Sivut

perjantai 31. elokuuta 2012

Harva meistä on rautaa

Olen ollut vähän alamaissa. Pienet vastoinkäymiset ovat saada minut uuvahtamaan. Tai siis onhan se suhteellista mikä on pieni vastoinkäyminen, onhan? Kuopuksen veriarvot tulivat, ja kaikki näyttivät todella hyvältä - kalium ja kalsium imeytyvät, eikä mitään muutakaan vikaa pitäisi olla. Vain hemoglobiini oli hieman alhainen ja siihen saimme rautakuurin. Helppoa ja helpottavaa. Vai oliko sittenkään?

Kuopus on valitellut väliin päänsärkyä ja olen ruvennut sitäkin seuraamaan. Kysäisin sitten lääkäriltä labratuloksia saadessani voiko näillä asioilla olla yhteyttä toisiinsa. Kuulemma voi. Nyt siis toivon kädet ristissä, että rautakuurilla myös päänsärky lähtisi, ettei tarvitsi sen kanssa ruveta juoksentelemaan lääkärissä ja labrassa. Katsotaan, jahka saamme uudet hemoglobiinilukemat.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville (!)


Tai siis jos saamme. Rautatabletti kuulosti kovin helpolta ratkaisulta, mutta aikamoisen farssin meinasimme saada siitä aikaiseksi. Lääkärin määräämä tabletti oli niin suuri, ettei kuopus saanut sitä millään nieltyä. Tässä vaiheessa melkein pääsi itku, minulta. Seuraavaksi koitimme liuosta, jonka saattoi sekoittaa mehuun. Tuloksena oli oksennus-refleksi ja se, että lempimehu on toistaiseksi hyllyllä. Se ällöttää. Itku meinasi tulla silmään, molemmilla. Kolmantena kokeilemme pureskelutabletteja, jahka kuopus tulee tänään isältään. Yhteensä lääkkeisiin meni sellaiset 70€. Voi kökkö sanon minä, iso raha meille. Mutta pääasia tietysti on, että saataisiin poika kuntoon.

3. kerta toden sanoo?


***

Jotenkin ahdistaa, kun nämä käytännön jutut kaatuvat arjessa minun päälleni. Taloudellisesti myös. Kuopuksen isä tuntuu pääsevän varsin helpolla, minä vain raportoin hänelle mitä on meneillään. Grrr.

Rautaista viikonloppua joka tapauksessa!

6 kommenttia:

 1. Hei kuule minulla oli raskausaikana sama ongelma rautatabujen kanssa, että kaikki aiheutti oksennusrefleksin. Veikkaan että nuo pureskeltavat aiheuttaa saman, sillä rauta on vaan pahaa. Minulle auttoi retafer-tabletit, ovat järjellisen pieniä nieltäväksi. =)

  Sympatiat pienelle, se tolkuton oksureflekseily on ihan kamalaa. =( Toivottavasti löydätte rautaratkaisun ja päänsärkykin paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Magdaleena, toivotaan parasta.

   Mulla on takataskussa vielä ihana "rautamehu" Floradixin Kräuterblut-saft, jota ollaan esikoisen kanssa aikanaan juotu kuuriluontoisesti, kun kasvissyöjillä tuo raudan saanti tuppaa välillä olemaan mitä on. Ajattelin nyt ensin koittaa perusapteekkikamaa, mutta taitaa taas mennä hörhöilypuolella - olisi pitänyt pysyttäytyä siellä alun alkaenkin.

   (Ja onneksi on ihana äiti, joka sujautti tililleni vähän rautarahaa ;-)

   Poista
 2. Tsemppiä raudan alas saamiseen minultakin! Tosi ikävää, kun sulla on ollut murheita :-/ mulla oli myös ennen ongelmana tuo, että lasten asiat kasautuivat aina minun hoidettavakseni, tuntui niin epäreilulta (nykyään lasten isä osallistuu paljon enemmän - oma-aloitteisesti).

  P.S. nyt mulla soi tää (http://youtu.be/uo8lrbIkKpY) päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry Hanne, jos Frederik piinaa!

   Kiitos tsempistä, kyllä me jotain keksitään raudan kanssa. Ja ehkä mä ihan turhaan kipuilen tätä "itse hoitamista", tuskin olisin tyytyväinen, jos toinen huohottaisi koko ajan niskassa ;-)

   Poista
 3. Saisko ihan veitsellä tablettia pieneksi? Silleen mun kanssa twhtiin pienenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matilda, ideasta.

   Tuo Obsidan on ikävä kyllä sellainen kapselityyppinen, jossa on se "rauta" jauheena sisällä. Ei kuulemma saa avata ja sekoittaa mihinkään (saattaisi maistua myös aikas pahalta) vaan pitää antaa liueta vasta ohutsuolessa (?!). Jatkan harjoituksia ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana