Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulu kuvina

Meidän "aatto" meni mainiosti. Perinteisesti. Availimme paketit, keittelimme joulupuurot ja söimme ähkyn suklaista. Esikoinen käynnisti lauantaina koneiston ja tehtaili taas julmetusti ihania omatekoisia makeisia ja paketeistakin paljastui ne omat konvehtirasiat kaikille. Laitoimme vastan likoamaan, saunan päälle ja sen lämmetessä kipaisimme hautausmaalle kynttilän muualle haudattujen muistomerkille. Ihan niin kuin joka joulu. Oli kyllä mahtavaa saunoa koivun tuoksussa. En malttanut säästää vihtaa aaton puusaunaan, koska sen sotkun siivoaminen on aikamoista hommaa. Kotona sitä voi vähän lykätä... (Huomaatteko, asumme murrealueiden rajalla enkä ole koskaan osannut päättää onko se vasta vai vihta. Jatkan siis linjattomalla linjallani.)
Minä muuten päätin oikaista myös kuusiasiassa. Meidän joulukuusi ei enää vuosiin ole altistuksestani johtuen päässyt terassia pidemmälle ja tänä vuonna kumpikaan pojista ei ole kuusesta edes puhunut. Niinpä kun kuopuskin on poissa koko loppuloman, päädyin siihen, että koristeltu lamppu ja pari pientä kuusikoristetta saa nyt ajaa asian. Eikö tuossa nyt ole kuusta ihan yhden pienen perheen tarpeiksi? 
Tosin sitten soi ovikello ja ystävä toi omasta metsästä haetun pikkuriikkisen kuusen terassiammekin koristamaan. Sekin koristeltiin aamun piinassa, kun odoteltiin esikoisen heräämistä. Se lahjojen avaamisen odottaminen on kyllä pahinta mitä voi olla... Meillä oli vielä vähän lunta maassa kuten kuvista näkyy, mutta sen verran sateista ja lämmintä kyllä on ulkona, että saa nähdä jääkö oikeaksi aatoksi yhtään.
Minun täytyy esitellä teille huomenna mitä sain esikoiselta joulupaketista. Nyt on nimittäin lopullisesti ratkennut se minua vaivannut auton sukupuoliasia.

***

"Miksi ei oo korrektia (!!!) julkisilla paikoilla heilutella sun tissejä?

Joo, olen loman tarpeessa.

16 kommenttia:

 1. Hienot kuuset! :) Ja ihania herkkuja! :)

  Lahjojen avaamisen odottaminen on aina yhtä vaikeaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä piinojen piina! Vaikka meillä avataan suht aikaisin enkä kiusaa lapsia iltaan asti niin ehtii ne oman osansa saada ;-)

   Poista
 2. Olet sinä taas leiponut ja paljon ja kauniita ovat ... olet tosi upeita kuusia koristellut ja kivaa lukea tekemisiä , minä kävin kirkossa kuuntelemassa Paula K .. Tosi ihana oli Rauhallista Joulua .!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista joulua sinnekin, Nata!

   Meillä vähän ja pikku hiljaa laitetaan. Sillai stressittömästi. Mutta aina on joulun tunnelma!

   Poista
 3. Tuo lankarullakuusi on tosi hieno!!! Miten harmillista, ettei enää oo puisia kunnon lankarullia...
  Ihanalta kuulostaa joulukin. Mie en tiedä kanskaan, pitäskö sanoa vihta vai vasta, luultavasti meillä kotona on ollu vasta. Ja yks eksäni lausahduksista oli "Ensin saunotaan ja sitten vasta syödään."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, joo, sitten syödään vasta. Näin meilläkin sanotaan ;-)

   Meidän työkeskus tekee kaikkia ihania (hassuja) kierrätysjuttuja ja toi tarttui joulumyyjäisistä matkaan. ika väkertäminen siinä on ollut - ja jostain tosiaan ovat kaivaneet vanhoja puisia lankarullia - ja nyt mulla on kestokuusi!

   Mainoita joulunaikaa teillekin!

   Poista
 4. Saitko autollesi silmäripset? :D
  Hienot kuuset teillä.

  Hyvää joulua Majaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna selviää...

   Ja oikein leppoisaa ja maukasta joulua teille sinne myös!

   Poista
  2. Mieki olisin halunnu autolleni ripset, mutta ei ollu tarpeeksi leveitä "ripsivöitä" kaupassa... olis pitäny ostaa kahdet ja liimailla osista lisäripsiä :) Sitäpaitsi mulla on sen tappimääritelmän mukaan poika-auto.

   Poista
  3. Munkin auto paljastui sitten lähemmin tarkasteltuna mieheksi!

   Poista
 5. Hyvää joulua tänne Majaan ihan varsinaiseen jouluunkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä me vähän huomennakin vietetään ;-)

   Poista
 6. Hyvää joulua rakkaani!
  Teidän kuusi on komea eikä meilläkään ole enää vuosiin ollut oikeaa kuusta vaan sellainen minikuusi. Ihan senkin takia ettei tänne kanikopperoon oikein mahdu mitään rojoa ja mitä minä ja eukko sellaisella tekisimmekään, varsinkin kun jonkun pitäisi siivota ne neulaset pois ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisaa joulua sinnekin!

   Se neulasten siivoaminen on sen verran v-mäistä hommaa, että olen ihan tyytyväinen, että terassia edemmäs kuusi ei meillä pääse ;-)

   Poista
 7. Suklaata, saunaa ja haudalle; tässä on kyllä hyvä resepti :) Ja se on ehdottomasti vihta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihta... hmm... olkoon ;-)

   Suklaata niin paljon että juuri ja juur jaksaa saunoa ja sitten voikin vaipua haudan lepoon. Joo, joulun resepti!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana