Sivut

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Aurinko aurinko lettuja paistaa

Aurinko paistoi koko viikonlopun. Niin sisällä kuin ulkonakin. Ihanaa!

Perjantaisen työpäivän jälkeen oli sohjosta huolimatta ihan pakko sännätä lenkille ja nauttimaan tuosta harvinaisesta valoilmiöstä. Sitten saatoinkin hyvällä omallatunnolla heittäytyä sohvalle höpökirjan kanssa. Paitsi että ensin söin eineksiä. Kyllä, ne ovat yh-äidin parhaita ystäviä sellaisina päivinä kun ei tarvitse ruokkia ketään muita. Mozzarellatikkuja kermaviilikastikkeen kanssa, nam! Illan päälle vielä pari lasillista luomuvalkkaria (se on selvä kevään merkki kun punaviini vaihtuu valkoviiniksi) ja Voice of Finland - ihan siitä ilosta, että olen oppinut vähän katsomaan televisiota.


Sain esikoiselta mukavia tuliaisia (Himalajan kristallisuolaa ja tyrni-appelsiinimehua)

Lauantai-aamu oli pitkä ja rauhallinen. Se pakollinen maitokahvi, tuorepuristettu appelsiinimehu ja uusi ihastukseni smoothie herättelivät hellästi ja verkkaisesti uuteen päivään. Minulle ei tätä nykyä tule sanomalehteä joten lukaisen päivän uutiset läppärillä. Ja teen siinä samalla blogikierroksen. Aurinko houkutteli taas ulos ja myös pikapesemään ikkunat sisältä päin. Sitten kun huomasin tilaavani netistä kuntopyörää ja terassille mattoja, oli pakko kutsua ystävä kylään kahville ja tarkistamaan mielenterveyttäni. Hän toi minulle tuliaisiksi tällaisen korusetin:
Valmistin myös tonnikalacannellonit odottelemaan äitini ja esikoisen saapumista.
(Ohje on maailman helpoin: sipulit ja valkosipulit kuullotetaan pannulla, sekaan tyrkätään luomutomaattimurska ja delfiinejä vahingoittamatta pyydystettyä tonnikalaa ja maustetaan oman mielen mukaan. Mössö tungetaan lusikalla cannellonien sisään ja ne asetellaan vuokaan. Päälle kaadetaan pieneen määrään vettä sulatettu tuorejuusto ja kuorrutteeksi luomujuustoa.)

Esikoinen ehti ennen äitiäni ja saimme vaihtaa Lapin kuulumiset kaikessa rauhassa. Äitin kanssa sitten saunottiin ja juteltiin oikein kunnolla. Emme ole eron jälkeen oikein kahden kesken päässeet keskustelemaankaan. Naisenergiaa - ihan parasta! Kotiinpalattuaan ihana äitini oli tullut miehensä kanssa siihen tulokseen, että voisivat vähän tukea minua taloudellisesti. Saan erosta aiheutuneita kuluja lyhennettyä - ja tunnen olevani todella todella onnekas!

Sunnuntaina aurinko paistoi, kuopus palasi kotiin ja minä paistoin sen kunniaksi lettuja.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

P.s. Loppukevennykseksi on pakko kertoa kuopuksen sunnuntai-illan miete. Olin jo  laittanut tv:n päälle aikeissa katsoa uutiset, jahka saan pienen pehkuihin. Kuopuksella on tapana kuunnella äänikirjaa sängyssä ja pyysin häntä valitsemaan kuuntelut. "On vaikea valita, kun tuo (olohuoneesta kantautuva tv:n) ääni menee mun päähän ja törmää mun ajatuksiin." Ai?


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on ehkä maailman viihdyttävin pieni poika - miettii milloin mitäkin. Kaikki kuopuksen jutut löytyvät "sutkautukset"-tunnisteen alta ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana