Sivut

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Torttuja ja touhotusta

Kotikokkimme on flunssainen joten minä jouduin eilen leipomaan. Olin luvannut kuopukselle Runebergin torttuja "ainakin neljä" joten oli lunastettava lupaus. Kun valittelin kohtaloani, ihana Konnadonna pelasti minut pulasta ja vinkkasi Riitan helpon ohjeen. Tuolla jopa minä onnistuin! Ja vaikka koitan pitää ruokakuria yllä, ahmin noita itsekin kolme, joten aivan mahtavia olivat. Puolustaudun sillä, että ovat kuitenkin lättänämpiä kuin kaupan, joten oikeasti söin vain 1 ja 1/4 torttua. Yhteensä noita tuli 16 ja piti soittaa naapuri apuun ettemme aivan räjähtäisi. Nuo kuvassa olevat neljä lähtivät ystävän perheelle, kaikki loput olivakin siten sen näköisiä, etten kehdannut syöttää kuin omalle porukalle - enkä kuvata teille.
Totesin tässä vasta kommenttilootan puolella, että olen ihan hirrveän rrauhallinen jos mua ei ärrsytetä. Tämä on kulkenut tuttavapiirissä lentävänä lauseena ties kuinka kauan. Nyt on vähän reippaammanpuoleisesti näitä ärtymyksenaiheita kertynyt viime aikoina. Ja huolen. Toivottavasti pian helpottaa. Kotona koitamme ottaa rauhallisesti ja leppoisasti, kuitenkin. Eilen rentouduimme saunassa. Yleensä saunomme kolmisin vain viikonloppuisin, viikolla livahdamme saunaan esikoisen kanssa sitten kun kuopus on nukahtanut. On vähän rauhallisempaa ja saamme näin kahdenkeskistä aikaakin.

Rauhasta ja kolmisin saunomisesta ei todellakaan voi puhua samana päivänäkään. Eilen saunassa olin päässyt jo löylyihin, kun pesuhuoneen vessaan puolelta kuului huuto "hätätilanne, hätätilanne". Vessapaperirulla oli levähtänyt märälle lattialle. Jee! Lisäksi todistettiin mm. kutitusrapsutuspesua a'la kuopus. Silloin kun ei piirrelty ikkunaan Angry Birdsejä tai panssarivaunuja koitettiin lepytellä söpöliiniksi tituleeraamaani ja siitä ärtynyttä saunatonttua lammas- eiku hammas- eiku mallaslöylyillä. Silloinkin, kun oltiin hiljaa ja mietiskeltiin, pian ilmoille kirposi kysymys: "kun avaruudessa on painotonta niin jääkö pissi leijumaan siellä ilmaan?" Ihana kamala kuopus.


***

Sivuääniä. Kävimme tammikuussa kahdeksasluokkalaisten lääkärintarkastuksessa esikoisen kanssa. Lääkäri kuunteli sydäntä ja käski tulla kuukauden päästä uudelleen. Oli kuulevinaan jotain pieniä sivuääniä. Käski olla huolestumatta, ja ihan hyvin olen onnistunut olemaankin. 19.2. nähdään/kuullaan, olivatko vain flunssasta tms johtuvia. Toivotaan parasta ihan porukalla!

2 kommenttia:

 1. Että Runebergin torttuja tällä kertaa ja vieläpä kuvan kanssa..ootas kun saan tuon kuolan TAAS pyyhittyä niin jatketaan.
  Näihin täytyisi oikeasti tulla sellainen juttu että vasta klikkaamalla saa kuvan auki. Vaikka olenkin jo herännyt 04.15, niin yhtään en ole vielä syönyt vaan se nälkä alkaa heräillä vasta näihin aikoihin. Jep, sitten kun tänne Majalle tulee niin täällä on aika USEIN kaikenlaista hyvää ruokaa kuvattuna ja maininnalla että maittavaa oli. Tämä taas puolestaan aiheuttaa paniikinomaisen ryntäyksen jääkaapille ja syön itseni aivan tärviölle, sillä ei sinänsä ole mitään haittaa koska en liho mutta liikkuminen on hetken aikaa pirun vaikeaa.

  Ei vaan, - vaikkakin asia on näin - näitä on tosissaan mukava lukea sillä ei sitä tiedä jos sitä uhmaisi kohtaloaan ja yrittäisi tehdä jonkun hyvän safkan minkä täällä sun tykönäsi näkee (sinähän tiedät minun keittiötä koskevan porttikiellon?).

  Avaruus-Kuopukselle taas pisteet ja kerrohan terkkuja, sekä tietysti mitä parhainta keskiviikkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nollavaimo on lisännyt Parental Advisory-kyltin blogiinsa, niin pitäiskö mun lisätä joku varoitus tästä herkkuvaarasta? Toisaalta sä jo tiedätkin varoa, eikä suurta vahinkoa tule sun geeneilläsi. Niistä on kyllä varmasti joka nainen kateellinen ;-)

   Avaruuskuopus saa terveiset ja mukavaa keskiviikkoa takaisin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana