Sivut

torstai 22. marraskuuta 2018

Lapsityövoimaa

Huomenna on Lapsi mukaan töihin -päivä. Kuopuksen koulu suhtautuu asiaan erittäin myönteisesti, samoin meidän kunta. Poika oli kiinnostunut osallistumaan joten - no, hän tulee kanssani työmaalle. Minäkin siis taidan poikkeuksellisesti tehdä perjantaina työpäivän? Ainakin lyhyen sellaisen. 

Olen suunnitellut mitä näytän ja kerron kuopukselle. Lisäksi hän saa haastatella vähän kollegoita. Aion myös laittaa hänet tekemään kirjahankintoja. Tai siis pyydän häneltä mielipidettä Kariston kevään 2019 uutuuksien (klik) lasten- ja nuorten tarjonnan osalta. Siitä tulee mielenkiintoista!

Tietysti meillä on se etu, että kun tämä ei ole minun virallinen työpäiväni eikä agendalla ole mitään pakollista tai deadlinet eivät paina päälle, voimme jättää vierailun vähän vajaaksi. Olemme paikalla sen mitä tutustuminen kestää.

Aamukahvipalaverimme ajaksi minulla on lapselle tehtävä: etsi kaikki lasten ja aikuisten osaston jyrsijäkirjat.


Tuo veijari vaaleamman kaverinsa kanssa taitaa nimittäin muuttaa meille.


Miten ihmeessä tässä näin kävi?!?EDIT: Siinä ne nyt ovat, lasin läpi kuvattuna. Ilta meni rattoisasti niiden touhuja seuratessa ja työn raskaan raataja nukahti pää minun sylissäni katsellen karvakavereita. Aika suloista!

10 kommenttia:

 1. No voi gerbilaari💜!
  Meillä ei ole kai ainakaan vuoteen ollut gerbilaaria, ja se muutenkin oli nuorimmaisen juttu, mutta niissä oli kyllä sitä jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan (sun tuskan gerbilaarion siivoamisesta myös) ja ajattelin sua.

   Jotain niissä gerbiluksissa on💜

   Poista
 2. Hienosti "suunniteltu lapsi töihin päivä", varmasti tulee ikimuistoinen kuten myös karvaötöjen kotiutumispäivä, eläimet vievät sydämen siinä missä lapsetkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo tuntui tykkäävän, lapsi siis työn teosta. Ja gerbiilit... me ollaan ihan hurmaantuneita💜

   Poista
 3. Ooh, perheenlisäystä! ♥ Ihanaa!
  Meilä on lapset käyny jo vanhempiensa työmaalla töissä, paitsi kuopus ei ehtiny mun työpaikalle. Ei menettäny mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tässä nyt kävi näin ja onhan nuo vipeltäjät tosi ihania, hurmasivat meidät jo♥

   Työpäivä meni myös hyvin, mäkin sain jopa jotain tehtyä kun kuopus haastatteli kollegaa ja teki niitä lastenkirjavalintoja.

   Poista
 4. Meillä oli kokouspäivä, kolme lasta siellä oli ja jossain vaiheessa kävivät yhdessä ulkopuolellakin leikkimässä. Paloasemallakin näytti olevan joitain lapsia, tiedä sitten olivatko palomiesten jälkeläisiä vai muiden, kun siinä aika paljon käy eri virastojen ihmisiä syömässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopuksen luokasta puolet oli töissä joten ihan hyvin näemmä ovat ihmiset ottaneet tämän päivän sekä siellä että täällä

   Poista
 5. Nämä lapsi-työpaikalla päivät on hyviä ideoita. Molemmilla on erilainen päivä ja vanhempi voi vihdoin näyttää ja kertoa mitä päivisin oikein touhuaa. Samalla näkee ne työkaveritkin, joista kotona kuulee vain nimiä :)

  Nyt mulle selvisi, että kaksihan noita gerbiilejä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapsi hakee mut melkein joka päivä töistä joten työkaverti ja lapsi on tuttuja kyllä, mutta ei se tarkkaan tiennyt mitä me tehdään ennen kun ton päivän jälkeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana