Sivut

perjantai 14. marraskuuta 2014

Säästötalkoot

Huhhuh, nyt mennään lujaa ja nopealla aikataululla. Maanantaina kunnanhallitus tosiaan päätti yt-neuvottelujen aloittamisesta, tiistaina kerrottiin infotilaisuudesta ja eilen se sitten oli. Kuten kerroin, minä pistin lapun luukulle ja menimme kollegan kanssa kuuntelemaan infoa. Pitäähän sen johonkin ulospäinkin näkyä, että henkilöstötilanne on valmiiksi jo mikä on. Emme me yksin ole, yli sadassa kunnassa on sama tilanne, mutta kurjalta se silti tuntuu. Ja hurjalta tuntui reilun tunnin mittaisen infon jälkeenkin. Vaikka kovasti vakuuteltiin, että mahdollisimman pehmeitä konsteja käytetään, on kymmenen henkilötyövuoden säästö 250 kunnantyöntekijän voimin kuitenkin melkoinen ponnistus. Plääh!

Koska asia on vakava, ajattelin keventää kuvituksella. Katsokaa nyt meidän työpaikan lohikäärmeitä. Jotain on ihan selvästi tekeillä. Tuo vihreä nimittäin on istunut aiemmin ylähyllyllä mutta eräänä päivänä se oli hypännyt tervehtimään kaveriaan alahyllyllä. Ja kuinka somasti käpälä (onko lohikäärmeillä käpälät?) sopii toisen otsaan.
Päästin otuksen pälkähästä ja asetin sen oleilemaan kaverinsa kanssa samalle hyllylle. Rakkautta ilmassa?


***

Känni. Sattuipa sopivasti! Vaikka ei millään muotoa ole nykyään poliittisesti korrektia tunnustaa tällaista, mutta tänään aion olla kännissä. Yt:t. Tilipäivä. Molemmat pojat ovat koko viikonlopun poissa ja suunnitelmissa on viettää railakas ilta ystävän kanssa. Monta hyvää syytä. Niin kerta!

18 kommenttia:

 1. Voi miten suloiset louhikärmekset! Hyvä, kun laitoit ne samalle hyllylle, ettei tarvi noin epäergonomisesti jutella :)

  Toivottavasti ne henkilötyövuosijutut menee kirjaston suhteen kivuttomasti... tuosta on paha vähentää enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meitä totisesti on vähän, kun toinen kollega on puoliksi kulttuurin puolella ja puoliksi kirjastolla ja mä teen lyhennettyä. Siis vain yksi täysipäi(vä)inen meillä. Tuskin meiltä vähentääkään voi, kun on ilta-aukiolot ja kaikki.

   Löhikärmekset on suloisia, ostin noita joskus monta ja osa seikkailee lastenosaston puolella. Tää romanssi on ihan uusi ;-)

   Poista
 2. Eipä hyvältä kuulosta tuo teidänkään tilanne. Onneksi tänään oli tilipäivä (mullakin) ja sulla vielä vapaa viikonloppu, joten erittäin hauskaa iltaa!!!
  Hauskat nuo otukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinnekin. Mä en anna tän yt-tilanteen pilata vapaatani!

   Poista
 3. Kyllä lohikäärmeellä on (etu)käpälät, ainakin tuollaisilla söpöläisillä :)

  Yt:t.. mies lomautetaan 3 kk:ksi ensi kuun puolivälistä, ellei mitään ihmeitä satu. Jei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luinkin siitä sun blogista. Kurjaa!

   Meillä kuulemma lomautukset on ihan viimenen vaihtoehto, mutta saa nyt nähdä. Mulla ei oo varaa osallistua vapaaehtoisiin talkoisiin, joten pahalta näyttää.

   Poista
 4. Ihanan epäkorrekti poliitiinen tunnustus! :-D Ja hieman samanlaiset on aikeet - aion juhlistaa menestyksekkäästi päättynyttä elämänvaihetta (suom. huom. olla ehkä hieman tuiterissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu tästä mä haluan kuulla enemmän. Sä oot ollut vähän kryptinen sun blogissasikin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No, öh, mä oon vissiin vähän huono tässä... Mut ihan hyvältä näyttää!

   Poista
  2. On kyllä.

   Luin Peten kohtalosta ja ajattelen teitä!

   Poista
  3. Pete kuorsaa tyytyväisenä patjallaan ja koitti heiluttaa tynkääntynyttä häntäänsä. Siinä on vissiin vielä puudutusainetta/nukutuskamaa kun ei toiminut. Ei saisi nauraa(ainakaan et se näkee) mutta näytti koomiselta.

   Poista
  4. Voi toista!

   Mä niiiiin tiedän tuon, että eläimen nähden taikka kuullen ei saisi nauraa. Kissat oli aikanaan sen suhteen tosi allergisia ja puput näyttävät huomaavan kanssa, kun heille nauraa...

   Poista
 6. Saakeli kun mulla ei ole sun puhelinnumeroas!
  Nyt olis mahdollisuus päästä kuuntelemaan sitä kauan kaivattua venäjää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä tulis kaikki kirosanatkin venäjäksi (sä oot kyllä perverssi ;-)

   Poista
  2. Mikään ei ole niin kii....nnostavaa kuin täyteläiset huulet omaava nainen joka kiroaa venäjäksi!
   Minen muuten ole mikään perverssi vaan hyvinkin hurskas paimen..

   Poista
  3. Mä tiedän kyllä!

   Mun ehkä pitää opetella kiroilemaan. *katoaa netin ihmemaaahan selvittämään muutamaakin venäjänkielistä noitumista*

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana