Sivut


maanantai 3. maaliskuuta 2014

Omaa aikaa

Olen monta kertaa aiemminkin todennut, että tarvitsen ja rakastan omaa aikaa. Nautin niin kovasti hiljaisuudesta, siitä, että ei tarvitse kantaa vastuuta kenestäkään, voi ottaa rauhallisesti ja himmailla. Aamut yksinään ovat ihan parhaita. Puristan appelsiinista mehun, keitän maitokahvin ja surautan pirtelön. Tuossa oikean yläreunan kuvassa näkyy (tosi selkeästi) cashew-pähkinöitä jotka bongasin jostain naistenlehden ohjeesta, kun todettiin, että pähkinöitä pitäisi syödä enemmän. Toista kertaa en kyllä niitä pirtelööni pistä, pähkinät pähkinöinä, rouskutellaan ihan sellaisinaan. Minä olen hulluna manteleihin ja pähkinöihin, joten asia ei oikeasti ole mikään ongelma. Lauantain rauhallisen aamuhetken jälkeen hurautin äitini luo. Joimme siellä päiväkahvit ja sitten lähdimme ostamaan esikoiselle lamppua. Hieno lamppu löytyikin. Paluumatkalla vedin taas ruokamutkat suoriksi ja ruokin pojan grillillä.



Vasemmalla sitten rauhaisat päiväkahvit!



Lauantai-ilta meni leppoisissa merkeissä. Puuhailimme molemmat omiamme ja ystävä käväisi seuranani hetken. Sunnuntaina hain poikkeuksellisesti kuopuksen isältään, olivat viettämässä lomaa mökillä. Yleensähän poika toimitetaan kotiovelle, mutta olimme sopineet, että Turun reissuni vuoksi nappaan kuopuksen kyytiin palatessamme, kun on valmiiksi matkan varrella. Kuopuksen isäkin pääsisi näin jatkamaan suoraan töihin Helsinkiin alkuviikoksi. Kun reissu peruuntui vasta kun olivat lähteneet mökille ja pakanneet romppeet ja kamppeet suunnitelmamme mukaisesti, en viitsinyt enää perua järjestelyä. Kävin sen sijaan mökkikaupungin kaupoilla ja haistelin synnyinseutuni tuulia. Toisinaan tuntuu hyvältä joustaa, kun toinenkin siihen on vuosien myötä vähän oppinut. 

Sunnuntai sujahti mukavasti kouluviikkoon orientoituessa. Kuten kerroin, kuopuksen magneettikuvaus on keskiviikkona ja näyttää siltä, että isänsä hoitaa koko homman. Päätin heti, kun hän sitä ehdotti, että tartun tarjoukseen jollei kuopus erityisesti keksi haluta minua mukaan. En ole sitä edes ehdottanut vaan kuulostellut tuleeko toive häneltä itseltään. Pojan välit isään ovat niin hyvät ja lämpimät, että luulen, ettei tarve äidin läsnäolosta siksikään edes mieleen kumpua. Aika ihanaa, että voimme jollain tasolla jakaa vastuuta edelleen, vaikka arkivastuu minulla pääasiallisesti onkin. Kuopus jää sitten keskiviikosta torstaihin isälleen joka viikkoiseen tapaamiseen ja tulee vasta perjantaina sieltä käsin kouluun. Omaa aikaa siis luvassa taas piakkoin. Viikonlopun vietämmekin sitten kotona porukalla.

Mutta eletään nyt sitä ennen tämä viikko! Mukavaa alkavaa viikkoa itse kullekin!


***

Niin, se lamppu:




tulkoon valkeus ja valkeus tuli.

20 kommenttia:

  1. Tosi hieno lamppu! En muista nähneeni tuollaista. Tosin en erityisesti seurailekaan lampputrendejä...
    Niin, pähkinöitä pitäs kuulemma syödä kourallinen päivässä. Mulla ei ainakaan tuu syötyä... parhaiten ne maistuu suklaasa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin elää päkinöillä mutta ne on niin rasvasia ja kalliita, että pitää vähän himmailla ;-)

      Lamppu sopii musta tosi hyvin teinille ja on toi sellanen, että voisin kuvitella sen myös tulevaan opiskelijakämppään, sitten joskus. Ollaan tosi tyytyväisiä hankintaan!

      Poista
  2. Hieno lamppu! :)

    Kahvihetket ovat ihania :) - mun alkoi tekemään mieli noita vasemmanpuoleisen kuvan keksejä. :)

    Hyvää alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Pirkan luomu tummasuklaakeksejä ja tosi nameja!
      ( http://www.pirkka.fi/tuotteet/143129-pirkka-tummasuklaakeksi-150g-luomu )

      Kiitos Sirpa samoin, mukavaa viikkoa!

      Poista
    2. Mun alkoi niin tekemään mieli keksejä, että kävin tänään ostamassa vähän tuon tyyppisiä keksejä. ;)

      Poista
    3. Hihii, ja viikonloppuna Arttorius osti mozzarellatikkuja kun mä puhuin niistä. Mun pitää kyllä jo kohta saada osingot kaupoista ;-)

      Poista
  3. Samaa mieltä joustamisesta. Sen mikä hyvälle tuntuu, ja toinen ei vedätä, voi hyvin joustaa. Se palaa takainpäin!
    Lamppu on kiva. Katselin itse samaa, mutta kauppaan jäi, vielä. Harkitsen uudelleen sitten, kun tiedän missä aasun (TAAS törmään tähän). Mutta hieno se on!
    Taas mä ihailen kuviesi/kotisi värejä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MÄ joustin aikanaan ihan liikaa, joten nykyään olen vetänyt liean aika tiukale mutta näemmä mä osaan tarvittaessa vieläkin ;-)

      Musta toi lamppu sopii teinille tosi hyvin. Ja meillä nyt vaan on aika oranssia joissain kohdissa... tervetuloa nauttimaan väriterapiasta jatkossakin!

      Poista
  4. Pähkinät ja mantelit on ihania. Mutta en mä voi syödä niitä kourallista päivässä. Tai kahdeksaa kappaletta päivässä. Jos mä avaan pussin, niin mä syön kunnes se on loppu. Eli en voi ostaa pähkinöitä. Paitsi niitä leivontaan tarkoitettuja murskeita. Ja Pirkan valkosuklaa-pähkinäsuklaalevyä.
    Oma aika, oi, se on kultaa kalliimpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullon sama ongelma pähkinoiden kanssa: jos uskaltaudun ostamaan cashew-pähkinäpussin on se tyhjä alta aikayksikön. Kalliiks tulee sellainen ;-)

      Poista
  5. Maapähkinävoi, sekin hyvää jos pähinöistä pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan siihen oppinut (muistaakseni tarttui kitalakeen - jak) mutta olen valmis maistamaan jos vastaan tulee ;-)

      Poista
    2. Eiku ittetehty. Eitartu mihinkään mihin ei halua sen tarttuvan :D

      Poista
    3. Mun reseptit tulee aina päästä... ei kai ihan aina, mutta pähkinävoin teen siten notta maapähkinää 1/4 pussillinen, mä käytän usein sitä "perinteistä" pähkinää jota saa joka kaupasta, sellainen ruskea pussi jossa on kilo. Enivei, uunipellille paahtumaan vartiksi, pähkinät uunista ulos ja kuoret irti. Sitten blenderiin jauhaantumaan. Sekaan sulaa voita tai öljyä rkl tai kaks, suolaa hieman ja vettä notkistajaksi. Määriä en osaa sanoa tarkemmin mutta tulee tuollaista mitä tossa loppupäässä on kuva: http://valonen.blogspot.fi/2013/05/jag-som-alskar-mat.html

      Poista
    4. Oi jestas, mulla valuu kuola kun kävin kattomassa noita sapuskoita. Täytyy miettiä pähkinävoiasiaa - maapähkinä on ongelmallinen homemielessä mutta pakko testata pieni satsi kuitenkin ;-)

      Niin, ja kiitos!

      Poista
  6. Sulla oli kaikkea terveellistä kuvassa, mutta jotenkin se katse vaan veti noihin suklaakekseihin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana