Sivut

maanantai 5. toukokuuta 2014

Ei pelkkää hekuttelua

Kuopus tuli lauantai-iltana kotiin ja heti huomasin, että R pärisee hienosti. Isänsä lanseerasi vast ikään palkitsemissysteemin josta hiljaisessa mielessäni olin totaalisesti eri mieltä. Näyttää kuitenkin toimineen porkkanana ja nyt kurkkuR on vaihtunut tavalliseen. Jotenkin minusta aina tuntuu, kun kuopus on ollut muutaman päivän poissa, että se on kasvanut. Ainakin se oppii uusia taitoja, nyt oikein kaksin kappalein. Ylpeänä se nimittäin esitteli minulle, että sen korvista kuuluu ääniä. Ulkonevista korvista on siis jotain hyötyäkin. Minä olen kyllä kuullut kainalopieruista, mutta korvapierut olivat minulle ihan uusinta uutta.

Jotain muuta uutta myös: pitkästä aikaa sain vahvan reaktion tuoksuista. Heti avattuani kassin, joka oli ollut viikonloppuna mukana se alkoi. Epäilin jo, että kaupunkikodissa ei ole kaikki ihan kohdallaan (sisäilmamielessä) ja kesti tovin ennen kun paikansin lähteen. Kuopus tuli kotiin suoraan ystävänsä synttäreiltä ja sellainen väännelty ilmapallopupu jonka sieltä oli saanut, haisi ihan hirvittävästi joltain. Huh. Minulla tämä on ajoittaista, altistuksen mukaanaan tuomaa, ja reagoin vain joihinkin vahvoihin tuoksuihin. Pystyn käyttämään hajuvesiä ja talvella jopa tuota Flow-kosmetiikan ylang ylangia seesamiöljyyn sekoitettuna. Se on kovasti hörhöaatteessa mainostettu eroottisena tuoksuna. Ei muuten auttanut sekään miesmarkkinoilla, ja nyt on pitänyt vaihtaa kevyempään, kun on kesä tulossa. Mutta yhtä kaikki, ei käy kateeksi kunnon tuoksuyliherkkiä!

Sunnuntai meni lokoisasti myös. Kuopus käväisi kaverillaan leikkimässä ja sitten kurvasimme koko porukalla pizzalle. Muuten oleilimmekin aika lailla kotosalla, katsoimme jääkiekkoa, saunoimme, rakentelimme legoilla Bat Cavea ja riisuimme vapun pois. Se tarkoitti ilmapallojen paukuttelua neulalla. Mitä mahtavaa hupia!


***

Niin, ei se elämä voi olla pelkkää ruusuilla tanssimista ja lomailua. Välillä pitää tehdä töitäkin. Minä menen tänään viikon loman jälkeen töihin ja se tuntuu varsin mukavalta. Minä rrrrakastan työtäni!

12 kommenttia:

 1. Sie olet onnekas työsi suhteen :) on ihanaa, että on olemassa työpaikkoja, jotka ei ole pilalla ikävien ilmapiiri- ym. ongelmien takia.

  Muistan, kun mejän kuopus oppi ärrän... se piti sanassa tauon, jonka aikana asetteli kai kielensä oikein, ja sitten päryytti oikein kunnolla. Tyyliin "pää... RRRRynä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin just kirjoittamassa miten mun pikkuveli oppi R:n, mutta äiti ehti (alla) ensin. Mäkin muistan kun se vaan muina miehinä totesi että "mennään RRR-kioskille ostamaan irrrrrtokarrrrkkeja". Ja mehän mentiin ;-)

   Ja kyllä, mä olen onnekas tän lähityöyhteisön suhteen. Meillä on niin kivaa että aina ei tää homma edes työnteolta maistu!

   Poista
 2. Muistelen, että sinä opit ärrän ja ässän ihan huomaamatta.

  Pikkuveli yllätti kerran "Mennään RRRkioskille ostamaan irrrtokarrkkeja". Voi, se ällän käyttäninen oli niin helttaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan tuon hyvin!

   Esikoinen kävi muistaakseni kerran r-koulussa ja sitten se napsahti vaikka sillä oli kaikennäköisiä puhevikoja - sä muistat ne etuvokaalit, l:n puute (tonnikaja, yokujaan oli yökylään) eikä sitä kyllä ollut aina (muiden) kauhean helppo ymmärtääkään.

   Vähemmän on kuopuksella ollut, mutta r on ollut työn takana. Kiva että se nyt luontuu!

   Poista
 3. Onneks ei tullu perrrrrkeleitä! Nyt täytyy pitää ärräjuhlat!! (aina pitää juhlia kun on syy ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, r-juhlatpa hyvinkin! Pitää rrrrruveta suunnittelemaan. Kiitti loistoideasta!

   Poista
 4. Kyllä ne lapset kummasti näyttävät kasvaneilta kun muutamaan päivään niitä ei näe. Nyt kun meidänkin kaksoset ovat viikot isän kanssa reissuhommissa, ne näyttävät joka viikonloppu kasvaneen ihan silmissä. Viikonloppuna saimme nauttia myös esikoisen vierailusta, joka tuli kantamaan isopappaa haudan lepoon. Eilinen menikin sitten ihan lepopäivän merkeissä. Viime viikon loman jälkeen perjantaina ja tänään on ollut ihan mukava tulla töihin. Mukavaa toukokuuta ja uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli surullinen viikonloppu! Toivottavasti nyt on iloa ja valoa tulollaan.

   JA totta, ne vaan kasvaa, kun niitä ei näe. Odotan kauhulla kun kuopus menee taas isälleen ensi viikonloppuna ja silloin on vielä 8v synttärit, että miten hirrrrveän iso kahdeksan vuotias sieltä sunnuntaina palaakaan.

   Poista
 5. Onnittelu ärrrr:stä koska se on monelle muksulle kova paikka, varsinkin jos se jää elinikäiseksi "ongelmaksi". Lapset kun osaavat olla melko julmia kun sille päälle sattuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, onneksi kääntyi pärisemään oikein. Aika kauan sitä jauhettiinkin - käytiin muistaakseni puolitoista vuotta sitten eskarin syksyllä ekaa kertaa sitä kuunteluttamassa!

   Poista
 6. Rrr :-)
  Ja ihanaa, että joku sanoo noin työhön menosta!
  Hyvää viikkoa sinne majaan!
  -a

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana