Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kuukutinmunia

Olen viime viikkoina saanut itseni kiinni siitä, että hymyilen leveästi näennäisesti aivan ilman syytä. Hyräilen tai suorastaan hoilotan autoradion tahdissa mitä merkillisimpiä biisejä. Aurinko paistaa ja se tuntuu paistavan suoraan sydämeeni. Minä Olen Onnellinen. Siitäkin huolimatta, että raha-asiamme ovat jatkuvasti vähän miten kuten; minä saan liian vähän palkkaa suhteessa siihen mitä asuminen tällä hetkellä maksaa. Auto pitää uusia ja halvempaa kämppää keskustasta ei ole näköpiirissä. Altistus vaivaa ja yksinäinen, jakamaton vastuukin painaa, mutta silti: Minä Olen Onnellinen. Välillä tulee sellaisia pakahduttavia aaltoja ja silloin ei auta kuin lähteä mukaan tunteeseen. Ihan mahtavaa!

Lienevätkö niitä Leena Erkkilän Kukkutimurusia vai mitä? "Kukkutimuruset ovat asioita, joita keltamekkoenkelit keräävät säkkiinsä ja tyhjentävät tuikeitten ihmisten iloksi. Asioita, joille voi hymyillä, nauraa, asioita, joista voi kiittää ja riemuita." Oli mitä oli, otan ne mieluusti vastaan. Muistan senkin ajan, kun tavallaan oli asiat hyvin, ei tarvinut laskea pennosia joka käänteessä, oli perhe ja parisuhde, mutta silti mieli oli musta. Nyt ei ole. Olen jopa huomannut sellaisen hassun yksittäisen jutun, että en enää pysty laskemaan kuukautisten tuloa pms-oireiden perusteella. Niitä ei nimittäin ole. Kun ympäriltä on poistunut asiat ja ihmiset jotka rassasivat, veivät energiaa, on tämäkin kiusa tasaantunut. Jotenkin on aika helppoa nyt juuri uskoa, että onni lähtee itsestä.


Mr Longface muutti
olohuoneeseen


Yksi päivänselvä kukkutimurunen on hyvät ystävät ja niiden kanssa vietetty aika. Minulla oli eilisillan kylässä kaksi mahtavaa naista. Söimme, joimme, juttelimme, päivitimme kuulumisia, hyviä ja huonoja, itkimme ja nauroimme.

***

Niin, ja tietysti on pakko tähän yhteyteen kertoa entisen kollegani tarina siitä, kun he etsivät kuumeisesti asiakkaalle kirjaa "kuukutinmunia". Kas, kun ei tietokannoista löytynyt, mutta sitten joku hoksasi mistä oli kyse. Tämä on vähän sama sarjaa kuin se, että aikanaan minulta kysyttiin "sitä kirjaa josta puhutaan nyt joka paikassa, se Leijona makuuhuoneessa". Hellstenin Virtahepo olohuoneessa oli se mitä oikeasti tarkoitettiin. Eivät koneet olisi osanneet auttaa tässäkään tapauksessa. Joskus - ja aika usein - ihminen peittoaa tekniikan!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin, liekö kevät vai mikä ;-)

   Poista
 2. Kyllähän se tekniikka kovasti yrittää - googlekin välillä kysyy "tarkoititko sitäjatätä" ja tarjoaa ihan absurdeja vaihtoehtoja. Ymmärtääkseni se ynnäilee maailmanlaajuisia hakuja ja tekee "johtopäätöksiä" niiden perusteella... tietäähän se senkin, milloin on influenssa-aalto tulossa kun ihmiset googlaa aiheesta. Mutta tekniikalla ei ole sellasia luonnollisia mielleyhtymiä, kuin ihmisellä.

  Ota onnesta kaikki irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikka vs ihminen 0-1 ;-)
   Noi googlen tarkoititko on joskus suuria hilpeydenaiheita, totta puhut.

   Mä taidan nauttia ja ottaa!
   Suloista sunnuntaita sinnekin

   Poista
 3. Kirjastossa ennen tietokoneaikaa asiakas kysyi kirjaa: "Herra heittelee enkeleitään" ???
  Ei vanhan ajan paperikortistoista tietoa olisi kannattanut edes etsiä.
  Tuo oli sikäli helppo, että silloin oli kovin suosittu muistaakseni jonkun Kuusisen muistelmat
  "Jumala syöksee enkelinsä".

  Tuo oli muistelua.
  Ihanaa todella, että aurinko paistaa ja lämmittää. No, tosin nyt pn pilvistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista kuulleeni tuota enkelien heittelyä, aivan mainio ;-) Näitä pitäisi oikeasti kerätä jonnekin ylös! Meillähän oli Kalliossa aikanaan se tapaus, joka kysyi Shakespearen Veron alaisia - hih!

   Meillä on puolipilvistä ja luvattu vähän vähemmän keväisiä ilmoja, mutta eilen oli kyllä upea päivä!

   Poista
 4. Sä osasit pukea sanoiksi Niin Mahtavasti ton!! " Muistan senkin ajan, kun tavallaan oli asiat hyvin, ei tarvinut laskea pennosia joka käänteessä, oli perhe ja parisuhde, mutta silti mieli oli musta. Nyt ei ole. " Juuri näin!!
  Näitä aineellisia murheita on, jos jonkinmoisia, mutta silti; Kaikki on hyvin!!
  Tuli kauhean hyvä mieli sun puolesta. Ja omasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Helmi! Ja ihanaa, että hyvä mieli tarttuu - niin se on tarkoituskin!

   Se rahattomuus on iso peikko joka vaanii siellä taustalla, toisinaan sen kestää paremmin, toisinaan huonommin. Yleensä kuitenkin osaa arvostaa niitä muita hyviä asioita ympärillä ja saa niistä voimaa.

   Nautitaan edelleen!

   Poista
 5. Sulla on hyvä mode menossa ja tuohon ajattelutapaan jokaisen tulisi pyrkiä ja nimenomaan koittaa pitää sitä yllä koska se negatiivinen ajattelu syö ihmistä todella paljon.
  Sunnuntaipusut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pusuista <3

   Aina se positiivinen ajattelu ei onnistu eikä sen tarvitsekaan onnistua. Mutta silloin kun se tulee luonnostaan, voi nauttia siitä ja antaa sen tulla. Nyt on sellainen hetki!

   Poista
 6. Ihanaa kuulla, että sullakin paistaa aurinko <3

  Meilläkin, kaikesta huolimatta, paistaa aurinko. Vaikka tuntui, että saavin reunat tuli vastaan, niin perjantainen pankissa käynti antoi taas vähän lisää tilaa: pankinjohtajallakin taisi olla hyvä päivä, kun aurinko paistoi ja suostui meidän ehdotukseemme lainan suhteen, eikä siitä tarvi enää murehtia, eikä tarvi juosta pankissa enää kerran vuoteen *onnellinen huokaus*

  Kuukutinmunista tuli mieleen Poika, joka pienenä sanoi kaikkea, mikä oli pyöreää tai soikeaa; perunat, kananmunat, kivet, mandariinit jne MUNIITEIKSI. En enää muista minkä kaupan näyteikkunaa katseltiin, kun Poika yhtäkkiä huudahti "katso isi, muniitti" ja isi tietysti vastasi, että "no niinpä onkin". Meidän jatkaessamme matkaa, ikkunaan jäi monta ihmistä katselemaan ja ihmettelemään, että missä ja mikä ihme se muniitti oikein on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, muniitti! Nuo on niitä sanoja, jotka jäävät usein perheessä elämään, eikös?

   Mukavaa, jos pankinjohtajankin sydämeen paistoi aurinko, sitä taitaa olla liikkeellä... Mä kävin äsken pitkällä lenkillä ja huoltsikalla kahvilla. Siellä näytti ihmiset olevan tavallista hilpeämpiä. Kyllä nyt on kevättä rinnassa ta rinnoissa ;-)

   Poista
 7. Ihanat sanat sinulta: minä olen onnellinen.
  Noissa kolmessa sanassa on vaan jotain niin voimaannuttavaa sun sanomana. Kevät :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät, todellakin ;-)

   Ja kiitos taas ihanista sanoistasi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana