Sivut


torstai 11. heinäkuuta 2019

Lisää löytöjä!

Tällä kertaa vähän erilaisia kuin viimeksi lähipaikkakunnan pikku kirpparilta. Eilen kävimme ystävän kanssa kuuntelemassa bluegrassiä (oli huikea konsertti) ja samalla reissulla huomasin, että taas olisi kesäkirppistä tarjolla. Lojuttuani tänään aikani omassa kirpparikahvilassamme päätin kurvata sinne ja olihan se taas ihan hyvä reissu. 






Löytyi kahdet hassut korvikset, yhteensä 1,40€ ja sitten toisiin korviksiin sopiva kuppi - hih.






Jostain syystä mukaan on tarttunut erinäisistä kirpputoripöydistä ennestään pari tällaista keramiikkaesinettä, maljakko ja kippo, jotka saivat vielä seurakseen kupin (oikealla). Nyt vasta rupesin tutkailemaan ensin pohjasta ja sitten internetin ihmeellisestä maailmasta että mitä nämä oikein ovat. No, salapoliisityö tuotti tulosta ja kyseessä on Strehla keramik, Fat lava "-sarja", Made in GDR. Kuvagooglailin ja hassuja ovat. Muutkin. Ja hintaa ihan kohtuullisesti enemmän kuin mitä minä olen maksanut. 1€, 0,50€ ja nyt tämä uusin peräti 0,60€. 






Olipa näiden lisäksi pakko vielä napata mukaan lautapeli, jossa seikkailee jäniksiä. 

Ajelin kotiin tyytyväisenä, radiota huudattaen ja kokonaista 6€ köyhempänä. Onneksi oman kylän kirppari, jossa minulla on tämän ja varmaan vielä ensi kuunkin pöytä, on jo tuottanut tuon verran ja totta puhuen vähän runsaamminkin. Elokuu tulee ja kouluvaatteiden osto on edessä, joten ei yhtään haittaa, jos vielä vähän kertyisi kassaan tässä tapahtumia täynnä olevan kesän aikana. 

Nautitaan kesästä!

12 kommenttia:

  1. Oho! Mutta onhan se nähty, että sulla on silmää laatutuotteille :)
    Kävin täkäläisessä lähiruoka- ja muutuotekaupassa, jossa oli käsitöitä ym., ja olihan kyllä taas niin suolaset hinnat että määennn... joo ymmärrän, että työ maksaa ja käsityö etenkin, mutta tuotteen pitäs sitten olla myös niin haluttava, että sen ostaa joku. Ei sillä elä, jos hinnat on liian alhaiset, mutta ei silläkään elä, ettei saa mitään kaupaksi. Ruma pahanhajuinen saippua on ruma pahanhajuinen saippua, vaikka sen käsin tekemiseen olis uhrattu kuinka paljon aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmää ja silmää - joku vois pitää noita ihan karseina retrokötöstyksinä (joita ne siis onkin ;-) mut mä tykkään. En tosin maksaisi noita muualla pyydettyjä hintoja, ikinä, mutta euron voin maksaa!

      Tuo käsityökötöstysasia on kyl vaikee. Miten sen nyt sanois, ite tekeminen on työlästä ja Suomessa se harvoin kannattaa ts. siitä sais järkevästi materiaalit ja käytetyn ajan laskutettua. Ja sitten on vielä nää pahanhajuiset saippuat ja betoniharrasteet, joita kaupataan munkin vierailemissa paikoissa...

      Poista
    2. Tilaustyönä vois taitajat tehdä, niin ei menis kallista työaikaa hukkaan, ja niin kai jotku tekeekin.
      Mulla voi olla sekin, että jos mie haluan itetehtyä, niin teen ite... ihan kaikkee en osaa, mutta ainahan voi yrittää :D

      Poista
    3. Totta, tilaustyö!

      Meidän kirpparikahvilassa on paikallisten käsityöläisten tuotteita ja niistä näkee sen kirjon: on ammattilaisia (ne tekee just myös tilauksesta, on pieni valikoima meillä näytillä) ja sitten niitä, jotka tekee tekemisen ilosta. Ei siitä paljon käteen jää kun proviisio menee päältä pois.

      Se on aina hienoa jos osaa ja jaksaa tehdä ite!

      Poista
  2. Tuottoisia myyntipäiviä kirpparille!! Hauskasti kipot sointuu taustalla olevaan tapettiin, selvästi mietitty sisustuksellinen kokonaisuus. Leppäkerttukorviksilla saat varmaasti syksyllä töissä iloisia asiakkaita, ne on ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi sopii mun sisustukseen muutenkin, on ruskeaa ja oranssia. Ja leppäkertut - ne on ihanat, mustakin!

      Toivotaan, että kauppa käy edelleen.

      Poista
  3. Kupeistakaan niin, mutta hei ihanat korvikset! ♥

    Kirppikselle "pitäis" taas mennä. Olen jälleen käynnistänyt farkkupajan, eli teen kaikkea kierrätyskivaa vanhoista farkuista. Materiaalipula suorastaan huutaa. Mutta kun sieltä tarttuu aina mukaan kaikkea muutakin.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää vaan suunnistaa kohti sinistä ja sulkea silmät muulta ;-)

      Leppikset korvissa nytkin!

      Poista
  4. Meillä on tuo Dixit ja se on aika hauska peli. Viimeksi kun oli aikuisten peli-ilta, tästä pelistä pidettiin erityisen paljon :)

    Hauskoja pelihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiva kuulla, mä toivon kans, että me tykättäisi koska on niin ihana välillä pelata lautapelejä tämä aikana kun kaikki vaan roikkuu netissä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana