Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesälaiskuutta

Loma on sujunut edelleen varsin leppoisissa merkeissä. Tiistaina saimme yllätysvieraita, kun äitini ja hänen miehensä pistäytyivät veljen tytön ja tämän äidin kanssa kahveille. Vierailu oli todella tervetullut, koska keli oli aivan ...hrr, miten sen nyt sanoisi... hyytävä. Mittari ei tainnut koko päivänä nousta juuri viiden asteen yläpuolelle ja koko karmeuden kruunasi navakka tuuli. Esikoinen kaivoi aamulla lapaset käteen kun oli lähdössä pyörällä töihin. Menopeli joutui kuitenkin huoltoon, joten sai tällä kertaa kyydin. Räntääkin sateli jossain vaiheessa ja paikoin oli tullut ihan oikeaa luntakin. Täydellinen ilma sohvalla makoiluun ja lueskeluun. Tutkailimme mm. Suomen Luonto -kirjaa ja kuopus sai älynväläyksen, joka sai meidät hohottamaan pitkäksi aikaa. Hän lukaisi kuvaajan nimen ja kysyi eläintä osoittaen, että "Onko tuo muka Heikki Willamo?" Katselimme sitten vaikkapa saimaannorppaa ja hihittelimme, että siinäpä makaa näemmä Juha Taskinen tyytyväisen näköisenä kalliolla. Hullulla on halvat huvit...Tällainenkin yllätys-
vieras käväisi
(Marjaana Majaensis?)


Eilen ajelimme lähikaupunkiin, koska minulla oli aika keuhkolääkärille astmakontrolliin. Olin jo omissa pef-puhalluksissani huomannut eron maaliskuiseen, ja tämä varmistui sitten vielä vastaanotolla. Keuhkofunktion alenema on korjaantunut tällä lääkityksellä. Viimeksihän se oli pahentunut lievästä keskivaikeaksi. Eli hyviä uutisia! Kuopus lähtee tänään yökylään mummin luo ja sieltä sitten isälleen jahka hän kotiutuu työreissusta. Me mietimme esikoisen kanssa mitä teemme. Ystävän mökille saisi mennä saunomaan ja ihan yöksikin, mutta katsotaan miten tämä sää tästä kehittyy.

Luin Ajatusten aamiaisesta hyvän toteamuksen:
Kesälaiskuus on lepäämistä ennen kuin ehtii edes väsyä.

Just sitä on luvassa, kesälaiskuutta!

***

Mutta miten voi olla, että sen kerran kun lähden yöpaidassa - toki jonkinmoisen takin alle verhotun, mutta ilman alusvaatteita - ja Reinoissa heittämään pikaisesti esikoista töihin, joudun juttusille kolmen miehen kanssa? Tarkoitus oli, etten astu jalallanikaan ulos autosta, mutta toisin kävi. Esikoisen piti viedä pyörän renkaat liikkeeseen jossa pyörä jo valmiiksi odotteli, mutta jouduinkin itse ne sinne nakkaamaan.

Ensimmäisenä kun koitin nousta vaivihkaa autosta, törmäsin yhteen asiakkaaseemme, joka on entinen kansanedustaja. Tervehdimme (minä ehkä hieman vaisuhkosti) ja sisällä liikkeessä tapasin tietysti omistajan. Hän selitti korjauksen yksityiskohtia, vaikka koitin vain tyrkätä renkaat kouraan ja livahtaa ovesta takavasemmalle. Liikkeen eteen oli ennättänyt tulla jo toinenkin omistajaveljeksistä juttelemaan sen ex-kansanedustajan kanssa ja piti käydä työt läpi hänenkin kanssaan.

No, onneksi yöpaita oli Marimekon nilkkoihin asti ulottuva siisti mekkomallinen jota ehkä mahdollisesti joku epähuomiossa olisi voinut erehtyä pitämään ihan oikeana mekkona - ja Reinot rimmasivat väreiltään sen alaosaan sekä takkiin täydellisesti. Olin siis edes siltä osin tyylikäs kummajainen.

18 kommenttia:

 1. Sie olisit voinu ihmettelijöille sanoa, että oot lomalla :) mutta luulen, että miehet viis veisaa tuommosista asioista. Naisten kans olis saattanu olla eri asia.
  Saimaannorppa nimeltään Juha Taskinen... :D on sulla kyllä hauskaa sen tyypin kans siellä!

  Hienoa, että lääkkeet tehoaa! Ja se ilmanputsarikin töissä taitaa tehota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin samaa, voi olla kaikkien kolmen (kahden uuden lääkkeen ja putsarin) yhteisvaikutusta. Hyvä juttu joka tapauksessa, ehdin jo vähän huolestua kun ei alkanut arvot parantua vaikka lääkitystä lisättiin.

   Se Juha oli aika laiskanpulskea veijari ;-)

   Ne kaikki kolme varmasti huomasi, että olen lomalla... heh!

   Poista
 2. Hienoa, että arvot paranee!

  Heh, mun äiti harrasti kanssa tota yöpaitakuljeskelua :-D Kerran oli ratsiassakin, mutta ei ne polizait mitään huomanneet. Tai ainakin ne pysty pitään pokerinsa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks tuttu nainen lähti keskellä yötä paituli päällä katsomaan jäikö kahvinkeitin kauppaansa päälle ja poliisit pysäytti ja puhallutti ;-)

   Mukavaa juhannusta Helmi!

   Poista
 3. Kiitos päivän hymyistä teille luontokirjan tutkailijat! Miten sitä enää pystyy yhtään kuvaa katsomaan ilman, että lukee kuka kuvassa lepäilee???
  Tuo nyt on päivän selvä asia, että silloin niitä tuttuja liikkuu, kun ei itse niin kovasti asiasta välittäisi. Mä jo kuvittelin, että sulla oli joku pitsihepene ja siinä päällä takki, mutta eihän Marimekossa mitään vikaa ole ja lomalla jokainen saa pukeutua kuten haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä missään pitsihepeneissä... ;-)

   Mä en taatusti enää voi kattoa edes lehtikuvia ilman että hihittelen niille, kiitos kuopuksen. Ja ole hyvä - hymykin pidentää ikää!

   Poista
 4. Ne oli miehiä, ei ne tajua eroa yöpaidan ja jonkun muun välillä :)

  Hauska tuo nimijuttu. Mua huvittaa nämä nimi-ammattiyhdistelmät, kuten lintukirjailija Sulo Tiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oli Vilja Kauranen, maanviljelijä. Mut hän avioitui ja sukunimi vaihtui.

   Poista
  2. Aikanaan Oulussa asuessani Kalevassa oli ihan sellainen oma palstakin noille ammatti/nimi-yhdistelmille ja ne oli kyllä aivan hulvattomia.

   Paras mieleen tuleva on silti täällä meilläkin tanssia opettanut Taina Puujalka. Tirsk!

   Poista
 5. Ennenvanhaan, kun oli puhelinluettelot oikein käytössäkin, ja niissä usein nimen perässä ammatti (tai kotirouvilla "rouva"), oli täälläpäin Olli Orava, jyrsijä... ihan varma en oo etunimestä kylläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikääää, mä en kestä ,-)

   Miten ois: metsäteollisuuden tutkimusjohtaja Aarni metsä?

   Poista
 6. Hyvää Juhannusta rakas Marjaana ja tosi hieno juttu että lääkitys on auttanut koska terveys on niitä asioita joilla todella on merkitystä.
  Sun täytyy joskus demonstroida se yöpaita - look ja laittaa siitä valokuvat tänne että mekin nähdään millä tyylillä kansanedustajaa on hurmattu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kansanedustaja on sen verran iäkäs, että ehkä se on jo uhnohtanut nähneensä kirjastonjohtajan yöpuvussa ;-)

   Mainiota juhannusta jurttaakin!

   Poista
  2. Hyvää Juhannusta Marjaanalle & pojille! Ja pupuille :-)
   -a
   p.s outo paimen vois ite laittaa yöpaita kuvaa..ämmät odottaa.. ;-)

   Poista
  3. Älä yllytä sitä, se on kuvannut vehkeensäkin ;-)

   Hyvää juhannusta sullekin!

   Poista
  4. Aijaa :-) Toisaalta, mikäpä siinä... ;-))
   -a

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana