Sivut


perjantai 7. maaliskuuta 2014

Nooan arkki?

Meillä on ollut jännät ajat! Kuopuksen magneettikuvaus oli keskiviikkona. Ensin oleellisin: kaikki meni hyvin eikä mitään elimellistä syytä taannoiseen lonkkakipuun löytynyt. Odottelemme loppulausuntoa, joka lienee sellainen, että tarkkaillaan tilannetta. Jos kyseessä oli nopealla tahdilla ohi mennyt artriitti, toivomme, että se ei uusi. Kuopus oli kovin reipas, vaikka jännittikin aika lailla etukäteen sitä, että kuvaus tehtiin nukutuksessa. Juttelimme paljon siitä mitä on luvassa, miltä mikäkin tuntuu ja ettei ole mitään hätää. Isä ja hoitajat pitävät hyvää huolta ja niin sitten olikin. Minä pääsin töihin normaalisti ja kuopus lähti isänsä kanssa sairaalaan. Minut pidettiin ajantasalla ja kokemus oli kaiken kaikkiaan aivan oiva. Yhteistyömme toimii tällaisissa tilanteissa, lapsi on ykkösasia. Isälle sairaalakäynti oli selvästi henkisesti raskas, juttelimme siitäkin ja minä kiittelin, että siitä huolimatta otti vastuun ja minua ei paikalla tarvittu.

Ennen sairalareissua vietimme mukavaa arkea. Sekä kuopuksella että esikoisella oli kavereita kylässä ja totesin, että meidän ovet ovat ystäville aina avoimet. Esikoinen on tuntenut parhaan ystävänsä viisi vuotiaasta saakka ja minäkin olen seurannut tämän pojan kasvua tiiviisti. Oli mahtavaa keskustella, noista on sukeutunut niin fiksuja ja ajattelevia teinejä. Ja että ne vielä istahtavat syömään kalakeittoa ja juttelevat kanssani. Kysyivät myös vinkkiä äidinkielen kirjailijaesitelmään, jonka tekevät yhdessä. Pitää kuulemma olla kotimainen nykykirjailija. Mietin hetken, koska kumpainenkaan näistä ei ole mikään himolukija. Suosittelin sitten - vähän emmittyäni - Juha Vuorista ja pojat tarttuivat tähän, kun markkinoin sen oikein. Kysyivät, olenko minä lukenut niitä ja kerroni, että tunnen tarinan ja olen silmäillyt, mutta siihen se on jäänyt, koska minua ei kiinnosta se ryyppääminen, p*skominen ja p*neminen. Heitä kuulemma kiinnostaa...





Sillä aikaa kun kuopus oli sairaalassa ja isällään, me vietimme laatuaikaa esikoisen kanssa kahden. Teimme yhden tuhannen palan urakan. Colin Thompsonin palapelit ovat hulvattoman hauskoja tehdä ja siinä samalla tulee rupateltua kuulumisia tai muuten vaan sanailtua. Ihanaa! Nyt taas vietämme kotiviikonloppua, kuopus tulee tänään koulun jälkeen kotiin ja pääsen rutistelemaan urheaa lasta. Sitä ennen pyörähdän työmaalla vaikka tänään periaatteessa on vapaapäiväni. Jotain sisäilmaan liittyvää siellä tehdään ja käyn katsomassa jos joku tiedonmurunen minullekin tipahtaisi.

Mukavaa viikonloppua teillekin!

18 kommenttia:

  1. Vuorinen on varmaan ihan hyvä vaihtoehto; ainakaan se ei oo mitään hymistelyä ja diibadaabaa :)
    Mun esikoisen piti tehdä kirjaesitelmä jostain toisesta maailmansodasta kertovasta kirjasta, joka ei saanu olla omaelämäkerta. Voi olla, että on ollu raskasta luettavaa...

    Hienoa, että kuopuksesi nivelet on kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kuulostaa hirveältä tuo kirjaesitelmä. Ei teinejä saa liikaa kiusata kirjallisuudella - sellaisella väärällä ja vaikealla, menee pian lukuhalut iäksi.

      Kuopus tulee tänään kotiin ja pääsen sitä rutistelemaan. Tuo jää ehkä ikuiseksi arvoitukseksi, toivon kovasti, ettei uusi. Tavallaan se epätietoisuus on kaikkein ikävintä, mutta toisaalta pääasia, että jalkaan ei satu!

      Poista
  2. Kuulostaa niin hyvän tavalliselta. Ja siltä, että äiti jaksaa paneutua lapsiinsa. Tykkään!
    Eka kerta on nyt varastettu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiva! Me vielä kehitellään se "oikea eka kerta" -haastekin ;-)

      Ja kiitos, nätisti musta kirjoitit!

      Poista
  3. Ihana tieto, ettei kuvauksissa löytynyt mitään. Batman kertoi siitä eilen käydessään.
    Reipas on poikanen, kovin reipas. Sairaalan "reippauslahjan" näette tänään.
    Käytiin syömässäja omien sanojensa mukaan "vetäisi" kokonaisen pizzan.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai vetäisi kokonaisen pizzan ;-)

      Haen hepun koululta tänään ja näen reippauslahjankin. Ihanaa saada pesue koolle taas. Ja se on mahtavaa kans, ettei mitään hälyttävää löytynyt.

      Samoin sinne mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Vau! Ihania palapelejä, tuli heti himo ! Mihinköhän TM on meidän palapelit jemmannut...? Varmaan heittänyt pois, roikale. Tollasen voisin kyllä ostaa. Luulen, että lapset innoistuisivat siitä kans. :)

    Hauskaa viikonloppua ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi kaikki Colin Thompsonit on ihania. Mun suosikkeja on sekä kirjakauppa- että kirjastoaiheiset, yllättäen! Paljon pieniä hauskoja yksityiskohtia ja mukavaa tehtävää siksi.

      Sano sille ryökäleelle, että ostaa heti yhden tuollaisen tilalle jos on mennyt edelliset hukkaamaan ;-)

      Poista
  5. Palapelit on ihan parasta! Itsellä niiden tekeminen on viime aikoina jäänyt vähemmälle kun ei oikein ole paikkaa, missä kokoaisi.
    Mutta ehkäpä minä tästä taas aktivoidun. Ruokapöytähän on käytännössä käyttämättä arkipäivät, joten...

    Onneksi kuopuksesta ei löytynyt mitään kummallista ja kaikki meni hyvin. :)

    Ja on tuo meidän kadonnut lammaskin näköjään löytynyt... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän sulla olis aikaa! Palapelit nollaa ihanasti pään kaikesta muusta, ja meillä tulee ekstrana vielä se, että aika vähän on esikoisen kanssa sellaisia yhteisiä hetkiä että tulee kahdestaan puuhasteltua. Tai jos katotaan leffaa tms ei tuu juteltua.

      Kuopus tilu kotiin ja on oma reipas ihana itsensä.

      Poista
  6. Palapelien teko on huippua. Tein nuorena tuhannen palan pelejä "tuosta vaan", jos oli aikaa ja sainkin niitä lahjaksi usein. Nykyisin ei se oikein onnistuisi, mutta jospa muutaman vuoden päästä kun palapelin osaset ei siirry tyyppien suuhun.

    Hienoa että kuvaus meni hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin esikoinen saattaa jäädä koukkuun ja vetäistä päivässä parissa yhden tuosta noin vaan. Mä olen aika avokätisesti tukenut sen harrastusta (tilataan netistä), koska toi on harrastus ihan parhaasta päästä. Ja pääsen sit itekin mukaan ;-)

      Kuopus totesi, että "Mä selvisin siitä, vaikka luulin etten selviäisi".


      ANONYYMILLE: Totesin jo edellisellä keralla, ettei tarvitse tulla tänne heittelemään hölmöyksiä toisista ihmisistä. Mikä kohta siitä jäi ymmärtämättä?!?

      Poista
    2. Ehdin nähdä sähköpostikommenttina mitä fani oli törkkinyt tännekin :D Onhan se kiva eli ei huomata olevansa jollekin tuota öö, mikäs nyt olisikaan kuvaamaan... Ei löydy tarpeeksi korrektia sanaa ;] Jotain ja pahasti vikaa pitää olla päässä, kun viikko- ja kuukausitolkulla ehdoin tahdoin pitää käydä aukomassa sormiaan kenties luullen etten muka tajuaisi että on sama onneton persoona kyseessä.

      Mistä tilailet noita palasia? Uutena vai käytettynä?

      Poista
    3. Muistaakseni Amazonista on noi aikanaaan tilattu.

      Mun täytyy todeta, että ei aivokapasiteetti riitä tajuamaan tuollaista käytöstä. Sulla lukee ennen kommentteja, että kohtele muita kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Se on mahtava ohjenuora. En käsitä mitä ihmiset itselleen saa sillä, että ovat vittumaisia muita kohtaan?

      Mä voin ajatella tosi rumia, mutta ihan yksinkertaisimmatkin käyttäytymissäännöt saa mut pitämään ne ihan omana tietonani. Ja tässä tapauksessa ne ajatukset ei kohdistu suhun. Huh huh ja voimia Arttorius sulle!

      Poista
  7. Hienoa, ettei kuopuksen kuvauksissa löytynyt mitään!
    Ja Hyvää Naistenpäivää :-)
    -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kans tosi helpottunut!

      Mainioita naisten päivää sullekin, -a!

      Poista
  8. Hyvä, ettei sieltä kuvauksesta tullut huonoja uutisia :) Taidan yllättää teinin tuomalla kirjastosta vähän Juha Vuorista, jos sinä annat niin kyllä minäkin sitten uskallan. Luotan sun pipon kireyteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun teinille se ei sitten loppujen lopuksi kelvannutkaan. "Kun ei siinä ole juonta." No ei ole, ei... On niin jämähtänyt siihen open äikässä opettamaan analyysimalliin "juoni, henkilöhahmot, teema jne". No, Röyhkä taitaa olla tän hetken valinta ja ehkä ihan hyvä niinn.

      Ja kiitti Kiki luottamuksesta ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana