Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Jouluinen haaste

Nappasin Konnadonnalta jouluisen haasteen, että pääsisin jo vähän tunnelmaan. Meillä nimittäin ei tunneta joulustressiä. Siivouksen kuittaan sillä, että himmennän valoja ja sytytän kynttilät. Kukaan ei tässä pimeydessä huomaa pieniä tahroja saati pöly-palleroita. Jouluruokastressinkin olen ulkoistanut: esikoinen tekee joulusuklaat ja joulupäivän aterian kun äitini ja hänen miehensä tulevat kylään. Eikä se kyllä stressaa, esikoinen. Jouluaattona teen vain joulupuuron ja muuten syömmekin sitten suklaata. Pojille nimittäin ei laatikot maistu niin säästyn niidenkin tekemiseltä. Äiti sitten toivottavasti tuo minulle maistiaisiksi heidän rääppiäislootat. Win-win!


Huomaa tikkuaski...1. Lempijoulukukkasi

Minun lempijoulukukkani taitaa olla punainen joulutähti. Hyasintti tuoksuu niin voimakkaasti, että saan siitä päänsärkyä. Sitä paitsi tämä on paremman värinenkin. Tänä vuonna löysin lähikaupasta ihanaisen miniatyyrin. Piti ostaa ystävällekin, niin syötävän suloinen tuo oli. Joo, en syö, silti, tiedän, että se on myrkyllinen ;-)

2. Joululaulu joka virittää joulun tunnelman

Varpunen jouluaamuna. Se tosin saa minut aina kyynelehtimään, mutta sekin taitaa vähän kuulua joulun tunnelmaan. Herkistely.

3. Tätä jouluvalmistelua en koskaan ole jättänyt tekemättä

Hmm, tämä on vaikea. En siivoa, olen huono lähettämään kortteja. Lahjojen ostaminen - mutta se on niin itsestään selvää. Sovitaan vaikka, että se on kynttilän vieminen hautausmaalle. Tätä perinnettä olemme pitäneet yllä lapsuuden kodissani ja pidämme sitä poikien kanssa edelleen. Viemme kynttilän muualle haudattujen muistomerkille ja mietimme hetken jo edesmenneitä sukulaisia. Minusta hautausmaat ovat ihania paikkoja.

4. Joulun tuoksu

Kyllä se on kuusen tuoksu. Sitä voi meillä tätä nykyä haistella sekä etuovella kranssissa että toivottavasti pian takapihalla ihan kokonaisen kuusen muodossa. Kuusi on meillä perinteisesti ollut ihan pihalla.


18.

Ja minä olin eilen. Onnistuin samaan jostain ihan kammottavat homeoireet. Hulluinta on, etten edes tiedä mistä. No, ehkä tänään on parempi päivä.

***

Onneksi kuopus ei ole pihalla:

"Oikeesti mua vähän mietityttää että voiko joulupukki suuttua.
On varmaan rankkaa olla joulupukki kun pitää ehtiä kaikkiin Suomen paikkoihin. Helsinkiinkin ja Laajavuorelle. Ja Poriin vasta pitkä matka onkin!"

Mietimme myös mitä tapahtuisi, jos joulupukki kuolisi. "Jos se vaikka kuolisi 23 päivä niin pitäisi lainata toisen maan joulupukkia." (Aha, niitä onkin useampia, Neo, se helpottaa vähän porojenkin paineita.) Kieliongelmaan puuttuessani päätimme yksissä tuumin, että jostakusta vanhasta ja ansioituneesta tontusta voisi varmaan kouluttaa pikaisesti uuden pukin. "Niin kun vaikka radiotontusta kun sillä on jo partakin." (Tarkoittanee Toljanterin sähkömiestonttua.)

8 kommenttia:

 1. Kiva, kun vastasit haasteeseen! Oletpas löytänyt pikkuruisen joulutähden:) Blogissani on sulle uusi ylläri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, pitääpä mennä kurkkaamaan!

   (Kävin, ja kiitos kaunis. Pääsen taas tässä joku päivä ihan luvan kanssa lavertelemaan itsestäni ;-)

   Poista
 2. Ei, ei, ei. Ainoa oikea joulupukki asuu Korvatunturilla eikä se tarvitse rajavyöhykelupaakaan kerta on aito. :D

  Kannatan joulustressittömyyttä. Mitä sitten jos jossain on hiukan pölyä, kun tarkoitus ei kaiketi pitäisi olla, että äiti lojuu jossain kaikkensa antaneena ja väsyneenä sitten kun.

  Olin muuten kovin hämilläni eilen, kun kuulin jonkin lehden mainoksen radiosta. Siinä kehuttiin, että parhaat joulumeikit ja asut olisivat nyt laitettu niiden kansien väliin. Mä en ainakaan aio meikata, laittaa kampausta tai pukeutua epämukavasti, kun kerran ei ole suurta riskiä törmätä jouluna maailman ihanimpaan ja kivaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollei se sitten tule pukin asussa raapimaan sun ovea?

   Mun ystävä kysyi, että onko mulla mitään suunnitelmia Tapanille. Mietin kotvan ja totesin että voisi olla jollei se olisi mun pomo. Mutta kaveri tarkoittikin tapaninpäivää. Hmmm.

   Oikeassa olet, ei stressiä, ei meikkiä, ei siivousta ja enenevässä määrin lapsityövoiman käyttöä.

   Poista
  2. Hetkinen, siis maailman ihanin ja kiva ei ole joulupukki. Jos sen pitäisi joku puku laittaa, niin toivon todella, että se valitsisi viisaammin. :D

   Mä en kanssa oikein tajua tota, että on olemassa päiviä kuten maanantai, tiistai jne. ja päivämääriä, mutta sitten joku Tapani on saanut ihan oman päivänsä, jota vielä kutsutaan just sen hepun nimellä. Kuka se Tapani edes on?

   Poista
  3. Ok, en mäkään ehkä ottaisi pukinasuista, mutta toisaalta mä olen kyllä sua epätoivoisempi. Ei siitä kauaakaan ole, kun pyysin kollegaani lähettämään ne puolitoista metriset puita jyrsivät jänikset meillepäin kylää. Epäilin nimittäin, että "puvun sisuksista kömpis ulos mies".

   Jospa se ystävä rukoilisi vähän kovemmin (tosin olenkohan mä nyt kiittämätön, Pösö kulkee köhimättä, ehkei kaikkea voi saada kerralla?!?)

   Poista
 3. Sullaa on oikea ote jouluun, turha stressi pois. Kinkku riittää ja perusruokaa, itse asiassa vihaan perinteisiä jolupöydän laatikoita sillä niitä joutui syömään kersana kyllästymiseen asti.
  Kerro kuopukselle että joulupukki on kuolematon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, mäpä kerron!

   Ja laatikot - kuka lapsi niistä ihan oikeasti tykkää?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana