Sivut

lauantai 9. tammikuuta 2016

Mikä maksaa?

Miten se voi kaksi työpäivää uuvuttaa ihmisen? Olin jo ihan viikonlopun tarpeessa. Ei vais, ei se kyllä varmasti varsinaisesti työ ollut, vaan rytmin muutos. Lomalla elin ja olin kuin ellun kana ja nyt oli pakko ryhdistäytyä. Tai yrittää ryhdistäytyä. Huonolla menestyksellä. Kun vielä tiistai-iltana tuli se pikkuLeijonien kultamatsi eikä nukkumaan voinut mennä ajoissa, kruunasi se kaiken. Kuuden jälkeen herääminen loppuviikosta ei ole nyt oikein meinannut luonnistua. Muutama muukin asia on koittanut valvottaa, ehkä siitä syystä nyt on lievää väsymystä ilmassa. Siispä onneksi on viikonloppu. Ja onneksi on sellainen viikonloppu, että kuopus meni isälleen, vaikka lähtikin sinne vain poikkeuksellisen lyhyeksi aikaa. Aion nukkua pitkiä yöunia mutta tällä kertaa siten, että menen ajoissa nukkumaan. Koitan normalisoida rytmin.Velipoika on kiinnostava, vaikka onkin verkon takana


Tänään on lisää mukavaa tiedossa: lähdemme esikoisen kanssa yhtä matkaa kaupunkiin kun hän menee mummille. Ennen kun tiemme erkanevat, käymme äitini ja hänen miehensä kanssa nauttimassa oletettavasti herkullisen intialaisen aterian. Vesi nousee kielelle jo ajatuksesta. Sitten hoitelen muutaman kaupunkiasian jotka jäivät torstaiaamuna pakkasen vuoksi väliin: en todellakaan lähtenyt kolmenkymmenen asteen pakkasessa köröttelemään yhtään mihinkään. Nyt sitten. Junailen takaisin kotiin ja nautin sen jälkeen rauhasta ja kirjoista. Yksi höpö on kesken ja kehuttu esikoistrilleri odottaa vuoroaan. Oi voi tätä elämää - minulla se ei ollenkaan ole hirveää, kuten Tiisulla.


***

Mitenköhän minä tähän törmäsin: yli 600€ maksavaan talvitakkiin. Juu, omani ostin kirpputorilta, toinen maksoi 4 ja toinen 2 euroa. Ajanevat saman asian. Kävin sitten ihan kiinnostuksesta kuikkimassa, että mikä siinä oikein maksaa. Että onko täytteenä käsin nypittyjä haahkan pyrstönalusuntuvia mutta ei sitä kerrottu. Ei ymmärrä pieni ihminen, ei!

8 kommenttia:

 1. Se on hyvä, kun voi aloitella loman jälkeen silleen vähän pehmeämmin :)
  Ja joo, vaatteet ja kengät on ihan hiton kalliita. Yleensä tälleen aleaikana on ollu varsinkin citymarketissa asiallisia kenkiä asialliseen hintaan, mutta eipä ollu nyt. Ei Äkissä eikä kummassakaan täkäläisessä. Niissä ainoissa, jotka olisin voinu ostaa (miksi hitossa pitää olla suurimmassa osassa kenkiä semmonen korko?!! Tai sitten pelkkä lätty pohjana. Ei sellasta kohtuullista korkoa muutaku mummontallukoissa) lähtöhinta oli toistasataa, niin ei se rupinen 30% alennus paljoa auta. Ehkä on lähdettävä kirpparille minunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kengät vielä on niin hemmetin vaikea löytää kirpparilta, ainakin hyvät ja sopivat!

   Pehmeä lasku sopii mulle hyvin, nyt kun saisi vielä levättyä nää pari päivää niin sitten ensi viikko jo meneekin rutiinilla.

   Poista
 2. Rytmin muutos on muutoin semmoinen juttu jonka olen huomannut ottavan enemmän aikaa mitä vanhemmaksi tulee. Kyllähän sitä rytmiin pääsee helpostikin mutta ne ensimmäiset päivät ovat melkoisen väsyttäviä, varsinkin illalla ja senpä tähden se sohvan houkutus tuntuukin niin viekoittelevalta mutta siihen ei parane langeta...

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän samaa olen täällä päässä huomannut, eikä tämäkään viikonvaihde niiltä osin mennyt ihan putkeen. Eilen tuli valvottua, mutta tänään voi vielä vähän pelastaa tilannetta.

   Sinne myös, leppoisaa lauantaita!

   Poista
 3. Onneksi oli se pehmeä lasku!! Ja viikonloppukin kuulostaa mukavan lungilta..
  Aattele, toiset ne ihan oikeesti ostaa tollasia takkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin sellasenkin, joka maksoi 900€. Me syötäis sillä rahalla 2 kuukautta...

   Nauti säkin viikonlopusta <3

   Poista
 4. Joo, mä olin aivan uuvuksissa tämän työviikon jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli hurja kahden päivän työviikko... mut sulla painaa kyllä tautikin taustalla. Toivottavasti tokenet!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana