Sivut


lauantai 18. elokuuta 2018

Viherpiiperrystä

Varoitus: nyt seuraa taas kasviskassihehkutusta ja muutakin positiivista pölinää.

Tunsin eilen itseni supernaiseksi, kun kävin lenkillä vietyäni kuopuksen koulutaksille. Ja aamupalan syötyäni rupesin jo valmistelemaan lounasta. Niin, mitä sitä ihminen muutakaan vapaapäivänään tekee ja ajattelee kuin ruokaa? Googlasin mangoldi- reseptejä ja päädyin tekemään pinaattiletun tapaisia "paistikkaita" ja valmistamaan pavutkin varsin yksinkertaisesti. Väsäsin taikinan turpoamaan ja lähdin aamukahville lähikirppikselle. Samalla etsiskelin kuopuksen mikrolle jotain oikeaa tasoa, koska nyt se on pelkkien muovilaatikoiden päällä. Yksi ehdokas löytyi ja taidan kotiuttaa sen maanantaina, jollen tänään törmää parempaan.





Kotiin tultuani lounastin ja mietin, jotta päivälliseksi nauttisin tomaatti- mozzarellasalaatin. Jotenkin sitä onnistuu hienosti huijaamaan itseään siten, että kun keskiviikkona maksaa kasviskassin ja loppuviikosta ja viikonloppuna tekee sen antimista ruokaa, niin sehän on silloin liki ilmaista. Kun on ainekset valmiina ja kaupasta täytyy hakea vain jotain pientä niin kuin kermaviiliä ja fetaa ja mozzarellaa ja ja ja...

Sama se, haaskuuseen ei ole vielä jäänyt mitään yhdestäkään kassista ja marttapisteitä sen kun ropisee. Tulee tosiaan kokeiltua erilaisia ruokia ja osa jää varmasti repertuaariinkin. Ei hullumpaa!

Tänään on lähiruokatapahtuma jossa on mahdollista ostaa samaisen tuottajan kasviksia irtona. Katsotaan, mitä sieltä tarttuu matkaan.

2 kommenttia:

  1. Näyttää varsin makoisalta tuo annoksesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään olis tullut kauniimpi kuva kun oli salaattikin vieressä. Vähän väriä ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana