Sivut

maanantai 17. joulukuuta 2012

Kotikutoista

Viikonloppu kului leppoisissa merkeissä. Pysyttelimme aikalailla kotosalla - kuopuskin ehdotti, että pidettäisiin "laiska viikonloppu". Laiska se olikin, mutta lauantaina pistäydyimme kylillä. Se oli virhe. Minua ei pitäisi päästää työkeskusten myyjäisiin lainkaan. Kaikki mahdolliset ja mahdottomat kötöstykset sulattavat ennestäänkin hempeän sydämeni. Katsokaa nyt. Ostin lankarullista kootun joulukuusen! No kun meille ei voi enää tuoda oikeaa joulukuusta sisälle... Ostin vieterin päähän viritellyn huopahökötyksen jota myös tontuksi voidaan tituleerata. No kun... ööö, se oli niin suloisen säälittävä... Huokaus!
Ja tuo tervantuoksuinen saunatonttu nyt vaan oli ihan pakko hankkia meidän saunaan. Kuopus kertoi kuulleensa (Hannu Mäkelän Tonttu joka pelkäsi joulua -äänikirjasta) että saunatonttu on hiljainen ja juro kaveri. Se kuulemma murahtaa ja mulkaisee vastaukseksi ja toteaa korkeintaan "vai niin". Pisin lause, minkä kotitonttu on kuullut sen sanovan on "Voisitko vihdoin sulkea suusi ja olla vaiti!" Kuopus itse valitsi juuri tuon tapauksen, parran piti ehdottomasti olla ruskea "kun se on tietysti nokinen". No, rahat menivät hyvään tarkoitukseen.


17.

Ja täytyy sanoa, että ne keskustelut, joita kuopuksen kanssa sitten lauantaisaunassa tontun innoittamina kävimme, ovat kyllä jokaisen pennosen arvoisia. Saunatonttu on kuulemma eri asia kun ne tontut jotka raportoivat joulupukille lahjatoiveista ja siitä ovatko lapset olleet kilttejä. "Kun sillä on saunatontun virka, ei se ehdi." Joulusaunassa se kuulemma tarjoaa kotikaljaa. "Tykkäänkö mä äiti kotikaljasta?" Piti sitten tietysti vielä saunan päälle lukaista Mauri Kunnaksen Suomalaisesta tonttukirjasta se luku Saunatonttu Nippe Nokinokasta.

P.S. Kuka menee katsomaan leffaa nimeltä Rakkauden rasvaprosentti. Siis oikeesti?!?
Jatko-osa on sitten varmaan Parisuhteen painoindeksi.

6 kommenttia:

 1. Hieno viikonloppu ja hyviä kommentteja kuopukselta :D
  Hemmetti sentään mutta nauroin tuon Ps-osion jutulle...parisuhteen painoindeksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin aika ylpeä itsekin tuosta oivalluksesta. Kolmososan nimi on vielä hakusessa. Ehkä jotain eroon liittyvää? Avioeron X tai Eron X. Kehitellään!

   Poista
 2. Pitäisi katsoa tuo leffa, sillä siinä vilahtaa piirisihteerimme eukonkannon yleisössä.

  Upea joulukuusi teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei siis kanna eukkoa ;-)

   Arvasin, että tuo kuusi jakaa mielipiteet. Musta se on ... hmmm ... säälittävä mutta söpö!

   Poista
 3. Tirsk, mulla on laatikollinen vanhoja puisia lankarullia vintissä ja olen miettinyt mitä kivaa niistä voisi askarrella. Ei ainakaan joulukuusta... =D

  Meilläkin on se tonttukirja, suosikkini oli lapsena nappitonttu.. sitten meillä on myös se tonttukirja joka on ikäänkuin tietokirja tontuista, vähän niinkuin luonto- tai eläinkirjan hengessä. Huippuhauska! Kuopuksesi varmaan tykkäisi siitä..

  Parisuhteen painoindeksi!! =D =D =D

  Ihanaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on se sama "tietokirja" tontuista ja etsittiin siitäkin tietoa saunatontusta. Oikein arvasit, kuopus tykkäsi!!! Nappitonttukin luettiin sitten illalla ja Välikaton Feetusta kans.

   Mukavaa maanantaita sinnekin - vaikka lankarullien parissa. Ai ei vai?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana