Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kapteeni Päivävaate Pelastaa Päivän?

Kapteeni Kalsari on meillä kova juttu juuri nyt. Oikein taattua laatukirjallisuutta pojille - huokaus! Kapteeni Kalsari ja sähköräkäjätkän iso paha taistelu sopii hyvin päivän teemaan. Mutta meilläpä seikkailee öisin Kalsari Kapteeni tai Ihmeellinen Pyllymies (joo, ei, ei mun sängyssä), ihan riippuen siitä haluaako kuopus nukkua pikkarit jalassa vai nakuna. Eilen aamulla sitten, kun vaatteet oli jo puettu, meille ilmiintyi Kapteeni Kalsarin serkku, Kapteeni Päivävaate, joka Pelastaa Päivän. Mikä mahtava slogan! No, yritys oli hyvä, mutta päivää se ei ikävä kyllä onnistunut pelastamaan, aamun toki.

Meillä oli palaveri lähimmän esimiehen kanssa tilanteestani työpaikalla. Juttelimme etätyömahdollisuudesta ja työhuoneen siirrosta. Henki oli hyvä, eikä ilmapiiri ollut kovinkaan sähköinen, vaikka tietysti sitä etukäteen pelkäsin. Muutinkin sitten jo eri paikkaan ja katsotaan vähän aikaa näin. Lämpökin ehti päivän aikan nousta 37.5een. Totuus kuitenkin on, että talo täytyy tutkia, tämä on vain laastaria avohaavan päälle. Tai sitä iänikuista "hoidetaan seurausta, ei syytä"-syndroomaa. Mutta se talon tutkiminen. Nyt on ihan pakko vähän vuodattaa.

Minun maalaisjärkeni, ja kaikki se materiaali, johon olen tämän altistuksen myötä joutunut tutustumaan, korostaa sitä, että tutkimukset on parasta aloittaa kuulemalla asianosaisia. Siis niitä, jotka saavat oireita. Kysymällä missä he saavat oireita. Näin toimii esimieheni, näin toimii työterveys, mutta kas, mitä tekee tekninen toimi? Säntäilee kuin sähköinen jänis auton valokiilassa.

Tulevasta työterveyspalaverista säikähtäneenä tilataan - tietysti minua, johtajaa ja asianosaista informoimatta -  työmaalle mies, joka tutkii ilmastointikanavia. Kyselemättä minulta mitään. Ottaa näytteitä, mutta ei sieltä, missä oireet ovat pahimmat, koska - no, kukaan ei kysy minulta mitään. Eikä juuri kerrokaan. Täysin järjetöntä! Luulen nimittäin, että ensi viikon perjantain työterveyspalaverin jälkeen sama mies on kutsuttava ottamaan lisää näytteitä. Oikeista paikoista. Hölmöläisten hommaa...***

Sähköinen. Ilmapiiri. Tilanne. Ei tunnu ihan hirveän kivalta!

2 kommenttia:

 1. Skeptisestä ja vainoharhaisesta luonteestani johtuen aloin heti epäilemään että ottiko em. henkilö näytteitä sieltä mistä hänen oli käsketty ottaa? Näin on nimittäin käynyt ja tulee jatkossakin käymään monessa kohtaa kun ei haluta korjata usein sangen kalliiksi koituvia rakennusaikaisia virheitä vaan halutaan saada "puhtaat paperit" kiinteistön kunnosta. Ei uskoisi kuinka julmaa touhua se on mutta ihan oikeasti raha vaihtaa omistajaa (vaikka kaikki tietävät todellisen tilanteen) ja tutkimustulokset ovat tutkimustuloksia eli turvat kiinni ja kuulemiin. Mitä isompi lafka ja mitä lähmepänä kunnan/kaupungin/valtion hallinnointia se (kiinteistö) on, niin sen törkeämpää on meno. Toivottavasti työpaikkasi kohdalla ei kuitenkaan näin käy vaan uusintanäytteet tullaan ottamaan.

  Niin ja hyvää huomenta! *Lähettelee lentopusuja* Antoisaa keskiviikkoa ja otahan sitä kameraa käteen...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti lentopusuista, sain kiinni!

   Joo, tuo on tuttua mulle, tuo vainoharha ja skeptisyys. Toisin se vaan on totisinta totta, ikävä kyllä... Asiat etenee omalla painollaan, mitä nyt vähän koitan suuntaan vaikuttaa. Mutta raportoin kyllä täällä jahka taas jotain uutta tapahtuu.

   Kämerasta on akku loppu *silkkaa valhettelua*

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana