Sivut

perjantai 22. elokuuta 2014

Alavirekulo

Keskiviikkona pistimme hösseliksi töissä ja vaihdoimme kollegan kanssa työpisteitä. Torstaina ennen kuin minä edes pääsin iltavuoroon, oli viherseinäkin siirtynyt minua lähemmäs. Ennen tiskivuoroa (siis päivystämistä lainaustiskissä) ehdin järjestellä uuden konttorini joltisenmoiseen kuosiin - hyvä siitä tuli ja tulee. Kyllä nyt kelpaa jäädä viikonlopun viettoon. Illalla töiden jälkeen käpselehdin kotiin, koska jätin autoni luottokorjaajalle. Hän asentaa siihen vetokoukun. Eihän tuolla pikkuautolla mitään vedetä, mutta saanpahan pyörää kuljetetuksi. Esikoinen sai vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi kuopuksen isältä talvirenkaat pyöräänsä ja ajaa nykyään kesät talvet koulumatkaa. Tai siis takaisin päin ainakin. Kylminä ja/tai sateisina aamuina on hyvä hypätä kyytiin ja napata pyörä koukkuun paluumatkaa varten. Aina kun eivät aikataulumme osu yksiin kotiin tullessa. Eivätkä varsinkaan nyt, kun lukiolaisen päivät ovat pidemmät kuin minun konsanaan.Joku kummallinen karhulajiPienoinen alavire vaivaa, mutta eiköhän se tästä. Kuopus lähti eilen isälleen, joten minulla on runsaasti aikaa olla ja öllöttää. Voin nuolla haavojani ja hemmotella itseäni. Mozzarellatikut on jo ostettu. Hyviä kirjoja pino yöpöydällä. Alkossa on tarkoitus käydä. Tänään on siis jo vapaapäivä ja lähdemme ystävän kanssa lähikaupunkiin jahka pääsee töistä. Lisäksi hän on luvannut tulla istumaan kanssani iltaa. Huomenna esikoinenkin lähtee mummille yöksi, joten saan ihan omaa aikaa. Eiköhän näillä eväillä piristy? Jos ei, niin lauantaina voi sitten vaikka juoda liikaa alkoholia ja katsoa auttaako se.


***


Kuopus eilen aamulla eteisessä pukiessa:

"Vetoketju on muuten nerokas keksintö!"

Se on kyllä totta, mutta kuinka usein me aikuiset tulemme tällaisia itsestäänselvyyksiä ajatelleeksi?

14 kommenttia:

 1. Fiksu poika tuo kuopus. Vielä harvempi tulee ajatelleeksi, että Tsaikkalasien alaosan metallikoriste on vetoketjuja tehdessä jäävä ylijäämäpala.....knoppitietoa kuopukselle!
  Sinulla tulee varmasti ihana ja rauhallinen viikonloppu. Me lähdetään heti töiden jälkeen Kajaaniin viemään esikoista kotiin, huominen menee hänen asuntoaan siivotessa ja sunnuntai ajellaan takaisin kotiin. Väsymystä on nyt jo ilmassa, mutta ensi viikolla alan nukkua pidemmät yöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, teillä on sitten ihan työntäyteinen viikonloppu!

   Olli muuten uusi tuo knoppitieto mullekin. Pitää kaivaa jostain (googlella) esiin kuva, niin voin esitellä hälle jahka kotiutuu. Mutta sitä ennen nautin. Ja nautin todella: esikoinenkin kysyi, pääsisikö vielä ensi yöksi kaverille ennen mummille menoa. Vapaa sen kun lisääntyy ;-)

   Poista
 2. Niin, aatella kun teltan oviaukossakin olis napit. Eikä kaikki tiedä sitäkään, miten se vetoketju itse asiassa toimii, vaikka sitä käytetään jatkuvasti. Mie kuulin tuon tsaikkalasijutun ihan vähän aikaa sitten, mistä lienen... varmaan luin jostain. Mietin silloin, että pitäneekö paikkansa - ikuinen skeptikko :)

  Me saatiin olla esikoisen kanssa eilenilta kaksin (no oli isänsäkin, mutta sitä ei paljon huomannut, kun se istui koneella koko ajan) kun kuopus oli kaverillaan, ja tänään taas esikoinen menee viikonlopuksi poikakaverilleen; vähällä miehi ... naisituksella on meilläkin menty. On se mukavaa vaihteeksi, kun saa ihan keskenään höpötellä. Vaikkei nyt aina niin mukavista asioista, kuten prosenttiyksiköistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli kurjat matikka sessiot :-(

   Musta on mukavaa, että välillä on ihan kahdenkeskistä aikaa kummankin lapsen kanssa. Pääsee eri tavalla juttelemaan ja keskustelemaan.

   Tuon tsaikkajutun tarkistin ihan Iittalan jostain tiedotteesta ja näytti se tosiaan näin olevan - tai sitten valehtelevat ;-)

   Poista
  2. Halvalla tekevät kalliita laseja - toisten roskasta :) mutta sitähän se kierrätys on. Ei tartte ku kattoa klipsulaukkujen hintoja.
   Mun piti vielä sanoa, että tuollakin kummallisella karhulajilla on varmasti suloiset jalkapohjat...

   Poista
  3. On sillä - ja tosi kutiavat ;-)

   Poista
 3. Levollista viikonloppua!
  Kuopus tulee meidän iloksemme tänään päivällä. Kovasti odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!

   Saatte sitten nauttia vuorotellen hyvästä seurasta ;-)

   Poista
 4. Mukavaa vapaata, lataahan patteria!
  Ja hei, vaikka kalsarikänniä kovasti "virallisesti" paheksutaankin, niin kyllähän se joskus on ihan paikallaan. Samalla voi kattoa jotain nyykysoopaa tai ihmissuhdedraamaa töllöstä (Wallace ja Gromitkin käy, vaikkapa väärät housut kun siinä on vähän romantiikkaakin). ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalsarikännit, just niin, sähän sen sanoit!!!

   Täytyy miettiä tuota katsomispuolta vielä, vaikka oikeassa olet, Wallacessa ja Gromitissakin on (myös Kanin kirouksessa ja Vähältä piti) romantiikkaa. "En voi sietää juustoa" sanoo nainen jossain ja suhde on tuhoon tuomittu ;-)

   Poista
  2. No se, kalsarikänni rules! ;D

   Kaikki Wallace ja Gromitit ovat ihania! Varmaankin ainoa, jossa ei sitä romantiikkaa ole, on se ensimmäinen, Grand Day Out, joka suomeksi on... ööö... Suurenmoinen retki? En muista (enkä jaksa tarkistaa), mutta se missä lähtevät kuusta hakemaan juustoa. :)
   Pidän myös kovasti Late lampaasta (Shaun the Sheep) ja juu, myönnän olevani vähän lapsellinen sillä tavalla. ;)

   Poista
  3. Minä olen lapsellinen just samalla tavalla ;-) Tilaisin aikanaan Shaun the Sheep-tupladvd:n Amazonista muka lapsille, mutta itseäni mä sillä huvitin! Ja vasta katottiin se Suurenmoinen retki/Juustoa puuttuu kuopuksen kanssa. Ihania ovat - ja niin taidokkaasti tehtyjä.

   Klasarit jo odottaa... ystävä sai migreenin joten ihan yksin joudun punaviinini juomaan.

   Poista
  4. No höh, harmi ystävän migreeniä! Toivottavasti alkkarihönöt ei kuitenkaan aivan pieleen menny?
   Ja toivottavasti alavirekulo on tiessään!
   -a

   Poista
  5. Huonosti ajoitettu migreeni, mutta jäipähän mulle enempi viiniä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana