Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Jääkaapin ovi

Inspiroiduin Vanhaa viiniä -blogista ja  kuvasin jääkaappimme ovea. Ylen Savon toimitus oli tehnyt oikein analyysiä jääkaapista muistitauluna ja muistojen kirjana. Allekirjoitan osittain. Ovesta löytyy kyllä molempien poikien kuvat mutta ehkä minä kuitenkin olen minimalisti tässäkin asiassa.

Paitsi että onhan meillä melkoinen sekamelska värikkäitä aakkosia ja numeroita kuopusta varten alimmassa ovessa. Tuo alla oleva teksti on myös hänen toiveestaan sommiteltu. Ehkä se jotenkin kuvastaa kotiamme? Toinen, kenties vieläkin osuvampi, olisi ollut Kiljusen herrasväki. AI MIKSIKÖ?!?


Silloin, kun esikoinen opetteli lukemaan ja kirjoittamaan, saimme ystävältä paketin jääkaappirunoutta harjoittelua varten. Sitä onkin väsätty aika ajoin innokkaasti. Joskus parisuhteemme aikana yritin noidenkin avulla tulla kuulluksi, mutta en aina niin kovin hyvällä menestyksellä.
Mitä sinulla on jääkaapin ovessa?

***

Kuopus todella kuuntelee Jalmari Finnen Kiljusen herrasväkeä äänikirjalta ja käyttää sitten sopivissa kohdissa vanhahkoja sanamuotoja.
Pienen lunta auraavan traktorin nähdessään: "Onko mokomaa nähty?"
Ja ennen sitä, kun piti ruveta pukemaan: "en millään muotoa haluaisi pukea". 
Eräänä iltana hän pyysi piiskaryyppyä yöpöydälleen, että tulisi tulisempi vauhti vessaan mennessä. Siinä vaiheessa, kun minun piti googlata mikä piiskaryyppy on, teki mieli piilottaa mokomat kuuntelut. Muna kanaa opettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana