Sivut

lauantai 1. syyskuuta 2012

Vehnänorasta ja viherpiperrystä

Olen tässä kaikessa hiljaisuudessa homeopaatilla käynnin jälkeen miettinyt myös jonkinlaista puhdistautumista. Kahvia tulee kitattua välillä liikaa. Viini maistuu viikonloppuisin ja meneepä saunaolutkin tuolloin tällöin. Takana on myös - hmmm - siideripitoinen kesäloma. Nyt tuntuu siltä, että ennen kun syksyn pimeys ihan oikeasti hiipii, voisi vähän skarpata ja tehdä ryhtiliikettä paitsi kuntopyöräilyn myös elintapojen suhteen. Ehkä syyskuun ensimmäinen on oiva päivä aloittaa?

Njam...

Alfalipoiinihappohan minulla on jo vanhastaan puhdistamassa homemyrkkyjä elimistöstä, mutta nyt tilasin myös vehnänorasjauheen siihen rinnalle. Tuorepuristettu luomuomenamehu on myös tehokas puhdistaja, samoin sitruunavesi. Kotimaisen marjat tekevät hyvää mm. maksalle ja niitähän minulla nyt on runsain mitoin pakkasessa, kiitos isäni. Että näillä mennään: avaan aamun sitruunavedellä jolla huuhdon lääkkeeni alas. Sitten koitan jaksaa tehdä pirtelön, johon tulee mm. marjoja ja vehnänorasta. Omenamehun puristamisen jätän suosiolla iltapäivään.

...ja maiskis! 

Ystävä vinkkasi puhdistavan viherpirtelö, johon tulee mm. avocadoa, sitruunaa, vihreää teetä, persiljaa ja hunajaa. Se maistuu... tuota... terveelliseltä. Koitan myös juoda paljon vettä ja syödä raakaravintoa runsaammin - toisaalta muutenkin olen yleensä ollut salaattilinjalla päivän toisella aterialla, mutta pidetään siitä edelleen kiinni. Katsotaan, jaksanko viikkoa pidempään. Muutunko vihreäksi? Äreäksi? Saatan raportoida tuloksista...

***

Kuopus pastalautasen äärellä:
"Ketsuppia saisi olla hieman runsaammin."
Aha?!?

(On kuulemma Mauri Kunnaksen kirjasta. Vanha Nissinen mutusteli häissä koristeita ja toteaa: "Kaikin puolin hienot juhlat, vaikka koristeita saisi olla hieman runsaammin".)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana