Sivut

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ylös alas

Minulla oli loppuviikosta epämääräinen alavire. Niitä on äärettömän harvoin. Liekö jotain hormonaalista? Kuopus kävi isänsä kanssa torstaina hakemassa viikonlopun kamppeet kirjastolta. Normisysteemi, mutta nyt sekin ahdisti. Olin tilannut lähikaupungista yhden näyttelijän esityksen kuntamme kulttuuritarjontaa piristämään ja kuopuksen isä ja taiteilija heittäytyivät juttusille. Samainen tyyppi oli viime kesänä kulttuuriviikollamme lastenpäivän esiintyjänä ja yöpyi (vahingossa) luonani. Jotenkin tuossa tapaamisessa kohtasivat sellaiset tasot, jotka saivat bluesin soimaan sydämessä. Asiaa ei auttanut yhtään se, että esitykseen tuli yksi (1) katsoja. Illalla tuijotin kökköä televisiosta ja olin ahdistunut. Olo vaan paheni joka kanavalta olohuoneeseeni levittäytyneestä "uudista kotisi", "mökkiremontti", "kauniit skandikodit" -tarjonnasta. Tuli kateus ja harmitus: en taatusti koskaan pääse laittamaan sitä Omaa Majaa. Niskaa, hartiaa ja kättäkin juili. Oli huono päivä!


Ostin kukkia itselleni piristykseksiMutta nopeasti minä sieltä alhosta taas nousin. Niska ja hartiat tuntuvat jo vähän paremmilta ja hermosärkykin on lievempää. Lisäksi hoksasin, että yksi lapsuuden ystäväni on opiskellut hermoratahierojaksi joten soitin hänelle. Sain ajan huomiselle ja tiistaina on fysioterapeutin vuoro. Josko näillä konsteilla saisin jumit pikku hiljaa pois? Niin, ja onhan minulla tosiaan lomaa koko ensi viikko, joten saan vötkistellä ja nautiskella olostani ihan rauhassa. Ja toipuilla mistä nyt siten toipuilla pitääkin.Siinä ne nyt on, vanha ja uusi peräkkäin


Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: sain perjantaina sen uuden auton käyttööni. On huomattavasti tuoreempi kuin edellinen ja sillä on ajettu puolet vähemmän kuin vanhalla autollani. Minun mittapuuni mukaan se on siis suorastaan uusi. Ja miten innoissaan voi ihminen tällaisesta olla? Hihkuin ja nauroin ääneen kun perjantaina kävin koeajolla. Sitten heti kohta pääsin  rekisteröimään kiesin omiin nimiini kun kurvasin lähikaupunkiin muillekin asioille. Nyt kelpaa körötellä!

24 kommenttia:

 1. Tervetuloa harmaiden autojen omistajien laajaan joukkoon!
  Kerro sitten, miltä hermoratahieronta tuntui, se on semmonen johon haikailen joskus meneväni. Jos se ei ole ihan sairaan kallista.
  Mulle alavire ja ahdistus on jokapäiväinen vieras - kaikkeen tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käynyt tuolla samaisella ystävälläni aiemminkin - silloin, kun oli paremmin rahaa. Tykkäsin kyllä. Ja muistaakseni ei hällä ainakaan ollut sikakallista. Saa nähdä mitä tää nyt maksaa, mutta en pihistele koska toi vaiva on aika kurja. Jos se sillä helpottaa, niin on kyllä joka euron arvoista.

   Poista
 2. Jee! Onnea uudesta biilistä! Hieno kiesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sillä on aika ihana ajaa. Ja mahtuu parkkiruutuun vaikka poikittain ;-)

   Poista
  2. Tai sänkyyn viereen jos talvella on kovin kylmä pikkuisella!

   Poista
  3. Totta, mulla kun ei ole autotallia ;-)

   Poista
  4. Hänellä on stylet vanteet ja kaikki! Mitä teet vanhalla kiesillä? Mihin asti siinä on ajoaikaa?

   Poista
  5. Vanha pitää katsastaa viimeistään huomenna ;-) Tiukille meni mutta luottokorjaajani olisi käyttänyt sen toki katsastuksessa että oltais saatu kuukausi lisäaikaa. Se jäi vaihdossa tuonne pihalle, varaosiksi varmaan menee...

   Poista
  6. Pöp, mm. sinä tulit mieleen keskellä yötä kun amppareita selasin. (Lankoni tuli myös mieleen ja eräs meidän kunnanviraston työntekijä mutta ei muita :p)
   http://mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomalaiskeksinnosta-apu-sisailmaongelmiin-/3142842

   Poista
  7. Mulla on töissä just tuon firman viherseinä

   ( marjaananmaja.blogspot.com/2013/12/seina-nousi-eteen.html‎ )

   - se on aivan ihana, tuo kosteutta työhuoneeseeni ja on kaunis kun mikä. Mutta mun oireet ei ole kyllä kokonaan poistuneet (mutta niinhän me kaikki tiedämme, että ongelmien syy pitäisi poistaa, ei koittaa hoitaa oiretta)

   Kiitos, hauskaa kun ajattelet mua öisin ;-)

   Poista
  8. Mä muistin senkin notta saattoi olla tuon laakin seinä sulla. Kooh, aiheuttaja pitäisi ensin terminoida ennen kuin mikään mihinkään hyödyttää.

   Poista
  9. En mä siitä silti halua luopua enää, on sen verran ihana. Ja koska ei ole omat rahat kiinni siinä ;-)

   Poista
  10. Kooh. Jooh piti tulla mutta tuli noin. "Kooh, kooh" meillä selvittää nuorempi osoittaessaan koiraa. :-]

   Poista
  11. Mä en ees kiinnittänyt siihen huomiota, semminkin kun tuo yöllinenkin kommentti alkoi Pöp ;-)

   Mitä se merkkaa?!?

   Poista
  12. Niih, pöp on ihan normaali :D Kooh taitaa tarkoittaa koiraa mutn tenavan äiti puhuu hundina niin en sit tiiä. Eiku joo, taidat tarkoittaakin pöppiä mutten saa pyyhittyä kapulalla kommentista paloja. Emmä tiä mitä se tarkoittaa. Vähän kuin töp joka taasen tarkoittaa että hei haloo, vastaa mahdollisimmN pian tai sellainen tökkimissana, töp, huomio hoi. Niin tosiaan pöp. Se on vaan pöp.

   Poista
  13. Sä oot hassu!

   Me puhuttiin eilen esikoisen kanssa ruotsia puoli iltapäivää ja se oli kyllä kaikkien mittapuiden mukaan karseaa. Englanti pyrki väkisin tilalle ja esikoisella saksa kans. Hemskt!

   Poista
 3. Mitä vanhat korvani kuulevatkaan! Sä et ole sanonut halaistua sanaa tästä sielua soittevasta näyttelijästä! (toisaalta, mitäpä se mulle kuuluukaan).
  Onnittelut uudesta autosta joka näyttää olevan perin hyvässä kuosissa ja uudemman vuosimallin vuoksi on syytä toivoa ettei niitä vanhoja rattaita riivanneita vikoja esiinny.

  Aurinkoista sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä oon, sä et vaan muista ( http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/07/kurkkua-myoten-taynna-kulttuuria.html ) Se näyttelijä ei soittele mun sieluani mutta sen kaveri kyllä olisi. Harmi vaan, että se ei pyytänyt päästä viereen. Tuo toinen kyllä...

   Kävin just kaupassa ja "hukkasin" uuden auton parkkipaikalle. Etsin vanhaa punaista ;-)

   Suloista sunnuntaita sullekin <3

   Poista
 4. Etkö sä kysynyt Taiteilijalta, että missä sen kaveri on??? Muista nyt...se kesä on just täällä ;)
  Hihii, mä olisin tehnyt muuten tuon ihan saman parkkiksella ;) Mutta koska auto on niin tuttu jo, se löytyy. Tosin, muuten vaan törttöilin...en kehtaa edes kertoa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro kerro!!!

   Mä olin ihan hiljaa enkä kysellyt mitään ;-) Miesten pitää tehdä aloite ja jos se kaveri silloin ei tehnyt niin ei sitten. Enkä mä sitä oikeasti halua, olisin yhden yön viihdykkeeksi voinut ottaa. Oli sellainen "Turmiolan Tommi", että ei kiitos vakituiseen...

   Mut kesä, se on kyllä pian, joten nautitaan!

   Poista
 5. Alakulo tuli, alakulo meni - mä muistan sua aina jos ja kun itselle on tuloillaan/tulee se plääh olo. Ja heti piristyn :-) Esimerkin voimaa! Huonoja päiviä on kaikilla, olet piristävä esimerkki ettei niihin tarvii jäädä makaamaan.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleen ei tosiaan tarvi jäädä makaamaan. Vähän pitää potea ja sitten vaan pyrstö pystyyn ja menoksi. Kun ei ole masennuksesta kyse vaan alakulosta, niin tää toimii.

   Hauskaa, jos olen sulle "esimerkkinä" *punastuu*

   Poista
 6. Marjaana, onneks olkoon uuden auton johdosta !Turvallista ajoa ! Se oli varmasti pelottavaa 10 sekuntia, kun et muistanut uutta autoa parkkipaikalla... Hyvä ettei soittanut poliiseja etsimään ... heheh . Mutta kaunista keliää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nata, olen hukannut auton jo kolme kertaa ;-)

   Ihana ajaa uude(mma)lla autolla - ja ihanaa kun tulit taas kylään!

   Upeaa kevättä sinullekin

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana