi on tuo koira. Lauantaina ulkoiltiin 1½ h putkeen ja osa ihan vieraassa metsässä, jossa mäkeä riitti ja vaarallisia lumen peittämiä paikkoja. Yhtenä kappaleena kuitenkin molemmat pääsivät kotiin; minä ja koira.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kans, mukavaa viikkoa!

   Sun tosiaan tulee liikuttua koiran kans, mä oon vaan laiska valas. Siks pitäiskin vähän huolehtia syömisistä. Noo, joku päivä sitten taas ryhdistäydyn ;-)

   Poista
 3. Nuo sun tekemät herkut näyttävät varsin houkuttelevilta ja taidan kokeilla banaanijuttuja koska niiden valmistus näytti olevan suht helppoa eikä snickersitkään kovin paljon työtä vaadi joten mitä suurimmat kiitokset!
  Kävi nimittäin niin, että onnistuin olemaan joulusta eiliseen asti lähes ilman suklaata (vain muutama pala) mutta eilen se sitten iski: 1 levy eilen ja toinen tänään. Ärh. Mulla on vielä yksi levy jäljellä ja käyn aivan h*lvetillistä jaakobinpainia itseni kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne maistuivat paljon paremmalle kuin näyttivät.

   Meillä tais olla tänään molemmilla ruokateema!
   (Niin, ja munkin tekee mieli makeaa. Taidan syödä pari lettua, koska joka tapauksessa paistan niitä pojille!)

   Poista
 4. Voi kun rupes tekemään mieli suklaata. Mutta en nyt kuitenkaan lähde kaupasta ostamaan sitä. Laiskuus voitti makeanhimon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mäkin olisin noin laiska ;-) Ei vais, harvoin sitä tulee varta vasten lähdettyä makeaa hakemaan, ja tää on syy miksi en pidä sitä kotona. Liian perso!!!

   Poista
 5. Mun pitää tehdä ensi sunnuntaiksi pienimmälle Minecraft-kakku... sukulaiskahvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäs hahmon meinasit värkätä?

   Onneks ne on aika graafisia...

   Poista
  2. ONNEKSI pienin haluaa sen 'kakku' kakun, joka on neliömäinen ja siihen tulee koristelu valkoisesta ja punaisesta sokerimassasta. Suht helppo meikäläisen taidoille :P

   Poista
  3. No se on varmaan ihan tehtävissä. LAita kuva sitten ;-)

   Onko teillä jo luettu Elementia-kronikka - se Minecraft-kirja?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana