Sivut

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

"Become educated and sofisticated"

Rauhallista viikonlopun viettoa.Ulkoilua - oli upea aurinkoinen syyssää.

Sienten metsästystä. Suppilovahverot eivät ole vielä "valmiita", mutta hirvikärpäsiä oli ...hrrr... hirvittävästi!

Kananmunien hakua paikallisesta kanalasta. Muita en enää käytäkään.

Ystävä kahvilla ja omenapiirakalla.

Saunaa, Avaraa luontoa,

- ihanaa!(No kyllä me siivottiinkin, se ei ole mielipuuhaamme, mutta sen jälkeen on kyllä taas mainiota.)

***

Perjantain uutisissa tuli mahtava pätkä elokuvaohjaaja Peter Greenawaysta (20min kohdalla). Olen pitänyt hänen varhaisemmista leffoistaan (mm. Zoo, Kokki varas vaimo ja rakastaja, Kohtalokkaat numerot) todella todella paljon, uusimpia en ole nähnyt. Greenaway on visualisti, kuvailottelija, taidemaalari, joka maalaa kohtaukset äärettömän tarkasti. Olen nähnyt Drawning by Numbers -elokuvan osapuilleen sata kertaa, enkä ole vieläkään varma josko olen löytänyt kaikki numerot. Koitin muuten googlata säällistä arvostelua siitä mutta sellaista - tai siis minulle mieleistä - en löytänyt. Tietoa kuitenkin täällä. Mikä Greenawayn leffoissa makaaberin huumorin ja mielettömän runsaan kuvaston lisäksi minua viehättää, on musiikki. Michael Nymanin musiikki. Hänet tunnetaan varmaan parhaiten Piano-elokuvan tunnarista, mutta minulle hän on aina Peter Greenawayn hovisäveltäjä. 

Äh, eksyin aiheesta... Se uutisten haastattelu. Ohjaaja on kuvaamassa uutta elokuvaa venäläisestä edesmenneestä kollegastaan Eisensteinista. Veli venäläinen ei kuulemma ole ollut hankkeesta pelkästään mielissään. Ohimennen esitetty sofistikoitunut analyysi ja kritiikki varmasti selittää paljon:


- Tällä hetkellä, kiitos herra Putinin, Venäjää hallitsevat ihmiset ovat varsin homofobisia. He tietävät, että heidän suurin säveltäjänsä Tshaikovski oli homo. Nyt he eivät ole erityisen onnellisia siitä, kun kerromme, että heidän suurin elokuvantekijänsäkin oli homo.
- Maailma on kuitenkin muuttunut. Niiden ihmisten sietäisi viisastua, oppia ja sivistyä jos he haluavat, että heidät voi ottaa vakavasti, ohjaaja kuittaa. (Janne Sundqvist, Yle uutiset)


Ainakin se osui ja upposi minuun. Hiiteen poliittinen korrektius!


4 kommenttia:

 1. Onpas komea kanala, jos ne tuossa linnassa asuvat!

  Ja joo, hyvin kiteytetty tuo piikki. Epäilen kyllä, että siitä ei ole mitään hyötyä. Venäläiset on kuin kieroutuneita lapsia. Valehtelevat kirkkain silmin ja vääntelevät asiat oman mielensä mukaisiksi. Esimerkiksi, kun Eurooppa ei pidä siitä, että ne sotii, ne alkaa väittää että Eurooppa on "rauhaa vastaan"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurillahan ei poliittisia kriisejä ratkaista, mutta musta suorapuheisuus on aina ihastuttava piirre. Niin nytkin!

   Siitä kanoja on muistaakseni sellaset viitisenkymmentä ja asustelevat vanhaa navettaa. On ulkoalue ja hyvät orret sisällä. Lienevät varsin onnellisia ;-)

   Poista
 2. Samaa mieltä suorapuheisuudesta!
  Miten monta asiaa sujuisikin paremminkin jos ihmiset uskaltaisivat päästää suustaan sen mitä ajattelevat eivätkä kaunistelisi tai hyssyttelisi asioita. Tosiasiat kun eivät muutu vaikka niitä miten peittelisi pumpulilla .

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana