Sivut

maanantai 15. syyskuuta 2014

Aurinkoa ulkona ja sisällä

Ihana ilma! Auringonpaiste hellii mieltä ja kroppaa. Otin siitä osan sisällekin piristykseksi: pari auringonkukkaa pääsi keittiöön maljakkoon. Joku flow jäi lauantain siivouspäivästä, koska innostuin vaihtamaan verhot, pyykkäämään ja vähän muutenkin järjestelemään. Nyt on hyvä olla pimeneviä iltoja kotosalla, polttaa kynttilöitä ja käpertyä vällyn alle. Eilen ei sitä tosin vielä malttanut tehdä. Kuopus oli kaverilla kylässä ja minäkin hörpin hakiessa kahvit hänen äitinsä kanssa. Siellä ollessani heidän naapurin rouva, minunkin tuttuni, soitti, että hukkuvat omenoihin, kelpaisiko jokunen. Pakkasimme kassit matkaan ja lähdimme molemmat pelastusretkelle. Keräsin muovikassillisen syötäviä (tai mehulingolla heti juotavaksi mehuksi puristettavia) ja toisen kassillisen soseeksi keitettäviä. Sain mukaan myös ison pussukan ihania, mehukkaita pieniä luumuja. Tiedänpähän mitä tänään illalla hellan ääressä teen!

Esikoinen meni omia menojaan. Lauantaina se oli pyöräillyt melkein 50 kilometriä ja sunnuntainakin matkaa oli taittunut ihan kiitettävästi. Mikähän sitä vaivaa? Ei vaan, hyvä että liikkuu ja viihtyy kavereidensa kanssa. Ja kuten sanottu, keli on ollut mitä mahtavin, vaikkapa juuri pyöräilyyn. Vissiin keskiviikkoon saakka saadaan nauttia tästä paisteesta. Kummasti vaikuttaa mielialaankin. Tästä on hyvä aloittaa uusi viikko.

Aurinkoista viikkoa ihan jokaiselle, ja voimia siihen, mihin kukakin voimia juuri nyt tarvitsee.


***

Jänisklubi taitaa olla historiaa. Nyt on perustettu P.A.P.E.R.I -kerho, joka on lyhennys sanoista Paperilennokkeja Arpova Poppoo Eli Riemukkaat Ilmailijat. Kuopuksen huone pullistelee paperilennokeista ja opettaja on taatusti kohta helisemässä koulussa myös. Kyllä minä omani tunnen...

10 kommenttia:

 1. Hih, mekin saatiin eilen laatikollinen omppuja, vaikka itellä on ihan reilusti... no, ei oo tuon merkkisiä... ehkä kokeilen sitä sosetta.
  Mulla oli huono päivä auringosta riippumatta. Sisällä möyrötin ja kiukuttelin. Koirien kans lenkkeilin ja kiukuttelin niille, kun ne säntäili taas narun päässä kuin jotku karvaiset kumipallot.

  Nuo luumut on kieltämättä herkullisen näköisiä tuossa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihania pieniä ja makeita, vähän niin kuin karkkia söis ;-)

   Ja omppuja saan näppärästi mehulikoon tukittua kymmenkunta yhteen isoon lasilliseen. NO, täytyy niitä hillota silti, muuten mekin hukutaan niihin. Toivottavasti sun tää viikko on parempi, ainakin on aurinkoista!

   Poista
 2. Jos joku on hukkua omenoihin: kuivatut omenaviipaleet ovat tosi suurta herkkua *ainakin mun mielestä* pitkin talvea muiden kuivahedelmien sivussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO hitsi, täytyypä muuten tehdä niitä jos vaan jaksan ;-)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa alkava viikko! Tämä viikko töissä ja sitten viikon loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nautipa sä lomasta sitten kun se koittaa. Ja tästä viikosta kans

   Poista
 4. Kootkootkot, kenelle tuo keltainen esine on vihainen? :D
  Mitä teet tai teit luumuista? Mulla on pari ämpärillistä enkä ole vielä keksinyt mitä niistä alan pusertamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä syän luumut ympäristön äänekkäistä vastalauseista huolimatta.
   Mut ehkä joku hilloke, kompotti tai joku voisi niistä tulla, kun et viiniä halua kuitenkaan keitellä ;-)

   Tuo keltainen esine on Kreikasta ostettu maja, jossa poltetaan tuikkuja (paitsi että minä en). Oiskohan se vihainen sisäilmaongelmien taajasta esiintyvyydestä?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana