Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2013

Homekorva höpisee

Sunnuntai oli mainio päivä. Vetelehdin kotosalla, kävin ystävän kanssa kahvilla ja sitten vähän puuhasimme, kun esikoinen tuli mummilta kotiin. Kasasimme puutarhakalusteet ulkovarastoon ja minä siistin pihaa ja terassia. Aurinko paistoi kauniisti ja lämmittikin vähän. Tekstasin ystävälle, että nyt pitäisi kippistää skumpalla syksyn ja terassikauden lopettajaisiksi. Salamana sain vastauksen: Mulla on pikkupullo, joko tuun? Joooooooo! Ihana iltapäivähetki. Illalla hurautimme sinne asunnolle testaamaan ja minä ikävä kyllä luulen, että kaikista varotoimista, siivoamisista, suodattimien vaihdosta sun muista huolimatta jokin siellä minun henkeeni käy. Tai henki kyllä kulkee ihan mukavasti, mutta korvat on kovilla. Yksi ikävä oire sekin. Esikoinen meni sitten kaverilleen yökylään ja minä toiseksi yöksi testaamaan. Jouduin lähtemään kesken pois. Toivun nyt muutaman yön kotona ja koitan kerran vielä, mutta aika selvää tämä taitaa jo olla. Pettymyksestä selvitäkseni nappasin Pepponelta kysymyksiä joihin vastaan. Saanpahan ajatukset muualle.
1. Ne neljä piirrettä vastakkaisessa sukupuolessa jotka herättävät mielenkiintosi?

Äly, keskusteluvalmius, epäitsekkyys ja intensiivinen katse.


2. Entäpä ne neljä jotka saavat sinut kaihtamaan?

Tyhmyys, itsekeskeisyys (on kamalaa olla treffeillä ihmisen kanssa joka puhuu vaan itsestään), ongelmat alkoholin kanssa ja keskenkasvuisuus.


3. Tumma ja tulinen vai vaalea ja rauhallinen?

Tumma ja kotona viihtyvä, rauhallinen. Ei vais, ihan sama onko tumma vai vaalea kunhan on minulle hyvä. Useimmiten ne ovat kyllä olleet aika tummia.


4. Tunnusta tällä viikolla tekemäsi juttu mitä et paljastanut kenellekään.

Valehtelin yhdelle lauantai-iltana soittaneelle ihmiselle menneeni viisaudenhampaan takia todella ajoissa nukkumaan. Oikeasti olin hereillä kun puhelin soi, mutta nauttinut saunaoluen ja lasillisen viiniä enkä muutenkaan ollut juttutuulella. Valkoinen valhe?


5. Paljonko haluaisit rahaa siitä että adoptoisit minut loppuiäksesi?

Hmm, tässä täytyy käyttää korkeampaa matikkaa. Riippuu siitä, tekisitkö töitä ja kantaisit kortesi kekoon vai olisitko kokonaan elättinä. Pitäisi laskea (valtaisa) ruoankulutus, adoptiosta aiheutuvat mutta haitat ja ongelmat ja sitten ynnätä yhteen. 


6. Todella salainen paheesi.

Se ei varmaan ole ihan hirveän salainen, että retkahdan yksinäisinä viikonloppuina juomaan viiniä? Sitten iskee makeanhimo, ruoanhimo, puputtamisentarve ja saattaisin helposti syödä kaapin tyhjäksi kaikesta mahdollisesta, mutta yleensä ennakoin tilanteen ja jätän herkut ostamatta. Ei mulla muita paheita oo... paitsi että sitten jos oikein heittiöksi heittäydyn, menen nukkumaan pesemättä hampaita... Niin, ja meikkien peseminenkin helposti unohtuu. 


7. Kerro kolme asiaa jotka saavat sukat pyörimään jaloissa?

Se, kun joku henkäisee korvaan, näykkäisee ja suutelee. Kaula on myös hyvin hyvin herkkä paikka. Intensiivinen katse ja sopivan miehekäs tuoksu saavat minut myös takuuvarmasti reagoimaan. 


8. Olet kahvilassa ja täysi kuppi kahvia kaatuu syliisi hetkellä jolloin olkapäähäsi koputetaan ja vastaikkaista sukupuolta oleva unelmiesi täyttymys pyytää lupaa istua samaan pöytään. Mitä teet?

Sanon, että istu ihmeessä jos ei häiritse, että minulla on jo nyt housut märkänä.


9. Pahin jäynä mitä olet tehnyt elämäsi aikana?

En minä tee jäyniä...


10. Kerro heti mitä sinulla on yöpöydän laatikossa?

Minulla ei ole yöpöydän laatikkoa. Yöpöydällä on kirja, silmälasit ja kännykkä, silloin kun itse olen sängyssä. 


11. Kuinka usein manipuloit ihmisiä?

Myönnän, että syyllistyn siihen joskus. Mutta en usein.


***

Onni. Onni on tilipäivä - joka siis on tänään.

Mutta se, että sunnuntain ja maanantain välisenä yönä oli pakkasta, kylillä -6 ja kotimäellä -8 astetta, hirvittää. Talvi? Hrrr!

14 kommenttia:

 1. Voi kurja, jos asunto ei olekaan teille sopiva. Uusissa asunnoissa tietysti tahtoo olla vielä kaikenlaisia pölyjä ja käryjä, jotka häviävät vasta myöhemmin, mutta eihän sitä riskiä voi ottaa, ettei ne häviäkään.
  Oli tuo onnenpäivä, tili tuli - tili meni! Muutama hassu satanen kuukaudeksi ja vaikka mitä pitäisi vielä saada osteltua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama on tilanne mulla, tilin suhteen. Tuli se kuuluisa Tatu mieleen kun katsoin mitä jäi laskujen jälkeen käteen. No, onneksi pitkin kuuta kuitenkin tippuu näitä pienempiä summia, lapsilisät ja elatustuet...

   Asuntoasia harmittaa minua ihan kamalasti, käyn vielä yhden yön loppuviikosta kokeilemassa mutta tiedän kyllä jo miten siinä käy. Toisaalta pitää vissiin ajatella, että onneksi tuli ilmi nyt eikä vasta sitten kun olisi jo minun omani. Turkanen, silti.

   Poista
 2. voisiko siellä olla vain rakennuspölyä, olet kyllä taatusti siivoskellut, tuntuu kurjalta, jos oirehdit. Pölythän laskeutuvat hitaasti alas, vaikka luulisi jo kaiken olevan poissa. Katsoin muitakin postauksiasi, mullakin on kallis maku. Lohdutan aina itseäni sillä, ettei köyhän kannata huonoa ostaakaan..voi voi...ostettavaa olisi vain niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen täsmälleen samaa mieltä: köydän ei kannata ostaa halpaa (vaan haluta kallista...)

   Joku siellä korviini otti, ja luulenpa, että syyllinen on koneellinen ilmanvaihto ja se, että talossa ei esim. eristeitä ole vaihdettu lainkaan. Jos jostain valskaa, niin nappaahan se ikkunanraosta ja juuri sieltä vääristä paikoista korvausilman... Mutta eteenpäin... ja kiitos myötätunnosta!

   Poista
 3. Onpa harmi jos siinä asuntoasiassa käy noin huonosti. Teit siis tosi viisaasti kun etukäteen koeasuit sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantakasvi myötätunnosta... Opin tästä todellakin sen, että ei auta testaamatta kyllä lähteä millekään. Tosin ihan alun alkaenkin sain tuolla jonkinlaisia oireita, joten niihin on vissiin sitten luottaminen. Ja siihen, että pakko on testata.

   Jos jotain hyvää koittaa tilanteesta löytää, niin enpähän ainakaan vahingossakaan haksahda rahojani homekämppään laittamaan. Moni tekee sen ja on lopun ikänsä velkavankeudessa.

   Poista
 4. No voihan rähmä, ettei sekään kämppä sitten sopinut! :-(
  Harmillista, todella. Ja kuten Rantis sanoi, on todella tähdellistä koeasua kokelaskämpät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oliehkä tähänastisista suurin pettymys, mutta opimme todellakin sen, että testata pitää - ja luottaa omiin ensikäden havaintoihin. Lohduttaudun sillä, että meillä sentään on puhdas ja terve asunto. Kuulin juuri keuhkolääkäriltäni, että yksi hänen potilaistaan ei pysty asumaan missään muualla kuin tuttavansa terassilla teltassa. Jessus!

   Poista
 5. Kurja juttu sen asunnon kanssa ja kysynkin ihan uteliaisuudesta että onko allergiasi niin paha että reagoit esim. mattoliiman/maalin/silikonin tms. hajuun?

  Kiitos vastauksistasi mutta meidän koira vilkaisi todella paheksuvasti kahvilakysymyksen vastauksen kohdalla koska herätin sen naurunremakallani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lätkikselle lämpimät terveiseni ;-)

   Saattaapa tämä altistukseni tosiaan olla jo sillä tasolla, että uusien materiaalien voc-päästöihin reagoin. Tässä tapauksessa en tiedä varmasti onko kyse siitä vai mahdollisesti koneellisen ilmanvaihdon mukanaan tuomista ongelmista. Paskamainen homma yhtä kaikki.

   Taidan olla tätä nykyä ns. vannoutunut rakoventtiili-ihminen... Asunnossa jossa tällä hetkellä asumme, on ikkunoiden päälla vanhanajan kunnon rakoventtiilit tuomassa korvausilmaa ja poistoilmaa pystyn hallitsemaan itse säätämällä. Tuntuu sopivan mulle.

   Poista
  2. Uskon tuon, sillä tuttavapiirissäni on muutamia jotka eivät kestä yhtään vastamaalattujen seinien/kattojen läheisyydessä ja myös mattoliimat vaikka ovat vesiohenteisia tätä nykyä (suurimmaksi osaksi), aiheuttavat heille pahoja komplikaatioita.

   Poista
  3. Usein se menee niin, että kun ensin altistuu homeille, tulee perässä kaikkea muutakin mukavaa: monikemikaaliyliherkkyys, hajusteyliherkkyys, luonnonhomeet alkavat vaivata, ehkä allergiatkin, sellaiset joita ei ennen ole ollut. Kurjaa!

   Poista
 6. Voi, voi. Mutta parempi se oli nyt ennenkuin olit solminut pitkän liiton pankin kanssa. Hurjan pitkä litannia oireita tuolta linkin takaa paljastui. Olisin odottanut hengenahdistusta, päänsärkyä ja silmäoireita, mutta nuo oireethan vetävät ihmisen ihan joka suunnasta kontilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen linkki, että useimmiten pysähdyttää ihmisen. Ei ehkä tule ajatelleeksi, että aika moninaisia voivat olla nämä oireet...

   Juu, paskamainen homma, mutta onneksi tosiaan selvisi hyvissä ajoin. En voi liikaa korostaa sen merkitystä, että moni on loukussa, peruuttamattomasti, taloudellisesti . Minulla tätä katastrofia ei ole (eikä tällä vakavalla altistuksella varmasti onneksi tule) joten voin ajatella olevani onnekas.

   Aina ei tunnu siltä, mutta kun muiden homesairaiden tarinoita lukee, voi olla sitä mieltä.

   Kiitos, Kiki, tuestasi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana