Sivut

maanantai 23. marraskuuta 2015

Ei lasten käsiin

Kävin viime viikolla läpi joitain varaston meneviä ja siellä jo olevia kirjoja. Aikamoisia aarteita sieltä lukuisien kansien välistä löytyy, uskotte varmaan. Myös ihan itse kansissa saattaa olla jotain huomionarvoista. Löysimme kollegan kanssa pari hupaisaa vanhaa ohjeistusta.

Tämä lienee astetta tuoreempi. Huomatkaa runsas huutomerkkien käyttö - ja välilyönti ennen niitä !

Olisi kyllä ikävää saada raportit kaikista hyppykuppa- ja Ebola-tartunnoista. Eh!

Näissä tunnelmissa onkin hyvä taas alkaa uusi viikko.

Ja näissä: jotta kevyehköä konttorityötä tekevä jaksaa iltapäivälläkin, on hyvä tietää mitä ja missä järjestyksessä (!) syödä. Klik. Sitten tietysti olisi hyvä tehdä osa työpäivästä seisten - meillä tämä toteutuu kun laitamme edellisen päivän palautukset hyllyyn ja näytämme kirjojen sijaintia asiakkaalle ihan kädestä pitäen. Parasta kaikista tuossa artikkelissa oli kuitenkin koko työyhteistön yhteinen vatsalihaslankutussessio. Sanokaa mitä sanotte, mutta hyvin vaikeaa on minun nähdä meidän tai ylipäätään minkään suomalaisen työyhteisön lankuttavan yhdessä keskellä työpäivää. Sallikaa mun nauraa!

8 kommenttia:

 1. Luin jostain, että on firma, jolla on nuo lankutussessiot käytössä ja niihin otetaan myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit mukaan :D. Jotenkin kyllä tuntuisi kovin oudolta jos olisin asiakaskäynnillä ja vastakumppani pistäisi mut lankuttamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Ja jos mä laittaisin pahaa aavistamattoman kirjastoasiakkaan lankuttamaan ;-)
   Hih!

   Poista
 2. No mun onneksientisessä työpaikassa ei saatu edes järjestettyyn taukoliikuntaan kuin kourallinen, ja ihmisiä oli kuitenkin talossa parisataa...

  Mutta muistan hyvin nuo varoitustekstit kirjoissa, muistaakseni jossain mainittiin nimenomaan lavantauti. Mitähän kirjastonhoitaja teki kirjoille, jotka tuli jostain tuhkarokkokodista? Ala-asteella oli koulussa oma kirjasto, jossa oli hyvin vanhojakin kirjoja... samoin Pukaron kylän ihanassa pienessä kirjastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin vedota tuohon kans - en saa aikaiseksi ;-)

   Musta tuntuu, että mun lapsuuden kirjaston kirjoista löytyi noita kans, koska ei ole mitään ns uutta mulle. Mutta hauskoja ovat nykysilmin katsottuna!

   Poista
 3. Kyllä on hauskoja nuo ohjeet. Tuollaiset kannattaisi tulostaa johonkin kirjaston seinälle, että näin ohjattiin ennen vanhaan. Mulla on sellainen olo, että tuo alempi ohje olisi ollut meidän kirjastossa silloin kun aloin sitä käyttämään vuonna 1974.
  Enpä voisi kuvitella tännekään virastoon lankutussessiota. Olisi se teilläkin hauska, kun sanoisitte asiakkaille, että nyt vain kaikki lankuttamaan.....
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai jos meillä olis Faebooksivu niin jaettais siellä ;-)

   Henkilökunnan taukotilassa näistä on ollut meitä ilahduttamassa ja nyt kun mä kerään Varaston aarteita -näyttelyä, vois laittaa ne esille samaan syssyyn!

   Poista
 4. Lankutussessio kirjastossa uutena vetonaulana? :D Muistelen, että kun Sellon kirjasto oli uusi niin henkilökunnalla oli tapana aamulla ennen avaamista pitää keppijumppahetki aulassa. Siitä seurasi se, että asiakakat näkivät tämän ja valittivat, että kirjasto pitäisi avata aikaisemmin, kun kerran on niin paljon tyhjää aikaa että ehtivät kemppijumppaamaankin.. huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ristus... just noin. Mä voin niin helposti kuvitella!

   Mutta lankutusta en, en sitten millään ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana