Sivut

torstai 19. maaliskuuta 2015

Geomagneettinen myrsky ja aivosumu

Olen nyt kahtena iltana kuikuillut taivaalle nauttiakseni geomagneettisesta myrskystä/nähdäkseni revontulia. Tuli mieleeni se, kun näin sellaisia - kunnollisia - ensimmäisen kerran. Olin 19-vuotias ja kävin erästä opistoa, joka sijaitsi merkittävästi pohjoisemmassa kuin silloinen kotipaikkani. Istuin silloisen poikaystäväni pyörän pakkarilla yöllä matkalla kapakasta hänen luo ja säikähdin aivan julmetusti. Luulin, että maailmanloppu olisi tulossa tai vähintään taivas putoaisi päähäni. Kuski sai hyvät naurut eikä meinannut pysyä tiellä. Mutta ovathan ne upean näköisiä, kerta kaikkiaan. Nytkin, kun katuvalot olivat sammuksissa ja ilta oli jo pitkällä, nautin niska kenossa upeasta näytelmästä. Tuntui taas olo jotenkin varsin pieneltä!


Kortti ystävältä ja kehykset kirppariltaPieneltä tuntuu myös silloin, kun jatkuvasti on kurja olo. Nyt on selvästi liikaa ärsykkeitä ilmassa ja elämässä ja pää on pelkkää puuroa. Oikein kunnon aivosumu. Onneksi työ vähän joustaa ja eilen karkasin kollegan suostumuksella jo puolilta päivin töistä. Sain olla ihan omissa oloissani kun olimme sopineet, että kuopus menee kaverilleen koulun ja kerhon jälkeen. Intouduin vähän levättyäni ajelemaan ex tempore pitkästä aikaa pienempään lähikaupunkiin ja innostuin käymään kirpputorillakin. Tuhlasinkin jokuseen astiaan ja yhteen kehykseen. Summa jäi silti alle seitsemän euron, joten ei harmita. Päin vastoin!

Minä näen nämä jo kesällä meidän terassilla kovassa käytössä. Illalla maistoin saunaolutta yhdestä tuollaisesta. En tiedä olenko kertonut, että alkoholi helpottaa minulla homeoireita. Heh, hyvä tekosyy!

10 kommenttia:

 1. Mikähän mekanismi siinä mahtaa vaikuttaa, että alkoholi helpottaa homeoireita? Vaikka kyllähän se helpottaa monia muitakin sairauksia.

  Hieno löytö tuo mehukannu ja lasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin ajattelen, että kun hometoksiinit on rasvaliukoisia, niin ne vois liueta myös alkoholiin ;-)

   Kannu ja lasit maksoi yhteensä 4,20 - ihan huippulöytö!

   Poista
 2. Kivoja löytöjä olet tehnyt ja kyllä tuo on mukava kun töissä voi hieman joustaa. Turussa oli juuri lehdessä viesti, että ilmanlaatu on huonointa kymmeneen vuoteen, joten ei ihme jos kaikenlaisia oireita tulee. Onneksi löytyy apuja! HIH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, ilmanlaadussa ei ole hurraamista. Ja sitten kun on vielä tämä altistus eikä aina voi vältellä kaikkia paikkoja, on yhteenlaskettu tulos huono. Mutta onneksi tosiaan töissä joustaa!

   Mukavaa päivää sulle!

   Poista
 3. Sympatiat koska tämä kevät on sulle hankalaa aikaa. Täälläkin päin vedättävät hiekoituksien siivoamista, ilmeisesti takatalven pelossa mutta se helvetillinen pöly alkaa olemaan jo liikaa tälläisellekin jolle se ei muuten tuota isompaa ongelmaa.
  Jaksamista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmaan johtuu pakkasöistä, etteivät rupea kastelemaan ja pesemään ihan vielä. Mutta aikas kurjaa on, ja siihen päälle kun vielä lätkäistään luonnonhomeet...

   No, pyrstö pystyyn ja menoks!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuon kortin sain ystävältä ja ansaitsi tulla kehystetyksi. Siinä ollaan kuulemma me. Kuopus heti totesi, että mä olen tuo karhu ja ystäväni kirahvi ;-)

   Poista
 5. Koita kestää, (katu)pöly rasittaa jo "normaalejakin", atshii!!
  -a

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana