Sivut

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kesälomahahmotelmia

Nyt on juhannus ohi ja tavallinen loma taas jatkuu. Minä jätin sittenkin toisen mökkivierailun tekemättä, koska oli sen verran kylmää ja märkää. Kökötin kotosalla ja nautin nykytekniikan suomista viihdykkeistä sekä lämpöisistä oloista. Niin, ja tietysti siitä, että olin Ihan Yksin Kotona. Se on sellainen olotila jota kaipasin välillä vielä naimisissa ollessanikin. Silloin pääsin toki vapaalle ja lähtemään rientoihin nykyistä helpommin, mutta vapaata oli yleensä jossain muualla kuin kotona. Välillä olisi kaivannut vaan sitä, että muu porukka olisi lähtenyt jonnekin ja olisi saanut köllöttää yksin kotosalla, rauhassa, tekemättä mitään. Nyt saan halutessani nauttia tuosta auvosta joka toinen viikonloppu - ja päätin tehdä niin nytkin. Sunnuntaina pojat tulivat kotiin ja kuten sanottu, lomailu jatkuu. Tai esikoisellehan tämä on ensimmäinen lomaviikko, minulle ja kuopukselle jo toinen. Katselin vähän lähiseudun tarjontaa, jos intoutuisimme jossain käymäänkin.
Ensi sunnuntaina kuopus lähtee kahdeksi viikoksi isälleen ja minä menen siksi aikaa töihin. Sitten on taas kaksi viikkoa lomaa, jolloin kuopus on minun luonani, ja sitten taas kaksi viikkoa töitä ja kuopuksen vuoro mennä isänsä luo. Saimme tämän(kin) kesän hyvin sumplittua, ja minulle ne viikot kun olen töissä ja kotona on vain esikoinen, ovat tavallaan lomaa nekin. Sovimme myös yleensä näihin kohtiin ainakin yhden mummivierailun hänelle. Ensi viikolla vieläpä esikoinenkin lähtee ex-anopin luokse maantaista torstaihin, joten voin keskittyä rauhassa työntekoon ja kulttuuriviikkoomme. Siitä tuleekin ihan suht hektinen - mutta varmasti taas antoisa ja mukava, erilainen - viikko. Todennäköisesti teen yhden viikon aikana kahden viikon työtunnit ja sitten saankin ihmetellä milloin ennätän pitää niitä vapaana. No, se on positiivinen ongelma!

Seuraavaa lomapätkää varten tekisi mieleni kehitellä enemmänkin ohjelmaa, pientä kotimaanmatkailua tai sen sellaista. Että tekisimme kerrankin jotain yhdessä. Tosiasia kuitenkin on se, että pojat ovat niin eri ikäisiä, että yhteistä kiinnostuksen kohdetta on hankala keksiä. Myös raha on rajoitteena, mutta muistin juuri, että minähän hankin jossain mielenhäiriössä meille aikanaan perheteltan. Minä, joka en todellakaan ole mikään erähenkinen ihminen, päin vastoin. Inhoan kylmää ja palelemista, rakastan keskuslämmitystä ja suostun uimaan ainostaan ulkomailla ja sielläkin uima-altaassa. Hmm, pitäisiköhän silti ruveta suunnittelemaan? 

6 kommenttia:

 1. Tehdään niin että minä alan paukuttamaan joka sähkötolppaan ja riihen kulmaan mainoslehtisiä joissa kerrotaan kyläämme saapuvasta kaunottaresta joka etsii kunnon Majaa ja *aivastus!*...kasta miestä. Pääset kiertämään jälikasvun kanssa kaikki kylämme rikkaat poikamieskartanot ja täältä kyllä löytyy esikoisellekin kauniita isojen talojen tyttäriä eikä kuopuskaan jää osattomaksi sillä täällä jos missä näkee todella hämäriä elämänmuotoja: toissaviikolla ihmettelin että minkä ihmeen takia tien viereen on raahattu jumalaton kivi mutta eilen se liikahti ja hittolainen, sehän oli Uhtusenmäen Alma harmaa poplari päällä. Eukolla oli näetsen ottanut hieman aikaa kun se sitoi kengännauhojaan kiinni (mallia 1942 elikkäs paperia)

  Miltäs kuulostaa? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen - mehän ruvetaan heti hommiin! Sinä siellä päässä ja me testataan teltta täällä kotipitäjässä ja pakataan pieni hopeinen ratsu ja kurvataan paikalle. Eiköhän se, että yövyn kahden lapsen kanssa teltassa (hirsikartanon) takapihalla hellyytä kovimmankin sydämen?

   Poista
 2. Teltanhan voi pystyttää pihalle, niin pääsee äkkiä takaisin lämpimään :) Oikeesti nyt ei kyllä tunnu olevan eikä tulevan telttailukelejä ollenkaan.

  Onko sun esikoinen tekemisissä oikean isänsä suvun kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aiotaan testata se takapihalla - tai siis lähinnä pystyshommat. Mulla on sellainen salainen haave, että seuraavalla lomapätkäällä olis lämpimämpää ;-)

   Mä laitan sulle s-postia tosta jälkimmäisestä.

   Poista
 3. Teillä on hyvin järjestetty kesä! Kuulostaa ihan mukavalta tuo vuoroin töissä, vuoroin lomalla elämä, mutta minusta on tullut sellainen, että haluan pitää pitkän loman putkeen. Onneksi täällä valtion hommissa noita lomapäiviä riittää....jää ihan mukavasti vielä syksyllekin.
  Minä tein yhtenä vuonna poikien kanssa automatkan Turku-Tampere-Savonlinna-Turku. Ja kyllä me jossain muuallakin tuolla Itä-Suomessa käytiin. Tampereella on muuten mukava leirintäalue Härmälä ja Vapriikissa hyviä museoita mm. jääkiekko ja kenkä. Se sopii monen ikäiselle. Samoin jos jaksaa lähteä niin Oulun Tietomaa on kaikenikäisten poikien suosikkikohde. Sopii myös äideille....
  Mukavaa lomaviikkoa koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä!

   Mä kattelen vähän karttaa ja alan suunnitella. Jotain hahmotelmia tuossa viikonlopun aikana ehti jo tullakin. Katotaan mikä toteutuu - suht pienellä budjetilla ainakin olis tarkoitus liikkua ;-)

   Mä pidin aina ennen eroammekin lomat pätkissä, niin tää ei tunnu missään. Sopiikin oikein hyvin: kun on ekan pätkän pitänyt niin voi töissä ajatella, että kohta sitä taas on. Tosin mun työ ei stressaa mua yhtään (ei edes silloin kun tein kokonaista päivää mutta nyt 25h/vk ei todellakaan) joten lomatarvekaan ei ole niin hurja. Mutta jokainen tavallaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana