Sivut


torstai 24. tammikuuta 2013

Mihinkäs se tiikeri raidoistaan...

Raidat. En taatusti ole ainoa, jolle tulee päivän sanasta mieleen Marimekon tasaraita. Minun (köhköh) sopusuhtaiselle kropalleni ne eivät tee oikeutta, mutta esikoinen mieltyi niihin ensimmäisellä luokalla niin, ettei suostunut muita käyttämäänkään. Oikeasti. Jo Steiner-päiväkodissa pojalla sanottiin olevan "herkkä elämänaisti" joka vähemmän hörhökielellä tarkoittaa jonkinasteista aistiyliherkkyyttä tuntoaistin saralla. Tuossa Wikipedian artikkelissa on hyviä esimerkkejä: vasemman jalan sukkaa ei voi pesunkaan jälkeen laittaa oikeaan jalkaan koska se on vasemman jalan muotoinen. Puhumattakaan siitä, että pesulaput voisi jättää vaatteisiin - ei ikinä.

Nuo Marimekon paidat olivat ainoita jotka tuntuivat hyvältä päällä. Lisäksi esikoinen on varsin lämminverinen, ja noissa pitkähihaisissa t-paidossa ei tullut liian kuuma. Niinpä hän hiihteli kuusi vuotta (!) pelkissä raitapaidoissa. Joka jumalan päivä. Yksi koulukaveri rupesi jopa kutsumaan häntä raitahemmoksi... Jep, kallis maku, mutta onneksi nuo ihan kestivät pesua ja kulutusta. Seiskaluokan jälkeisenä kesänä poika kysyi, että "voisinko mä ruveta käyttämään t-paitaa ja hupparia niinkun kaikki muutkin?". Jo vain se minulle passasi. (Niin, ja tiedoksi, että se Steiner-hörhöily me jätettiin taaksemme jo vuosia sitten... ;-)




Marimekosta maailman helpoimpaan sosekeittoon:

Otetaan Pirkan luomuporkkanasosetuubi. Vähän valkosipulia, kerman ja/tai tuorejuuston jämät jääkaapista ja lämmitetään. Syödään raejuuston tai leivän kera, että nälkä pysyy pidempään loitolla. Tätä söin alkuviikon ihan himona, ja arvatkaas mitä - se on raidallinen siinä vaiheessa, kun soseeseen lisää kerman tai tuorejuuston ja sekoittaa. Vaativin vaihe tuon tekemisessä on muuten se, kun pitää avata sosepötkö sotkematta joka paikkaa. Kokeilkaa vaikka jollette usko. Nimim. Porkkanaa rinnuksilla ja hellalla ja lattialla kans.

***

P.S. Empiirisen google-testin perusteella tiikeri on yleisempi kuin seepra tuossa otsikon sanonnassa. Minulle se on kyllä tutumpi seepra-versiona.

16 kommenttia:

  1. Pisti naurattamaan, koska mäkin olen ajautunut tilanteeseen, jossa pyrin olemaan kuin kaikki muutkin. Niinpä pukeudun t-paitaan/toppiin ja huppariin. Siten tällainen 25 vee sulautuu massaan parhaiten eikä ne pidä mua niiden äitinä niin helposti. :D

    Raidat. Kammottavia pukeutumisessa. Ehkä sitten ensi kesänä saatan varovasti kokeilla, haittaako raitojen levittävä vaikutus sittenkään niin pahasti.

    Taisit kylvää muhun juuri näkökulman raitoihin. Tosin vasta sitten kun olen käynyt koululla, koska Alf (http://www.alfrehn.com/About/index.html). Pakko mennä kuulemaan mitä sanottavaa hänellä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teineille se taitaa olla vähän niin kuin pakollista jossain vaiheessa sosiaalistua ja sopeutua laumaan. Onneksi tuosta ei nyt ihan laumaeläintä saa millään.

      Mulla on pikemminkin pyhänä tarkoituksenani erottua massasta pukeutumalla, mutta raitoja en laita, en.

      Toivottavasti Alf- The business Thinker on vedossa.

      Hei milloin sä oikein nukut, senkin sähköjänis, jos olet öisin hereillä ja aamulla näin varhain kans?!?

      (Niin, ja kiitos Tammisvinkistä, Rrrakastan Muita hyviä ominaisuuksia -kirjaa!!!)

      Poista
    2. Täytyyhän sen olla vedossa, kerta mä ajan vain ja ainoastaan sen vuoksi yhteensä yli 100 kilometriä. :D

      Köh. Nukuin mä ainakin 5 tuntia. Odotan kyllä jo hiukan päikkäreitä. Niin siis nukun lyhyissä pätkissä, mutta riittävästi. :)

      (Se on rakastettava kirja! Sellainen, jota voi lukea uudelleen ja uudelleenkin.)

      Poista
    3. Minä olen murmeleiden sukua, menin eilen nukkumaan hyvissä ajoin ennen kymmentä ja nukuin iloisesti yli kuuteen. Nyt pitäisi virtaa riittää iltavuoroon ,-)

      Aja varovasti! Mä nautin vapaasta vielä pari tuntia ja sitten taidan mennä työmatkalla valokuvaamaan Maisemaa!

      Poista
    4. Terveisiä päikkäreiltä. :)

      Oli aivan mielettömän upea päivä tänään. Jos olisi ollut kamera mukana, niin olisin saanut monen monta kuvaa Maisemasta. Ei ollut. Eihän mulla koskaan ole. Ei haitannut edes Salossa oleva pikku 20 asteen pakkanen. Ajoin niin varovasti kuin osasin. Moottoriteillä se on joskus kovin vaikeaa. ;D

      Sä sen sijaan varmasti sait hyviä kuvia. Työpäivä alkaa varmaan kohta olla pulkassa. Mukavaa iltaa Marjaana!

      Poista
    5. Kiitos Neo!

      Luin kirjoituksesi Salon reissusta, ja täytyy tällä puolella sanoa, että olipa vuoden undestatement kun kirjoitit "Kaikki on kohdallaan: ulkoinen olemus..." Voi jessus mikä namu! Aivan just mun tyyppinen mies, nam! Minä jopa voisin lähetellä pikkareita ;-) (Niin, en omassasi viitsinyt, olisin pilannut vakavahenkisen ja älykkään kirjoituksesi kuolallani.)

      En mäkään muuten kuljeta kameraa mukana, nyt oli pakko ottaa, kun kerrankin aurinko paistoi ja oli niin herkullinen aihe huomiselle.

      Poista
    6. Hih, en mä kyllä sitä ihan täysin noin tarkoittanut, mutta saa sen noinkin tulkita. Olisit nyt kuolannut siellä vaan. Aattelepa, jos se olis löytänyt sun pikkarit kommenttilaatikosta itseään koskevan jutun alta. :D

      Odottelee huomista herkkua. :)

      Poista
    7. MITÄ, lukeeko se seun blogia?!? ;-)

      Se ikävä kyllä' ehkä tukehtuis tai hukkuis mun pikkareihin - eikä ne välttämättä olisi mahtunut sun kommenttilootaankaan...

      Poista
    8. Ei se kai varsinaisesti lue sitä. Siis ei ole mikään aktiivilukija. Tietää kyllä hänestä kirjoitetun. Mutta pikkareista se olis mennyt vielä enempi sekaisin, kun ei ymmärrä mistä kaikki herutus. Siis kun sanoo tehneensä vain työnsä, mikä on tietenkin tottakin, mutta sillä erotuksella, että me muut ei lähdetä vanhempainlomalla Köpiksestä Saloon puhumaan ihan vaan huvikseen. ;)

      Hah, sain Bookplussalta synttärilahjaksi 5 euron alennuskoodin. Tilasin siis Vaaralliset ideat -kirjan (pokkari se oli) sieltä. Suomeksi ja alle kympillä.

      Poista
    9. Hyvä löytö!

      Gjääh, inhoan miehiä, jotka lähtevät vanhempainlomalla töihin.

      Poista
  2. Raitoihin en sen paremmin puutu mutta tulin sanomaan että olet ilmeisesti kommenteillasi villinnyt kansaa tuolla Luostarin puolella kun sinne oli tultu sanoilla reisimarjaana sekä reisi-marjaana. Oikein yhdessä ja erikseen siis! Hyvä näin, se on aina mukava nähdä kun nunnat aiheuttavat viboja matkaajille ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tää on kyllä päivän, jollei viikon paras!

      Tuota, mut reisissä on kyllä mistä villiintyä ;-D

      Poista
  3. Heh! Hauska juttu. Enkä yhtään ihmettele, että alettiin kutsumaan raitahemmoksi. :D

    Mulla on jotain raitapaitoja, mutta vetelehdin niissä vain kotioloissa. Siellä ei ole niin väliä, kuinka lihavalta näyttää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut, mutta olen tainnut hankkiutua kaikista eroon kirpparilla tai muuten vaan kierrättäen. Kotona viihdyn nykyään melkein pelkästään possupuvussani...

      (Sun punaiset korkkarit on upeet!)

      Poista
  4. kiitos , käyn täällä vaan lukemassa, kuin vuodatus on remontissa ja en pystyy nyt kuun loppuun asti kirjoitamaan mutta kirjoitan muistiin ja sen jälkeen julkaiseen kun vuodatuss taas toimii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sitten lukea kaikki kerralla, kun taas pääset "vuodattamaan" ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana