Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Pöllö istui puussa...

Gnjääh. Vaikka vietin ylipitkän viikonlopun, ilmestyin ihmisten ilmoille sellaisella rytinällä, että taas olen ihan raasu. Maanantai-iltana oli niin kiinnostava sisäilma-aiheinen seminaari että oli ihan pakko osallistua. Ironista kyllä, se järjestettiin paikassa jossa saan oireita. Eilisaamuna olin lupautunut pitämään yhden oppitunnin kuopuksen koululla - itse asiassa hänen luokassaankin. Opettajat puivat uusia opetus-suunnitelman perusteita ja vanhemmat ja kylämiehet sijaistivat yhden tunnin. Kuopuksen luokanvalvoja oli toivonut runoteemaa ja sen he myös saivat. Salavihkaa myös kirjoitutin lapsilla runot ja nappasin ne mukaani. Taidan tehdä niistä kirjan eläkkeellä jäävälle opettajalle muistoksi.

Liekö katupöly ja siitepölykin, jotka ahdistavat, koska olo ei todellakaan ole kovin hehkeä. Kun pääsin kotiin, otin rauhallisesti. Lämmitin vain koulusta edellispäivänä hakemani kalakeiton kuopukselle ja pilkoin tuoretta pöytään. Sitten ahmin koukuttavaa Ahnhemin kirjaa Pimeään jäänyt. Nyt on onneksi sellaiset kelit ja ajat, että kuopus viihtyy pihalla kavereiden kanssa - ja ihan yksinkin. Katsokaa nyt, joku kumma laji on pesiytynyt pihapuuhumme!Onkohan sillä hampaat vai ei?***

Auringonpaiste piristää kummasti, samoin kuopuksen luokassa näkemäni julisteet, jotka oppilaat olivat tehneet:

Suojelkaa susia (miten ajankohtaista!)!
Hiiriä suojelkaa!
Älä pelaa K18-pelejä.
Ei saa tulla kouluun alle 105 -vuotiaat.

Kuopuksella oli proosallinen: Pane roskat roskiin!

Niin, ja illan revontulet, jotka poikkeuksellisesti näkyivät ihan meidänkin korkeuksilla.

6 kommenttia:

 1. Juu, nyt onkin näkynyt joka puolella taivaan tulia, kerrankin niitä on pilvettömällä säällä! Menneen talven revontulihälytykset on tullu aina pilvisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten upee fiilis, mä valvoin poikkeuksellisen pitkään ja katuvalotkin ehti sammua. Seisoin niska tanassa vaikka miten pitkään ihmettelemässä niitä!

   Poista
 2. Onpas teillä upea uusi laji pesiytynyt tuonne puuhun. Hauska, että pihalla olo kiinnostaa, kun niin monet valittavat, ettei lapset ole enää lainkaan ulkona.
  Kyllä ainakin Turun Sanomissa oli jo ilmoitusta siitepölyistä ja todella huonosta ilmanlaadusta joten ei ihme jos tulee erilaisia oireita. Koeta kestää!
  Meillä oli nuorimmainen eilen mummilla Jokioisilla ja oli myös katsellut revontulia. Itse en niitä Turussa nähnyt, vaikka yritin mennä pihalle kurkkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin kuopuksen kansa alkuillasta ja sitten yksin kuikuilin pitkin iltaa. Oli kyllä eksoottinen näky, sen verran harvinaista kuitenkin on!

   Tuo laji lienee muuttanut pystyvästi ulkoruokintaan, eilen se olisi halunnut ruokalautasenkin puuhun mutta kieltäydyin ;-)

   Poista
 3. Runokirja kuulostaa kivalta idealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että sekä eka että vika luokka jota opettajat luotsaa, jää niille mieleen. Tää on sitten muisto heistä kans!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana