Sivut


lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kevään merkkejä

Onhan niitä ollut jo ilmassa, vaikka juuri tällä hetkellä vähän kylmempää ja talvisempaa aika ajoin onkin. Tiitiäiset sirkuttavat jo aivan keväisesti, ja räystäät tippuu, niin kuin joka kevät. Tiekin oli tosiaan oikein keväisen sulana, kun vasta ajelin kaupungista kotiin. Meillä maallakin ajourat levenevät kovaa vauhtia. Toisaalta yöllä on kireitäkin pakkasia ja lunta on tuiskutellut välillä ihan kinoksiksi asti. Kevät keikkuen tulevi?

Aurinko saa siristelemään silmiä ja odottamaan vielä vähän vähälumisempia aikoja. Eilen kaivoin ensimmäistä kertaa aurinkolasit kaapista päähän kun lähdin autolla viikonlopun ruokaostoksille. Viime vuonna näihin aikoihin lapioin jo lunta terassilta ja haaveilin kuohuviinilasillisesta siinä naisten päivänä. Haaveeksi se kyllä taisi silloinkin jäädä. Nyt jätän lapiohommat vähän myöhemmäksi, en vieläkään saa rehkiä enkä hengästyä. Unissa minä olen hengästynyt viime aikoina - unielämäni on vilkastunut kovastikin. Varma kevään merkki sekin!


Nimipäiväkukka ystävältä

Esikoinen menee tänään poikkeuksellisesti äitilleni vaikka kuopus onkin viikonlopun kotona. Me saamme kuopuksen kanssa sitä harvinaista kahdenkeskistä aikaa. Raukkaparalla oli alkanut vatsatauti torstaina isällään ja aika toipilas oli vielä eilenkin kun tuli kotiin. Perjantain kunniaksi suunnittelemani pizzareissukin meni tästä syystä mönkään. Kuume nousi illalla korkealle, mutta ehkä sillä se tauti talttuu? Otamme siis viikonlopun todella rauhallisesti. Halitellaan ja sylitellään, lueskellaan ja oleskellaan. Toivotaan, ettei tauti enää tartu, vatsatauti on kyllä viheliäisin kaikista, minun mielestäni.


Sama kukka parin viikon päästä.
Kevään merkki jos mikä!

***

Kevään merkit. Sekin on kevään merkki, että valkoviinipullot rupeavat huutelemaan Alkon hyllystä. Ei se punaviinikausi vielä ohi ole, mutta roseen kautta valkoiseen vaihdetaan tässä jossain vaiheessa. Yksi uutuus jo on kiikarissa. Kreikan matkaa odotellessa.

12 kommenttia:

  1. Tänään on MLL:n kirppari Kintauden nuorisoseuran talolla klo 11-15. Ajelkaa ostoksille, jos kuopuksen olo kohentuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Omapäinen arkeilija, olin ajatellutkin tuota, mutta ikävä kyllä tuo on vielä sen verran toipilas, että jää meiltä väliin. Satsataan sitten Masuunissa olevaan - muistaakseni 13.4.

      Poista
  2. Pikaista paranemista kuopukselle - vatsatauti on aina kamala! Toivottavasti vältyt vatsataudilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ainakaan vielä kierrä vastassa, jospa se pahin tartunta-aika olisi tosiaan ollut siellä isällään ;-) *kopkop*

      Toipilaskin on jo ihan tolpillaan, vaikkakin vaisumpi kuin yleensä.

      Poista
  3. Ottakaa rauhallisesti ja sinä saat luvan köyttää itsesi punkkaan nukkumaan mennessäsi. Tietäen ne sun unesi niin lähdet pian kylille hiihtelemään ja sitten saakin paikallislehdestä lukea astetta hurjempia juttuja. Teippi on hyvää, siitä ei tule hiertymiä.

    Kuopukselle isot sympatiat ja pikaista paranemista! Eihän suuren ajattelijan sovi sairastaa tai ihmiskunta syöksyy ahdinkoon jos ei niitä päivityksiä kuulu :D

    Juu juu, rakastan sua edelleen ja ota iisisti (muista antaa sille yhdelle vettä) ;D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin ruveta pitämään ovea takalukossa, mulla kun on tapana nukkua eevan asussa.

      Kuopus on jo paljon pirteämpi ja lupasi jaksaa jopa pikaiseen saunaan mun kanssani tänään illansuussa, joten lauantaipuuhat on ihan ne perinteiset. Viinilasillisen voisin parkeerata makkarin komeron eteen.

      Oikein aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua sinnekin.

      Poista
  4. kaunis gerberan kukka .. sille ei kuulemma saa laittaa vettä kun 1cm .
    silloin pysyy kauan kauniina ... ihana aurinkoista viikonloppua ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin onneton noiden kukkien kanssa, mutta tuo pysyi kyllä hirvittävän pitkään hyvänä. Ja nuo syreenin oksat jatkaisi varmaan vihertämistään, jollen olisi niitä siitepölyn pelossa jo heittänyt pois.

      Nyt mulla(kin) on tulppaaneja, äiti toi kimpun!

      Sinne myös aurinkoista ja mukavaa viikonloppua.

      Poista
  5. Toivottavasti siellä jo voidaan paremmin ja sää olet välttynyt koko taudilta. Ajattelin miten gerberan saa pysymään noin kauniina noin pitkään mutta vastaus taitaa olla ylemmässä kommentissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tehnyt tuolle gerberalle yhtään mitään - lisäsin vettä kun uhkasi kuivua, mutta ehkä juuri huoleton hoitamattomuus sai sen säilymään? Olen maailman huonoin hortonomi.

      Toivon, että kuopus jätti kaikki vatsatautipöpöt isälleen, eikun siis isänsä luo ;-) Toistaiseksi ainakin olen ihan pystyssä ja herkut maistuvat liiankin hyvin. Esikoinen taas leipoi. Nam! Kuopuskin jo on ihan jaloillaan ja reipas.

      Poista
  6. Kesä on ihan käsillä jo, pitää vaan saada nuo turhat lumet pois jaloista! Sama juttu täällä, kaivoin aurinkolasini naftaliinista, jotenkin on niin hurjan kirkasta, kun hanki loistaa niin valkoisena, ettei silmät kestä yhtään.

    Voi kuopus parkaa, toivottavasti tauti meni jo ohi! Meidän tyttärellä oli vatsatauti torstaina, kesti kuusi tuntia ja minuun tuli seuraavana yönä, meni neljässä tunnissa ohi, mutta siinäkin oli liikaa, ihan puhkinainen olo vielä seuraavanakin päivänä.

    Pitäkää kiinni siitä pitsansyönnistä heti kun vatsat kestää :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, tehdään pizzapaikko heti kun kyetään. Minä juoksin vessassa viime yön ;-( Saa nähdä miten esikoisen käy.

      Lunta on kyllä ihan kotitarpeikis, mutta katoksen alla voisi jo kohta kuvitella kippistävänsä. Paisti ei just nyt - pakkasta on 27 astetta. Hrrr!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana