Sivut

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

A-his-taa!

Koitan piristää itseäni ja olla ajattelematta tätä kurjaa, viheliäistä sairauttani. Homealtistusta. Kuten sanottu, sitä on hyvin vaikea ymmärtää mikäli itse ei ole altistunut. On vaikea nähdä ja ymmärtää miten kokonaisvaltaisesti se elämään vaikuttaa. Ja miten peruuttamattomasti. Päätökset eivät ole omissa käsissä vaan pitää mennä sen mukaan mitä kroppa sanoo ja kestää. Ahdistaa aika lailla. Tunnen olevani loukussa enkä voi tehdä mitään helpottaakseni tilannetta. Talous ei tokene jos en pääse muuttamaan. Olen pakotettu pitämään autoa vaikka en haluaisi. Jatkamme kituuttamista. Jatkan etsintää. Mutta testaamamme kämppä ei kyllä sovellu meille, ei vaikka miten toivoisin. Pakko kai se on uskoa. Ja pureskella - taas - tämä aika musertavalta tuntuva pettymys.

Joka tapauksessa eilen oli virkistävä päivä. Minulla oli aika astmalääkärilleni, ja samalla päätimme ystäväni kanssa keksiä edes vähän piristystä ja mennä ulos syömään. Teki todella hyvää saada ajatukset välillä vähän toisaalle. Lääkäriä ja ystävää pitää erikseen kyllä kehua pian, mutta nyt ei irtoa tämän enempää.


Tämä kaveri taapersi Kreikassa. Ristimme sen Pölhö-Pekaksi.


Yksi naurun aihe kuitenkin on - toden totta - vast ikään löytämäni hillitön valokuvaus/lintubongausblogi TitiVitunTyy. Tyrsk!


***

Ohra. Meillä käytettään ohra(jauhoj)a melkein pelkästään rieskoissa joita teen, jos perunamuusia jää yli. 

8 kommenttia:

 1. Todella harmillista ja ymmärrän ahdistuksesi. :(
  Ei kai tässä voi muuta sanoa kuin että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Eli uutta kämppää etsimään vaan, vaikka se tuntuukin epätoivoiselta ajoittain.

  Kiitos blogivinkistä. Nopean silmäyksen perusteella taitaa olla hauskaa juttua. Pitää lukea enemmän paremmalla ajalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on saavuttanut hurjan suosion ja sana kiertää sosiaalisessa mediassa - minuun iski tuo lakooninen huumori ihan täysillä. Ja ne tagit...

   Juuri kuule kirjoitin huomista postausta ja mietin että hymy pyllyyn ja kohti uusia romahduksia. Pakkohan se on, vaikka kurjalta tuntuukin. Kiitti tsempistä, kyllä tämä tästä.

   Poista
 2. Jee, ohrajauho-perunamuusirieskat on ihan parhautta, nami nami.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mä yritän aina tehdä muusia sen verran reilusti että iltapalaks saadaan sit rieskoja. Harmi vaan, että vihaan perunoiden kuorimista...

   Poista
 3. Tuntuu kurjalta kun ei voi muuta kuin toivottaa jaksamista sen oman kämpän löytymiseen, toivoisin voivani tehdä jotain konkreettisempaa ja sellaista mistä olisi todellista apua.
  Jaksamista kuitenkin ja koita pitää itsesi muutoin terveenä sillä se nyt vielä puuttuisi jos flunssaan sairastuisit <3
  Toi bongarilinkki on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TitiVITUNtyy on killerihauska!!! Pitää piristää itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kiitos empatiasta, kyllä tää tästä taas.

   Poista
 4. Ajattelin eilen samaa, ettei tuota homealtistuksen todellisuutta pysty millään ymmärtämään kuin toinen altistunut kun luin sitä listaa mihin kaikkeen se ihmisessä vaikuttaa. Halaus <3 Ihana blogilinkki. Löysin sieltä tekstin sudenkorentojen tarpeettomuudesta. Niin samaa mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, niin taisi ollakin, sudenkorentoja... onneksi et säikähtänyt. Mutta muuten se kyllä on ihan tapaavan hauska blogi!

   Minulla on yksi pahasti altistunut ystävä jonka puoleen käännyn kun tarvitsen oikeaa vertaistukea. Ihmisten tsemppi ja myötätunto tuntuu ihanalta, mutta totta on, että aidosti ja oikeasti tilanteen voi ymmärtää vain toinen sairastunut. Lienee näin myös muiden vakavampien ja harvinaisempien sairauksien kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana