Sivut


tiistai 24. joulukuuta 2013

Auto vaihtoi sukupuolta

Tiedättekö, te olette ihania! Kirjoitin viikolla, että nyt kaksi vuotta olen elellyt täällä Blogistaniassa, enkä todellakaan aloittaessani arvannut miten antoisaa tämä tulisi olemaan. Nyt teistä muutama, jotka syystä tai toisesta henkilöllisyyteni ja osoitteeni tietävät, on muistanut minua ihan oikeilla joulukorteilla. Miten voi kauniista pienestä eleestä tulla niin kovin iloinen mieli! Kiitos! Se kantaa jopa sellaisina hetkinä, kun tuntuu, että on ollut yötä päivää äiti ja saatavilla. Ja niinhän minä olenkin. Kuopus tuli viime sunnuntaina isältään ja sen jälkeen minulla ei juuri ole ollut sen siunaaman vapaata taikka omaa aikaa. 





Kuopuksen sairastuminen ajoittui juuri niin, että minun torstai-aamun vapaani tärvääntyi, samoin perjantain oma aikani. Sen vähäisen, mitä sain järjestettyä olen käyttänyt joulukauppa-asioihin ja muuhun juoksenteluun. Yksi yökin meni taas pitkästä aikaa todella huonolla unella, kun kuopus heräsi siihen, että nenästä tuli verta. Kun saimme vuodon tyrehtymään, hän sanoi niin hellyyttävästi, että voi kun pääsisi äitin kainaloon nukkumaan, etten voinut muuta kun tehdä meille joulupatjan kulmasohvalle. Huonostihan minä aina siinä nukun, mutta suloista se on kun sitä tapahtuu noin kerran puolessa vuodessa. Mutta onneksi sitä omaa aikaa nyt on yllin kyllin tulossa, ja eilen se jo alkoikin. Luin koko päivän Lars Keplerin uusinta, koukuttavaa Nukkumatti -dekkaria. Ah, ihanaa!

Mehän jo juhlimme joulun toissa päivänä koko porukalla. Tänään olemme esikoisen kanssa rauhassa kahden. Kipaisemme hautausmaan kautta rantasaunalle ja nautimme puusaunan löylyistä. En ole varma kävelläänkö vai huristellaanko laiskana autolla. (Inhoan kylmää saunan jälkeen...) Kelpaisi muuten lähteä autolla, koska sain aivan upean koristuksen siihen. Vanha rouva on kokenut jotain kummaa ja nyt se sitten virallisti on vanhoilla päivillään muuttunut vanhaksi herraksi. Toivottavasti en aiheuta kovin montaa ojaanajoa tuon ansiosta. Ne heiluvat mennessään...




Niin, ja oikein rattoisaa joulua kaikille niille, jotka sitä viettävät. Tänään kai se oikea päivä tosiaan on.

20 kommenttia:

  1. Nyt kaikki tietää, että kirjastontäti on se, jolla roikkuu pallit auton perässä :) ihan niinku tämän kylän lapsetkin ties, kenen äidin autossa on karvoja antennissa - piti olla merkki, että löysin autoni Prisman parkkikselta, kun kaikki autot on harmaita. Nyt oon jo vähän oppinu tuntemaan sitä muutenkin. Mutta tuo on hävyttömän hauska! Vielä kun laitat ne ripset etupäähän...

    Jos mie olisin yh, niin luultavasti nukkuisin joka yö kuopuksen vieressä. Siellä mie usein nukun, jos esikoinen on muualla yön. Mukavampihan semmoisen tuhisevan tytön vieressä on nukkua kuin kuorsaavan körilään :) vaikka on se joskus vähän levoton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä tuleeko kommentteja... Mä eilen mietinkin sun arvauksen jälkeen, että mitä jos pistäis vielä sellaiset niin olis oikein hämmentävää ;-)

      Mä nukun aina niin huonosti lasten lähellä, että vaikka se välillä ihan suloista olisikin, olen koittanut välttää. Jotenkin mä en vaan osaa. Ja oma uni on kyllä niin tärkeä että harvoin siitä viitsii joustaa. Mutta nautin kyllä silloin harvoin kun sitä tehdään. Joskus levitetään oikeasti joulupatja lattialle ja tehdään siskonpeti. Nykyään esikoinen ei ole enää lähtenyt mukaan mutta kuopuksen kanssa sitten.

      Poista
  2. Hyvää ja Rauhallista Joulua rakkaani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, meidän joulusta on tulossa superrauhallinen!

      Poista
  3. Iloista joulua! :)

    Nyt ei erehdy auton sukupuolesta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Sirpa! Ja Kollolle myös.

      Juu ei enää voi tulla väärinkäsityksiä. Mua vaan vähän ihmetyttää miten tässä näin kävi. Kun musta se on aina ollut vanha rouva ;-)

      Poista
  4. Hehehee ... ja "kulkuset" soivat !!! :)

    Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kilisee kulkuset tästä lähtien vaikkei joulu olisikaan ;-)

      Samoin sinne, oikein rauhallista ja tunnelmallista joulua!

      Poista
  5. voi, jo toisen kerran näin tuollaiset killuttimet vetokoukussa!! >Meinasin apukuskin pailta tipahtaa, kun ekan kerran näin!

    Jouluusta ilua ja oloa ja kaikenlaasta valoosaa ja rauhaisaa miältä täältä Vilukissin uutishuanehelta toivotteloo itte Vilukissi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan aiemmin nähdyt ja meinasin pudota sohvalta kun avasin paketin ;-)

      Ihan mahtavaa, rentouttavaa ja ennen kaikkea maukasta joulunaikaa sinnekin!

      Poista
  6. Marjaana rakkaani, kipiällä selälläni könysin pitkin netin syövereitä ja katso; pyydystin sulle sen suden noista helvetillisistä syövereistä ja raahasin sen sun s-postilaatikkoosi. Nyt sulla menee joulun pyhät kun koulutat siitä kunnon...tai mitä sen kans nyt sitten päätätkin tehdä... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu, kiitos, tiedät, että arvostan tätä! Mulle tuli joulumieli. Wouuuuuuuuuuu!

      Poista
  7. Hyvää ja Rentouttavaa Joulua Sinulle, Marjaana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin teille sinne, koko poppoolle oikein rauhaisaa joulua!

      Poista
  8. Joulupuurosta tuli tosi hyvää, joten kiitokset maitopurkkivinkistä! Sitä löytyi myös ässästä.

    VastaaPoista
  9. Onko se kunnolla kiinnitetty? Jos on, tuskin pitäisi olla mitään sanomista kenellekään. Eikä tule mieleen lainkohtia jolla tuo... roikko pitäisi ottaa pois. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;-)

      Mä en ymmärrä mistä toi teini on ton huumorinsa oppinut?!?

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana