Sivut

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Iloisia uutisia, iloinen päivä

Ai että, pitkästä aikaa en ole pysyä housuissani! Saimme todella rivakalla tahdilla vakuutusyhtiöltä päätöksen korvauksista. Alkukuustahan meillä sattui katastrofi: leivänpaahdin iski kipinää, aiheutti virtapiikin ja kodinelektroniikan joukkoitsemurhan. Aluksi sain vakuutusyhtiöltä ohjeeksi pyytää korjausarviot sekä esikoisen tietokoneesta että televisiosta. Pelkät arviot olisivat maksaneet yhteensä 150€. Soitin heille ja kysyin onko se järkevää ja ihan välttämätöntä, koska pelkäsin, että joudun vaan enemmän ja enemmän miinukselle. Puhelimeen sattuneen virkailijan mielestä se ei ollut, ja koitti asetella sanansa sievästi, kun rivien välistä kritisoi vähän kollegansa pyyntöä. Sovimme, että lähetän television huoltoon ja pyydän korjata mikäli tulee halvemmaksi kuin uuden vastaavan hankkiminen. Tietokoneeseen sain luvan tilata uuden osan rikkoutuneen tilalle ja that's it. Tarvittavat paperit toimitin sunnuntaina sähköisesti heille ja eilen jo oli päätös vakuutuskansiossani.


Yhteensä noihin manöövereihin ja uuteen paahtimeen meni ihan piirua vaille 900€ ja olin kyllä aika lailla kusi sukassa, koska tiedätte rahatilanteeni. Pelkäsin, että se ensimmäinen nipottava vakuutusvirkailija tyrmää hakemukseni kokonaan, mutta sain 150€:n omavastuuta lukuunottamatta koko summan takaisin. Jihuu! Ja vielä toinen jihuu, kun ihana äitini, joka oli heti katastrofista luettuaan soittanut minulle ja luvannut auttaa, maksoi sitten vielä omavastuunkin tililleni. Huh, selvisimme siis säikähdyksellä. Vaikka sunnuntaina olimme herkutelleet letuilla - huomatkaa liekit ja konjakki sekä lennokas letunpaistaja kuvissa - annoin päätöksen kunniaksi esikoisen leipoa yllätyspiirakkaa vielä eilen, kun hänen teki niin kauheasti mieli. Kaivoi ainekset kaapeista ja sovelteli ohjeita ja keksi omasta päästään. Saimme muropohjaisen banaani-sitruuna-rahkapiiraan, jossa oli marenki päällä. Slurps!Se maistui paremmalle kuin näyttää
tässä kuvassa


Minä laitoin ruokaa ja esikoinen leipoi - ihana tunnelma keittiössä. Pistimmepä välillä ihan lauluksikin. Elämä menikin sitten kerralla yhdeksi hekutteluksi, mutta suotakoon se välillä.


***

Housut meinasi tippua siksikin, kun paikkakunnallemme on ilmestynyt Uusi Mies. Se lukee kirjoja, on charmantti, miellyttävä ja hymyilevä. Hmm... lainasin itselleni uudenuutukaisen Loitsun mahti -kirjan, jossa on mm. lemmenloitsuja. Taidanpa lausua heti pari:


Mistä on pulmat puuttuneet,
taikiet tapahtuneet,
kuin ei sulhaiset suvaitse
eikä noua nuoret miehet?


Tuo kiima toista miestä,
jonka sormukset sopisi,
ja joka ei ole viinan juoja
eikä tupakan syöjä.
Tuo räätälit, tuo suutarit,
tuo herrat sekä narrit, 
kilpaa heitä kiiättele.


Seiso sekka, nouse nokka,
tämän piian pillun päälle!

(Lainaukset Henni Ilomäen kirjasta Loitsun mahti.)

18 kommenttia:

 1. Olihan kipakka runo ! Jos ei tuolla irtoa, niin ei sitten millään. :D

  Hienosti hoidettu vakuutusyhtiöltä ! Ja sultakin. Kannattaa aina kyseenalaistaa, jos vastaus ei mene maalaisjärjellä läpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runo oli itse asiassa yhdistelmä kolmesta eri runosta - ei näin iäkäs "neitsyt" ihan tavanomaisilla loitsuilla miestä saa ;-)

   Mä huokasin kyllä helpotuksesta vaikka vähän kiukuttikin se, että entäpä jos en olisikaan soittanut. No, parhain päin kääntyi ja täytin parikin asiakastyytyväisyyskyselyä joissa annoin positiivista palautetta.

   Poista
 2. Hieno homma! Kyllä ne vakuutukset kuitenkin joskus on ihan hyvät olla olemassa.

  Sanaa "charmantti" käytetään yleensä hieman harmaantuneista herroista - onko tällä hopeaa hiuksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta vakuutuksista! Eilen just pidin saunassa esikoiselle oppitunnin, että heti kun muuttaa kotoa pois pitää ottaa oma kotivakuutus - taisi oppia kantapään kautta. Lisäksi kerroin, että ammattiliittoon kannattaa myös liittyä jo opiskeluaikana ;-.)

   Oikein tulkitsit... herra on mua 9v vanhempi, se on just sellainen sopiva kun olen kyllästynyt nuoriin villeihin pojankoltiaisiin...

   Poista
 3. Hienosti lentää lettu! Mä niin jotenkin samaistun teihin, koska mun poika aikanaan oli samanlainen keittiövelho, nuoresta pitäen. Kuudennesta luokasta lähtien hälle oli selvää, mikä on tulevaisuuden ammatti ja niin kävi. Poika on kokki ja duunissa nyt. Ja mitä kuvia se lähetteleekään "hienosteluillallisista" tyttiksensä kanssa. Oih <3 Vähänkö romanttista, MUN POIKA duunaa naiselleen ruokaa kotona... (pidemmälle mä en halua ajatella..)

  Vakuutusyhtiöhommeli on ihan loistavaa, ymmärrän harvinaisen hyvin, mikset pysy pöksyissäs!

  Lentäköön loitsu charmantin ja hymyilevän luokse! Pistäköön sille kirjastotoukan pöksyyn ja useita vierailuja viikossa! Näin ensi alkuun nyt sinne kirjastoon..... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mula on menyt ohi sun pojan ammatti? Ihanaa, muitakin miespuolisia keittiövelhoja! Meillä tää taitaa jäädä vaan harrastukseksi, koska matemaattinen lahjakkuus on niin käsittämättömän vahva tuolla pojalla, että hyödyntää varmaan sitä tulevassa ammatissaan. (Se oli mm. tehnyt tän kevään lyhyen matikan yokokeen ja päässyt läpi - leikisti - vaikka on vasta ysillä ;-)

   Loitsu saa nyt lentää minne lentää, mutt kevät pistää kyllä vipinää punttiin itse kullekin. Ja vakuutusythiön päätös... 900 on niin käsittämättömän iso raha mulle, että meinas i yöunet mennä. Onneks päättyi hyvin!

   Poista
  2. Saattaa olla, ettei ole tullut mainittuakaan. Ehkä mä olen röyhistellut sillä vaan pääni sisällä :)
   Vau, toisenlainen nerokin vielä! Siitähän tulee vielä joku Suuri. Kokkaava Matemaatikko-Professori!
   Mä tiedän, toi raha pistäisi mut jo liiteleen. Kun se kakskymppinenkin on välillä niiiiiiin odotettu.....
   Liitelevää päivää!!

   Poista
  3. Kiitos samoin!

   Tosin mulla ne rahat menee noihin laskuihin mutta luojan kiitos ei tarvinut omasta pussista sitten niitä maksaa.

   Aurinko paistaa ja lähikaupunki kutsuu. Työkokous...

   Poista
 4. Hyvä hyvä! Aina kannattaa kokeilla :). Tosi hyvä että vakuutushommelit kääntyivät parhainpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa kokeilla, loitsuja ja järkipuhetta ;-)

   Poista
 5. Mikä loitsu! :) Pitäisiköhän jonkun varoittaa tätä Uutta Mies parkaa! :))

  Hienoja uutisia ja taas se ihana ... äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että mä varotan omalla käytökselläni... tuntuu, että kevät saa vähän levottomaksi ;-)

   Äitit on ihania!

   Poista
 6. Hienoa, että sait rahat takaisin :) Ja onnea miesloitusn vaikuttamiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niiiiin onnellinen, se olisi ollut katastrofi nyt kun uusi autokin on tilauksessa (siellä korjaajallani laitettavana). Toivotaan, että loitsut tepsii ;-)

   Poista
 7. Siistiä, että vakuutus toimi noin hyvin! :) kyllä on persaukisella pakko olla vakuutus, sen olen itekin oppinut.

  Mä niin nauroin ton loitsun kahdelle viimeiselle riville. Hehheh :) tuota sanontaa pillun päälle on joskus tapana käyttää työpaikalla, jos jollain nuorella miehellä on iltavuoron päätteeksi kiire, niin me muut todetaan sillä olevan "kiire pillun päälle". Mutta enpä ole ennen kuullut tuota sanontaa tuollaisessa toivomusmielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt toivotaan sormet ja varpaat ristissä että loitsu toimii ;-)

   Opetin 15v esikoisellekin tämän tapauksen myötä että heti otat kotivakuutuksen kun muutat pois. Ei kuulemma ihan vielä ole ajankohtaista!

   Poista
 8. Voi ihanuutta, tämähän on jännittävää. Toivottavasti tuo loitsu tepsii ja jos ei tepsi niin tulen sitten pyydystämään sen sulle haavilla. Meiltä löytyy kellarin kätköistä varmaan joku vanha valoverho :D Oliko ne ystävälliset silmät myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmät olivat ystävälliset (ja mä uskalsin katsoa niihin suoraan ;-) ja naurunrypyt päälle...

   Huomenna on iltavuoro, täytyy loitsia vähän lisää, että tulisi käymään kirjastossa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana