Sivut

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Valapurin jäläkitauvit

Vappuaattona elelimme kutakuinkin normaalisti, kun oli kuitenkin arkivelvollisuudet meillä kaikilla. Kuopus oli revetä riemusta kun eskarissa oli naamiaiset ja talossa oli käynnissä oikea Tähtien sota. Suuri osa pojista oli varustautunut viitoin ja valomiekoin. Minä olin tyytyväinen kun pääsin pakenemaan rauhallisimmille vesille. Tämä on selkeästi ammatinvalintakysymys, mutta minusta ei olisi voinut kuuna kullan valkeana tulla opettajaa, lastentarhan työntekijää tai muuta vastaavaa. Tai sitten olisin yksinkertaisesti tullut hulluksi. Minun metelinsietokynnykseni madaltuu vuosi vuodelta. Oli siis ihana paeta loppupäiväksi oman työpaikan rauhaan.
Kuopuksen kanssa koristelimme sitten kotia serpentiineillä ja ilmapalloilla ja esikoinen puolestaan leipoi lohimuffineja. Niistä tuli kyllä aika hyviä ja kelpaa todellakin tänään tarjoilla vieraille. Minulla on tapana ainakin uutena vuotena ja vappuna pitää avoimet ovet ystäville ja nytkin on kutsu käynyt. Minä keitin eilen potut ruoaksi ja tänään teen lopuista perunasalaattia tarjolle. Esikoinen on luvannut paistaa vielä munkit ja sima on valmiina myös. Hyvä vappu tästä tulee!

Mitä juomiin tulee, niin kuoharia oli jääkaapissa ja sitä vähän siemailinkin, mutta yksin en hirveisiin suorituksiin äitynyt. Päässä kyllä soi koko illan Ajatusten aamiaisesta lukemani Lasten suusta -sketsin kunniaksi "Vaan eeeipä anna meirän äite karrrrhuviinaa ottaa!..." Ei antanut vaikka esikoisen kaverit kuulemma taas kosteita kekkereitä vapun kunniaksi suunnittelivat. Eikä ottanut itsekään, tämä äiti (paitsi drinkin seassa Luomuviljasta, vähän...)Oli siellä eskarissa hiusmaalia
ja kynnenmaalaustakin,
jos oikein tarkasti katsoo!

Sitten lopuksi vielä vähän kevyempiä tunnelmia näin vapun kunniaksi:

Luin Laatulehdestä otsikon Talvivaaran kaivosyhtiö syyttää majavia. Jo on aikoihin eletty sanon minä. Toki he syyttävät vain veden ph-arvojen noususta, mutta otsikosta tuli aika absurdi ja harhaanjohdettu olo. Majavaparat.

Luin myös, kuinka pienet pojat säikähtivät takki auki perässään juossutta tatuoitua Wilma Schlizewskiä. Juu, minäkin olisin kyllä pelästynyt. Wilma toteaa: "Halusin vain Kevätpörriäisen". Haluaisin minäkin, mutta rajansa kaikella.

"Ripuli, rapula ja rahapula ne on valapurin aenaset jäläkitauvit." Sanoi vanha kansa. Toivottavasti ei sentään!

***

Tippaleipä. Ei, meillä ruukataan syödä munkkeja.

12 kommenttia:

 1. Sullahan perin vauhdikasta vappua on pitänyt ja tuo mainitsemasi ruoka taas herkisti sieluni - voi miksi en asu lähempänä.... ;D

  Säväkkä väri tuo vihreä ja ehkäpä se innostaa äitäkin kokeiluihin näin (vihdoin keli näyttää siltä) tulevan kevään kunniaksi?;)

  Oikein hyvää Vappua koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit tervetullut, todella, koska juuri lähetin vielä yhden ylimääräisen kutsun tekstarilla kun tarjoiltavaa tuli taas ennätysmäärä. Mun pitäisi olla sotilaskodilla muonitusjoukoissa eikä pienen perheen emäntä. En osaa tehdä vaan vähän ruokaa.

   Mukavaa vappu- ja vuosipäivää teille!

   Poista
 2. Tähtien sota on varmasti pienten poikien mieleen.:-) Mutta korvat ja pää kaipaavat välillä rauhallista oloa ja eloa.:-) Nostan hattua opettajille ja lastentarhanopettajille ynnä muulle kasvatushenkilökunnalle - he taitavat tehdä työtään välillä hyvinkin meluisissa olosuhteissa.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kun sanoin, mulla ei kyllä pää kestäisi. Joskus tuntuu, että on liikaa jo viedessa ja hakiessa sitä sählinkiä mun hermoilleni ;-)

   Mutta kotona meillä kyllä on ihanan rauhallista!

   Poista
 3. Jutteleeko esikoinen ihan vapaaehtoisesti ja avoimesti kaveriporukan kosteista suunnitelmista? Muistelen sinun kertoneen, ettei hän ole itse kiinnostunut sellaisesta. Teidän suhteenne kuulostaa aika hyvältä ja avoimelta, jos murrosikäinen puhuu tuollaisista asioista kotona.

  Täällä on alkoholiton vappu, mutta voiko suklaasta saada krapulan? Örps...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaasta voi saada (sokeri)humalan niin miksei sitten krapulaa?

   Joo, poika kertoo kyllä avoimesti varmaan ainakin niin kauan kun ei itse ole kiinnostunut osallistumaan. Satuin kysäisemään, että onko hänellä ja kavereilla suunnitelmia aatoksi ja totesi, että kavereilla on suunnitelmissa viinanjuontia ja hän aikoo olla kotona. Minäkin olen kyllä siitä onnellinen ja ylpeä, että puhuu. Tai puhumme, meillä on lämpimät ja läheiset välit!

   Poista
 4. Vai majava-parat on nyt syyllisiä. Kaikkea ne keksii!
  Ei ole munkkeja eikä tippaleipiä, pitää syödä mustikkapiirakkaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuo oli kyllä ihan mahtava tiedotuksen kukkanen. Että lättähäntien vika koko show ;-)

   Mustikkapiirakkakin kuulostaa hyvältä. Meillä kohta paistetaan 32 munkkia. Toivottavasti tulee paljon porukkaa ettei mun tartte kerätä niitä lanteilleni.

   Poista
 5. Marjaana , lastentarhan opettaja ammati onn maailman paras , ikävöin sitä valtavasti ja touhua lasten kanssa joo ja sama mieltä että kouluopettaja minustakin ei olis .. Teillä olikin kivaa vappumeininki ja ihanat ilmapallot ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin se sopii, sinä olit varmasti mahtava niin lasten kuin vanhustenkin kanssa. Musta vaan ei olisi siihen, ja siksi niin kovasti lasten kanssa työskenteleviä arvostankin!

   Poista
 6. Mää jakaisin sulle lovea. Käy poimimassa post-it :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana