Sivut

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Ristus mikä reissu

Kävimme keskiviikkona työporukalla kuuntelemassa Olli Mustosta. Saimme liput ja kyydin esimieheltäni, joka ehdotti, että virkistyisimme porukalla kuunnellen maestron paikkakuntamme kuuluisimman (ja ainoan) nähtävyyden kunniaksi säveltämää teosta. Lisäksi saimme aimo annoksen Mozartia ja Beethovenia. Oikein oli kultivoitunut ja kaunis ilta vaikkakin melko kaukana mukavuusalueeltani. Ihanaa kuitenkin olla pitkästä aikaa ulkona ja kulttuurin parissa. Hyvässä seurassa. Kotona kökkimistä on nyt tullut harrastettua ihan omiksi tarpeiksi viime aikoina.

Sen verran täytyy sanoa Olli Mustosesta, että vaikka en klassisesta musiikista varsin paljoa ymmärräkään, en milloinkaan aiemmin ole nähnyt kapellimestarin sekä soittavan (pianoa) että johtavan orkesteria yhtä aikaa. Mielenkiintoinen, intensiivinen, virtuoosimainen kokemus. Ja olihan se vauhdikasta menoa, totta vie. (Asiantuntevampi arvostelu täällä.) Sillä aikaa kun olin konsertissa, esikoinen oli leiponut kotijoukoille suklaawhoopieita. Käytti tiramisun makuista rahkaa välissä - se on ruskeaa, siksi ei näy tuolta välistä samoin kuin kuvassa - ja olivat kyllä aivan mahtavan hyviä. Kelpasi tulla kotiin!Otsikko ei muuten millään muotoa viittaa illan konserttiin, vaan sitä edeltävään kuopuksen hakuun naapurista. Lunta tuli vaakasuoraan puuskittain ja tarvottiin ähisten 50 metrin matka kotiin. Kun päästiin eteiseen, kuopus totesi tomerana, että "ristus mikä reissu". Pohjanmaalta kotoisin oleva ystäväni, joka tuli lapsenvahdiksi, repesi täysin. Oli minullakin naurussa pitelemistä, vaikka täytyy tunnustaa, että kun katson niin vähän televisiota, en ymmärtänyt yhtään mistä tuo lause tuli. Sain sittemmin kuulla mistä on kyse. On nuo nykyajan lapset valistuneita. (Miettiä kyllä voi, onko Putous alle kouluikäisten ohjelma. Eilen tosin uutisoitiin, että se piristi päiväkotien arkea. Hohhoijaa! Mutta minä olenkin kaikkien aikojen ikärajanatsi. Ainakin esikoisen mielestä.)
Tämän meikkipussini kuvan myötä toivotan teille taas hyvää naistenpäivää, ystävät. Myös sinulle, Peppone!

***

Varkain. Uskokaa tai älkää, kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka välillä vähän epäilyttää. Minua ainakin. Mutta se tulee. Ihan varkain, pienin askelin. Öisistä pakkasista huolimatta. Myrskystä huolimatta. Kyllä se tulee!

12 kommenttia:

 1. Oikein hyvää Naistenpäivää sulle myös!
  Minä en kyennyt lähtemään k.o. konserttiin, tänään kulttuurin parissa sitten ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitko kuitenkin aikeissa tulla? Minä nimittäin ajattelin sua silloin teatterilla ja mietin, että tulisit varmaan juttelemaan kun tunnistaisit minut korusta, jota ylpeänä kannoin ;-)

   Poista
 2. Ihanaa naistenpäivää ihana Marjaana!! <3

  Klassisesta musiikista en ymmärrä yhtään mitään mutta meikkipussi on huikea! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin! Suunnittelen nostavani sen jossain miesvaltaisessa kokouksessa pöydälle puuteroidakseni nenääni ja seuraavani ilmeitä.

   Poista
 3. Mitä parhainta naistenpäivää Marjaana rakkaani ja kiitos kun herkistit mieleni oikealle taajudelle heti aamusta tuolla Mariannen luomuksella ;D

  Kysymyksiä eli paljonko pyydät esikoisen vuokrasta, puhutaan ihan vuorokausitasolla? Nuo sen leipomukset kun alkavat pikkuhiljaa muodostua pakkomielteeksi, enkä oikein kehtaisi ottaa teitä muita panttivangiksi ja vaatia lunnaiksi hänen tekeleitään joten ajattelin tämän vuokrabisneksen olevan helpompi tie?

  Kuopukselle annat sitten ehdottomasti ison ylävitosen, se on ihan ykköstyyppi noiden sanontojensa kanssa! :D

  Hauskaa päivänjatkoa ja päästä se luontokuvaaja välillä käymään keittiössä, sillä voi olla vaikka jano...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on teljettynä makuuhuoneen kaappiin mutta täytyykin viedä vaikka jotain palauttavaa pullossa...

   Mä voisin huonona päivänä lähettää tuon esikoisen ihan ilmaiseksi teille viikonlopuksi leipomaan. Meillä kun tuppaa olemaan se ongelma, ettei saa riittävästi toteuttaa itseään, kun joudun toppuuttelemaan, ettei nuo herkut jäisi renkaaksi minun lanteilleni. Viikonloppuna tosin lupasin sen tehdä Berliininmunkkeja - joten katso itseäsi varoitetun. Niistä saattaa tulla kuvia jonain lähipäivänä.

   Poista
 4. Hauskaa Akkainpäivää !

  Mustosen Ollilla on hauska persoonallinen esiintymistyylinsä, joka lisää vain nautintoa. On ollut samanlainen ihan pikkupojasta lähtien. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!

   Joo, osa huomiosta kyllä kiinnittyi niin sanottuihinn ulkomusiikillisiin seikkoihin Ollin ollessa kyseessä. Joku kuuluisa jonka nimeä en muista, on jyrähtänyt, että kapellimestarin koroke ei ole tanssilava, mutta nyt siellä kyllä esitettiin sellainen koreografia että oksat pois. Samoin pianon ääressä. Oikein harmittaa, ettei esikoinen tullut mukaan, hän kun vähän soittelee koskettimia.

   Poista
 5. Hyvät me, naiset ! Hyvää Naistenpäivää! Eläköön naiset! Odotan iltapäivää tulis jo kukkia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin itselleni kauniin keltaisen krysanteemin. Hyvää naistenpäivää meille ihanille naisille!

   Poista
 6. Klassinen musiikki ylittää ymmärrykseni, mutta meikkipussin ymmärsin :D Aivan mahtava :D Oikein, oikein hyvää naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - minäkin kerkesin kyllä aika montaa asiaa ajatella ja tuumailla siinä klassista "kuunnellessani". Onneksi olen tällainen laiskanpulskea mietiskelijä, samahan se on missä sitä mietiskelee ;-)

   Ja meikkipussi kyllä piristää ihan joka päivä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana