Sivut


sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Borta bra men hemma bäst

Reissu meni pitkälti niin kuin suunnittelinkin. Haihatus tosin jäi välistä ja ruokapaikka vaihtui. Matkanvarrelta löytyi  myös ihanan Anu Pylsyn Ateljee, jonne oli pakko poiketa. Sää suosi ja melkein sovussakin selvittiin. Pojat ovat mainiota matkaseuraa ja minä viihtyisin mökkiolosuhteissa paljon pidempäänkin kun nyt oli mahdollista. Olisi ihanaa, jos joskus olisi oma pieni mökki. Mutta sitä ennen täytyy tietysti löytää se Oma Maja, se on kuitenkin prioriteettilistalla ensimmäisenä. Sitä ennen voimme sitten silloin tällöin paitsi lainata ystävän mökkiä, myös toisinaan käydä tällaisilla satunnaisilla mökkilomilla. Kuten eilen jo kirjoitin, mökit ovat meille haastavia. Talvet kylmillään olevat rakennukset ovat harvoin ihan priimakunnossa rakenteiden osalta. Harva on se mökki, jossa emme esikoisen kanssa saa oireita lainkaan. Niinpä on hienoa löytää sellainen, ja vielä kohtuuhintainen ja kohtuullisen matkan päästä.






Tuo vedetön mökki oli yllättävän hyvä. Totesimme molemmat ällistyneinä, että olemme lähes oireettomia. Toki tuplatroppasimme itsemme ja nukuimme ikkuna auki, mutta aamulla kumpikaan ei ollut tukossa eikä kipeä. Ihanaa! Sen lisäksi että siunailimme hyvää tuuriamme, lotrasimme ikuisuuden järvessä, esikoinen souteli vähän, lämmitimme saunan ja grillasimme vielä sen jälkeen nuotiopaikalla maissia ja vaahtokarkkeja. Evästys oli muutenkin kohdillaan - se on ehkä melkein tärkeintä näissä yhteisissä riennoissa. Kun kuopus oli mennyt nukkumaan, pelasimme erän Dominionia esikoisen kanssa. Sängyssä lueskelin vielä hetken kirjaa ennen totaalista uuvahdusta. Suhteellisen täydellinen päivä, etten sanoisi.





Se oli sitä myös sään puolesta. Ja sen, että matka ei ollut liian pitkä ja se oli jaettu sopiviin annoksiin, sekä mennessä eikä tullessa. Esikoinen hyppäsi kesken paluumatkan kyydistä ja meni yhdeksi yöksi äitini luo. Söimme porukalla äitini ja hänen miehensä kanssa aterian ja me palasimme kuopuksen kanssa kahden kotiin. Sen kunniaksi katsoimme vasta hankitun Lego-elokuvan, jonka kuopus on nähnyt lukemattomia kertoja mutta minä näin nyt ensimmäistä kertaa. Oivaa viihdettä ja ihanaa yhdessäoloa. Mutta kyllä se meidän laatuaika kolmisin on vähän mitä on. Kuten totesin, minä viihtyisin mökkiolosuhteissa vaikka miten, mutta nuo kaksi ja varsinkin yhtä aikaa... ehkä ei sitten kuitenkaan. Juttelimme asiasta esikoisen kanssa vähän automatkalla, kun totesin, että käyttäytyy välillä nihkeästi pikkuveljeään kohtaan. Onhan se kahdeksan vuoden ikäero sellainen, että mitään yhteistä ei ole. Ja sitten kun on, se päättyy nahisteluun. Minä jään sulattelemaan tätä oivallusta ja kokemusta - ehkä se vaan on hyväksyttävä?



Meidän perhe!



Otin elämäni ensimmäisen ja varmasti myös viimeisen "selfien" itsestäni hikisenä ja tukka takussa laiturinnokassa, mutta en sentään julkaissut sitä missään sosiaalisessa mediassa. Siis heti tuoreeltaan...

32 kommenttia:

  1. Säkin ! Siis otit omakuvia ! Hassu yhteensattumus taas. :) Mä en vaan voinut laittaa sitä plokiin. Täytyy suojella lukijoita. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nohöh! Eilen just bongasin yhdestä blokista kuulemma enimmäisen ja viimeisen selfien ja kommentoinkin. Mitähän nyt on ilmassa?!?

      Sä arkajalka - ai, niin, mutta jänisklubilaisenahan sä lupasit...

      Poista
  2. Heheh, tää on niitä selfieitä, jotka on otettu "hikisinä ja tukka huonosti" ja kuvassa on hehkeä kaunotar :D
    Ihanaa, että teidän lomasella natsas jutut! Mökki näyttää tosi luksukselta, vaikkei vettä tullukaan... on meinaan tullut koluttua vuokramökki jos toinenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli hintaansa nähden (60€ yö) tosi hyvä. Oli keittolevy, takka, iso jääkappi, tiskialtaat, astiat jne. Ja jumalattoman isot sängyt verhoilla eristettynä toisessa päässä - esikoinen nukkui poikittain toisessa ja me kuopuksen kanssa toisessa. Olis mahtunut enemmänkin väkeä. Vedettömyys ja ulkohuussi ei ole mulle mitään ongelmia ollu koskaan, eli mukavaa oli.

      Kiitos Sanna kohteliaisuudesta, tuli noita napsittua yksi jos toinenkin ennenkun yhtään likimainkaan julkaisukelpoista sai aikaiseksi. Unohdin vaan tehdä sen duckfacen ja kuvata myös tissivaon. Mä oon niin aloittelija ;-)

      Poista
    2. Mun piti kysyä esikoiselta, mikä on duckface... en oo ees aloittelijaksi päässyt...

      Poista
  3. Miten mieseläjä sais selfieen oman buubsiraon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Triviaalia: otat tietty kuvan yhdessä vaimon kanssa !

      Poista
    2. Tuota, Arttorius, koita vaikka slaavikyykkyä ja kädet puuskaan eteen?

      Poista
    3. Nollis, sä oot hassu. Tai te molemmat ootte!

      Poista
    4. Oon kyykyssä vissiin liikaa kun en saa tisseihini mitään rakoa :/

      Poista
    5. Maailmanluokan ongelma sulla. :D Mutta mun mielestä sä voisit kyllä vähän ajatella ennen kuin lähdet tällasesta vakavasta asiasta kuin tissivako vääntämään kyseenalaista 'huumoria'. Sä et ymmärrä, miten tää on ongelma meille isotissisille, joilla se vako koko ajan on ja sitä kaikki syyspervot tuijottaa ja miten siitä mielensä voi pahoittaa ja itsensä satuttaa etenkin se tuijottaja, jos olen potkuetäisyydellä. Joten mietipä jatkossa pikkasen tarkemmin, mitä sanot. Kerta !

      Haa ! :D

      Poista
    6. Noh! Minusta tuollaisten "ota vaimon kanssa selfie"-töräyksiä antaessa pitäs pikkusen miettiä mitä neuvoja antelee! Yleensä sit niin et loputkin vaatteet joutuu riisumaan pois kun kahtelee liian läheltä ja nuuskii hyvälle tuoksuvaa ihmistä niin sit tulee vaan kuumempi. Et mietipä omalle kohdalles mitä on olla sellaisessa tilanteessa ennen tollasia käsittämättömiä neuvoja!

      Poista
    7. Ja tuosta kyllä pahoitin mieleni vieläkin enemmän !! Mulla ei ole täällä ketään nuuskittavana kuin omat kainalot, joten toi on ihan puhdasta puukon kääntämistä haavassa ! Että kummalla tässä nyt on sitten kurjempi olo, kysynpähän vaan !

      Poista
    8. Tissivakokeskustelu käy kuumana ;-)

      Mä en meinaa Arttorius enää tunnistaa sua kun olet ruvennut hyppimään ja on niin aurinkoiset väritkin sen entisen mustan sijaan sun kuvassa!

      Poista
    9. Ja jos nuuskittavia ja niiden puutetta (ja kaikenlaista muutakin puutetta) vertaillaan, niin siinä mä vien ylivoimaisen voiton. Tissivaossa sä Nollis peittoat mut kyllä ;-)

      Poista
    10. Minulla ehdottomasti, koska aattelin et sunnuntai olisi lepopäivä!

      Poista
    11. Kyllä on vako hiessä kaikesta tästä melskaamisesta toisen plokissa. :D Mä vaan niin provosoidun heti, kun tätä mun henkilökohtaista ongelmaani ja murhettani (tissivako) lähdetään vähättelemään ja sille naureskelemaan, etenkin sellainen, joka ei voi mitenkään tietää, miten hirveetä tää on ja... ja... ja... Huh. Ei jaksa enää. :D

      Mutta plokissa riehuvista kahjuista kommentoijista sulla ei kyllä oo puutetta ! ;D

      Poista
    12. Mä kutsuisin niitä mieluummin hyväksi seuraksi!

      Ei muutakun se puuteri vai mikä lie sooda/perunajauhot kehiin ja vilvoittelemaan

      Poista
    13. M, piti ryhtyä enempi nimen veroiseksi. Selailin joitakin kuvatuksia vuoden pari takaa ja valonkantaja sopii suveen ja kaikkeen.

      Poista
    14. Selitys hyväksytty. Enköhän mä totu ;-)

      Poista
  4. Hyvä selfie, näytät tosi hyvältä :) Sun pitää selvästi ottaa noita useamminkin :) Kesänainen onnellisena laiturilla, tulee lukijakin hyvälle mielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutku mua rupes naurattamaan kesken duckface-ilmeilyn ja tissivakokin jäi ulkopuolelle ;-) Kiitos, tuossa olikin kyllä onnellinen nainen ja onnellinen olotila. Se näkyy?

      Poista
  5. Kaunis ja pirtsakka!
    Höh, haihatus olis Pitäny käydä, sit olis koko vuoden saanut sanoa olevansa Haihattelija. (Vaikka taitaa sitä meikäläinen olla muutenkin)
    Kivan kuuloinen retki ja terveenäkin selvisitte, wau!
    Ps. päivitetty ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ilmoituksesta... ja kehuista ;-)

      Mun nolottaa toi Haihatus, siellä olis ollut tuttujen taiteilijoiden töitäkin, enkä taatusti kehtaa heille kertoa käyneeni Joutsassa mutta ohittaneeni Haihatuksen. Mennessä oli jo kiire mökille ja mahat niin pullollaan kakkua ettei pystytty liikkumaan autosta muuta kun laiturille. Seuraavana päivänä pojat jo kinusi kotiin, kun olivat Pylsyn Ateljeenkin jaksaneet hyvin.

      Mutta muuten oli kyllä kivaa.

      Poista
  6. Ihana mökkiloma!

    Ja jee, täällähän se selfie oli! Turhan pienenä vaan kuvasi laitoit; kyllä tuota olisi katsellut isompanakin! Kuvanhan pitää täyttää koko sivu, niin että huononäköisempikin sen näkee. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vähän kainostelin ;-)

      Ja kyllä, mökkiloma oli rentouttava, niin taisi sullakin olla!

      Poista
  7. Jumalalle kiitos it- ihmisistä jotka ovat suunnitelleet sellaiset hienoudet kuin "avaa kuva uudessa välilehdessä" ja siitä että kuvia pystyy zoomaamaan. Olit sä laittanut jotain tekstiäkin mutta mä taidan kommentoida sitten joku toinen kerta....

    VastaaPoista
  8. Tuota selfietä todella kehtaa näyttää!!
    Kävin tossa aikasempaan postitukseen kommentoimassa ikäeroa.. voin lohduttaa, että kyllä se siitä.
    Ja jos ei ilmitappelua (koettu on), niin on voiton puolella ;-))
    Ihana reissu teillä.
    -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyllä plussan puolella, ja nyt varsinkin kun sain ystävän kanssa jutella ja terapoida tätä ikäeroasiaakin. Kyllä se varmaan helpottaa, niin kun sanot. Kiitos! Ja kiitos kehuista...

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana