Sivut

torstai 22. lokakuuta 2015

Hajupommi

Raha-ahdistus helpotti hiukan: sain tietää, että lapsilisäpäivä onkin jo perjantaina maanantain sijaan. Tässä jo tuli varmuus, että saadaan ruokaa pöytään viikonlopuksi, toisin kuin aiemmin pelkäsin. Sitten vielä sain toisenlaista apua - kiitos kaunis <3 <3. Ihan hassua, mutta näiden juttujen jälkeen minulla soi loppu päivän päässä kaamea Anna Abreun Ayo -biisi: Missä meidän murheet on ... ayo (ei oo). 

Mutta onhan se summa sitten kuitenkin aina vakio. Ajattelin touhunpuuskassani tehdä vähän kokoelmanhoidollista työtä kirjastolla, kun se on erinäisistä syistä ollut vähän retuperällä. Ensinäkin lyhennetyllä työajalla ei ole aina oikein ehtinyt. Sitten meille on muodostunut sellainen pullonkaula varastoon, että kirjoja ei mahdu siirtämään sinne, jolloin tavalliset hyllyt ovat alkaneet pullistella. Piti siis aloittaa varaston harventaminen, mutta sitten taas muistin illalla miksen sitä kovin hanakasti ja paljoa tee. Tulee oireita. Illalla palelinkin sohvalla lämpöpeiton alla, tosin kelikin oli ulkona sellainen, että hyvä ettei räntää vihmonut. 


Kuva ja lisätietoja kampanjasta täältä


Tästä tulee parempi päivä. Ihan vähän varaston raivausta ja sitten lähden viemään Tuoksuttoman viikon mainoksia ympäri kylää ennen kun aloitan viikonlopun heti kohta puolen päivän jälkeen. 

Tuoksuton viikko on ensi viikolla, otathan tuoksuyliherkät lähimmäisesi huomioon!

22 kommenttia:

 1. Toivottavasti saa näkyvyyttä tuo Tuoksuton viikko! Siitä asiasta on sentään jauhettu paljon, ja silti riittää ihmisiä, jotka pelkää haisevansa pahalle, jos ei kylve hajusteessa.

  Sain muuten katsottua sen Kanarialinnutkin, kyyneleet oli silmissä ainakin kerran, kun ne oli siellä saamattoman lapsen hautakivellä. Liekö sekin saanut keskenmenoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on mun mielestä onneksi yksi lapsi, mutta pahat hometoksiinit aiheuttaa myös keskenmenoja. Mullahan oli kuopuksen kanssa ongelmia jo ennen kun se synty, kun muutettiin raskausaikana hometaloon. Koskaanhan en saa tietää johtuko ne siitä vai mistä, mutta epäilyksen siemen on.

   Tuoksuton viikko on tärkeä asia ja mä todellakin toivon,että joku tolkku tulis ihmisten hajusteiden käyttöön!

   Poista
 2. Tuoksuherkät on otettu huomioon jo monta vuotta, kun lopetin kaikkien hajuvesien käytön. Itseä alkoi ne tuoksut häiritä.
  Oikein hyviä vapaapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, olen jotenkin todella vapaan tarpeessa!

   Sulle kans hyvää viikonloppua jahka se koittaa.

   Poista
 3. Mulle tuo tuoksuton viikko on jotenki hmm, outo juttu? Itse en mitenkään kylvä ylleni parfyymeitä mutta tykkään tuoksua hyvälle, eikä siihen käykään ihan mikä tahansa haisuvesi. Mutta, no jos jotkut eivät siedä toisten haisuvan, niin kenen vika? Eli pitäskö vaikka homot, mamut tjms kieltää koska "minä" en siedä/tykkää.
  Huoh.
  -a (jep, joskus ottaa marketissa nokkaan ne rouvat jotka ovat suihkutelleet hajusteita kun eivät selvästikään ole välittäneet peseytyä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille, että ei siedä mamuja taikka homoja ei toistaiseksi ole vielä diagnoosinumeroa - ongelma on siis vain omien korvien välissä. Se, että ei siedä hajusteita, on sairaus - ihan samanlainen kun vaikkapa koira-allergia - jonka suhteen toivoo ympärillä olevilta jonkinlaista ymmärrystä ja parhaassa tapauksessa toimia.

   Tuoksuton viikko koittaa jakaa tietoa tästä aiheesta, koska tuoksuyliherkkyys on monille outo ja vieras juttu.

   Poista
 4. Marjaana. Oletko kuullut koskaan ihmisestä, jonka älykkyysosamäärä on jotain saappaan ja ovenkahvan välistä ?

  Ei ristus sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jösses :O joo huomasin nüt.

   Poista
  2. Nollis: oon kuullut. Mä jopa joskus tapaan sellaisia ;-)

   Poista
  3. Sori kun tulin tänne aamulla outokommentoimaan mutku. Niin oli sbobdaani reaktio. Heräsin yöunilta kun tuli mieleen joten jatkan yötaukoani. :-]

   Poista
  4. Ihan itte kirjotin joten uusiksi: spontaani

   Poista
  5. Höps, saa kommentoida spontaanisti, niinhän muutkin tekee!

   Poista
  6. Tai vaikka sponttaanisti tai sbobdaanisti, jos niikseen tulee ;-)

   Poista
 5. Nyt kun saitte keskenänne käsiteltyä sbobdaanit juidet, nii voisko oikeasti keskittyä?
  Eli edelleen ihmettelen sitä, että se hyvin pieni joukko ihmisiä jotka ovat tuoksuyliherkkiä haluaa sen muun kansanosan hajuttomaksi siis? Mä taasen vihaan pierunhajua, mitä sille tehdään? Ihan vain perään sitä, että juu tosissaan on vaikka eläinallergisia ihmisiä, mutta ei vietetä kuitenkaan eläimetöntä viikkoa etc etc.
  -a (p.s Nollavaimo: älä täällä ala, hoida asiat omalla tontillas, mutta tyylisihän on poistaa itseäsi vähemmän miellyttävät kommentit. Älä myrkytä muiden blogeja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuyliherkkiä on jopa 40% ihmisistä joten se ei ole pieni joukko. Tuoksuttoman viikon tarkoitus on kiinnittää huomiota asiaan, josta selvästikään ei ihmisillä ole riittävästi tietoa ennestään.

   (P.S. Mä päätän täällä mitä poistetaan ja mitä jätetään ja mikä myrkyttää ja mikä ei, et sinä.)

   Poista
 6. Joo, lähti ehkä lapasesta myönnän, jos kerta prosentti on huikeat 40! En olisi uskonut. Älytön määrä. Miten se on määritetty/tutkittu?
  Siltikään en myönny kannassani että vähemmistö voisi määrätä. Sympatiaa voin kyllä tuntea.

  Joo, voip olla parempi meikäläisen poistua tältä sivustolta jos kerta nollavaimo täällä(kin) rulaa. Met emme varmaan kovin suurta menetystä koe kumpikaan ;)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on ihan kaikki tervetulleita joten jos koet ettet mahdu Nolliksen, jonka luen jopa ystäviini, kanssa samoihin geimeihin niin sitten kai niin on tehtävä.

   Poista
 7. Voi äly ja ämpäri! En tunne/koe itseäni mitenkään erityisen tuoksuyliherkäksi, mutta kyllä se vaan välillä käy esim. kaupassa nokkaan - ihan yhtä lailla se hieltä tuoksuva kuin hajuvedessä itsensä uittannutkin. Mutta useimmiten se hieltä haiseva on mies, työpäivänsä päättänyt mies, joten siedän sen.
  Joskus haisen hieltä jopa itsekin ja siinä vaiheessa meen kyllä kipin kapin suihkuun - en peitä pahaa hajua deodorantilla tai hajuvedellä. Jaiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se hienhaju siitä mihinkään häviä jos haisua holvaa ;-)

   Poista
  2. No niinpä. Kaikille se vain ei ole itsestään selvää ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana