Sivut

maanantai 21. heinäkuuta 2014

"Olen valmis tehtävään!"

Kun palasimme lauantaina kesäreissulta ja olimme asettuneet rennosti kotiin, alkoi aikamoinen ukkonen. Me asumme sillä tavalla hassusti järven ja sähkölinjan välissä, että ihan päälle harvoin itse ukonilma eksyy, mutta melkoisista kuuroista toki saamme nauttia mekin. Niin nytkin. Huusin kuopusta ihailemaan isoja jäisiä rakeita terassilla ja totesin, että nuo varmaan jo sattuisivat jos päähän osuisivat. Ei mennyt kuin hetki kun kuopus saapasteli ovenrakoon pyöräilykypärä päässään ja epäröimättä kajautti: "Olen valmis tehtävään!". Repesin totaalisesti - on se minun poikani, on se! Eilisellekin riitti ukkosta, ja se viilensi mukavasti ilmaa, mutta vain hetkellisesti. Tämä alkava tällä erää viimeinen lomaviikko vietetään myös aika helteisissä merkeissä. Mahtavaa!

Muutoinkin on ollut taas leppoisaa olemista. Kuopus kävi kaverillaan, minä pääsin rauhassa kauppaan ja munia hakemaan. Esikoinen saapui äitini ja hänen miehensä kyydillä kotiin myös. Kahviteltiin porukalla, samoin kuopuksen kyläpaikassa kaverin äidin kanssa. Hikoilin terassilla, lueskelin. Jostain syystä minulta jäi aikanaan välistä Sue Graftonin aakkosdekkarit, ja mietin, josko siinä olisi minulle kesäsarja. Aloitin A niin kuin alibista, mutta se etenee hitaasti. En tiedä johtuuko se siitä, että kuopus on kotona ja lukeminen takkuaa aina silloin, vai itse kirjasta. Bee, Cee ja Dee ainakin työpaikalla odottelee, joten ihan heti en anna periksi vaan koitan vielä ainakin toisen osan.

Niin, on se esikoinenkin minun poikani. Herra Kohta 16v kutoo kesähelteellä lapasia. Tässä ne nyt on:

Outo tyyppi!


***

Luovaa kielenkäyttöä kuopukselta: "Kato äiti tätä sarjakuvaa. Hiawatha kyllästyi kun se oli liian pieni eikä päässyt metsälle. Sitten se pitkästytti itsensä - täällä" (kuvassa Hiawathalla oli puujalat tms).

Minäkin koitin, luin esikoiselle otsikon Uuden leuan voi jo kasvattaa ja totesin, että minä olen todellinen edelläkävijä ja näytin kaksoisleukaani. Ei sitä naurattanut?!?

14 kommenttia:

 1. Sitä sun esikoispoikaa ei keinotekoiset rajat pitele! Eikä kyllä kuopustakaan :) Ihania tapauksia! Täällä ei ole paljon ukkosia näkynyt ei kuulunut, vaikka ukkostutkan mukaan on ollu kauheasti salamoitakin. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, meillä on ukkostanut kolmena päivänä peräkkäin!

   Esikoinen on kyllä siitä hauska, että se ei kauheesti välitä. Oli kutonut noihin peukaloita lauantaina mummilla pihakeinussa. Oli siinä naapurit ihmetelleet (ja ihailleet).

   Poista
 2. Ihanaa! Esikoisella on itsetunto kohdillaan. Ja kuopus on niin ihanan pöljä. Ja Marjaana; sä oot sen saanut aikaan!!!!! Kannattais vähän röyhistellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä vähän röyhistelen, röyh ;-)
   Esikoinen ei tosiaan kauheesti piittaa ympäristön paineista, joten ehkä sitä ja sen itsetuntoa on onnistuttu tukemaan oikealla tavalla. Kuopus on sitten taas tuollainen komedienne, ei tylsää hetkeä tuu sen seurassa. Mutta tässä kun viikon kuuntelen sen tauotonta höpötystä, olen kyllä enemmän kun valmis antamaan sen taas kahdeksi viikoksi isälleen.

   Poista
 3. Aivan upeaa että esikoisesi on innostunut käsitöistä! Kyllä ne puikot sopivat myös miesten käteen ja jälki on todella kaunista. Kelpaa sitä taas kylmien kelien saapua.
  Myös meillä oli täällä eilen hieman ukkosta, mutta ei mitään kunnon ilmaa edelleenkään. Rakeita meillä ei nähty, vettä kyllä. Eikä helteet ole hellittäneet, onneksi! Mukavaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kans hienoa että esikoinen silloin tällöin innostuu, vasta se virkkasi rastapipoja ja noi on vissiin kolmannet lapaset tolla samalla ohjeella. Se muistaa tuon kuvion jo ulkoa. Onhan se vähän epätavallinen sälli...

   Meillä on ukkostanut kolmena päivänä peräkkäin! Ja silti lämpö jatkuu, jee! Nauti säkin!

   Poista
 4. Siis voi vitsi (oikeesti jäin suu hokemaan yhtä kirosanaa moneen kertaan ja sen jälkeen istuin suu auki hyvän tovin), 16-vee poika tekee lapasia ja vieläpä kesällä. Mäkin siis neulon, mutta en kykene tekeen sitä kesällä, jollei nyt ole joku ihan poikkeustapaus ja -innostus. Mutta niin, tämmöseen en oo vielä törmännytkään :D Siitä oon peräti tietoinen, että pojat on alkanu kutoon pipoja itelleen, mutta lapaset on jo paljon vaikeampaa ja siis kesäaikaan... I am amazed :) :) :) Ja tätä menoo tilaan kohta lapaset :D jusupliut olis hienoo kehua kaikille, että mulla on hei 16-vee jätkän kutomat lapaset!!! Pistäkääpä paremmaks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen... lyön vähän lisää löylyä. Toi kuvio oon mustakin aika haastava mutta nuo on vissiin kolmannet samanmoiset jotka tekee ja nyt päästeli ne ulkomuistista ilman ohjetta ;-)

   On se outo otus, on se. Tehnyt yhdet ystävän tytölle joululahjaksi ja yhdet mulle. Nää on vissiin jollekin naispuoleiselle ystävälle - näin ymmärsin... Mutta onhan se epätavallista, jos tosiaan miettii. Oli kutonut peukaloita äitini pihakeinussa ja kyllä siinä oli iäkkäämmät naapurit ääneen ihmetelleet! (Joo, kyl mä oon ylpeä siitä!)

   Poista
 5. Kuulkaas kaikki: Me ostettiin esikoisen kanssa samanlainen lankakerä ja niistä tulee sukat!
  Tiedän, että osaa senkin taidon.

  Vitsailin, että ennen tytöt kutoivat poikakavereilleen lapasia. Nyt on toisin päin hänen kohdalleen.
  Tämä "hulluus" varmaan periytyy täältä. Minä leivoin suuren määrän sämpylöitä helteellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, sun piti rauhoittua!!!

   Täällä nyt vissiin niitä sukkia sitten seuraavana odotellaan ;-)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Peremmalta vielä näytti kädessä, toi kuvio "kinnaa" kun makoilevat itsekseen. Mutta kyllä kelpaa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana