Sivut

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Haaveita haaveita vain

Mitäpä jos haaveeni Omasta Majasta toteutuisi? Jos saisin toivomuskeijulta pyytää, niin löytäisimme keskustasta hyväpohjaisen, suurehkon rivitalokaksion jossa on sauna ja pieni pläntti omaa pihaa. Pystyisimme kaikki siellä hengittämään ja jakaisimme tilan siihen asti, kun esikoinen muuttaa kotoa pois siten, että hän saisi makuuhuoneen ja minä ja kuopus asustelisimme olohuoneessa. Jakaisin siitä pienen osan sohvalla olohuoneeksi ja loppu jäisi kuopukselle. Minä nukkuisin kuopuksen sängyn alla (kuulostaa hauskalta, eikö totta? Tosiasiassa hänellä on puoliparvi, jonka alla jo nykyään vierailen, kun esikoisella on kavereita yökylässä ja haluan nukkua rauhassa.) 


Kuopus parvensa alla katsomassa lastenohjelmia.
Televisio muutti esikoisen huoneesta pupujen alta pois
 ja kuopus otti sen riemumielin vastaan.


Rivitalo olisi hyvä siksikin, että huoltovastuu ei kokonaan lepäisi minun hartiollani. Omakotitalo, pienikin, tulisi minulle liian kalliiksi ja työlääksi myös. Muistetaan, että tämä olisi minun eläkepäivien pesäni, joten se saisi olla suht helppo asumismuoto. Ja pitäisi olla 20 vuoden päästä maksettu. Sitten pienellä eläkkeelläni suoriutuisin vastikkeesta ja muista menoista. Kaksio siksi, että suurempaa en sitten itsekseni tarvitse, eikä minulla juuri isompaan olisi varaakaan. Joutuisimme siis ahtautumaan joksikin vuodeksi pieniin tiloihin ja sitten kun esikoinen muuttaa opiskelemaan, kuopus saisi luonnollisesti makuuhuoneen. Minä lunastaisin sen itselleni sitten joskus kun kuopuskin lentää pesästä.

Keskustassa siitä syystä, että voisin luopua autosta. Olen edelleen sitä mieltä, että pärjäisin hyvin ilmankin. Kävisin kaupungissa julkisilla, aivan kuten silloin kolme vuotta sitten, kun en korttia saati autoa vielä omistanut. Joskus saisin apua ystäviltä ja pääsisin markettiin ja Alkoon ihan autolla. Kävelisin ja pyöräilisin muutoin. Tulisi hyötyliikuntaa. Kauppakamat raahaisin talvella pulkalla ja kesällä pyörällä. Hyvällä suunnittelulla se saattaisi toimia jopa niin, ettei vituttaisi... Pojat pääsisivät kavereilleen, harrastuksiin, kouluun jalkaisin tai pyörällä myös. Välimatkat täällä maalla keskustassa ovat hyvinkin kohtuulliset.  

Ja minun rahatilanteeni helpottuisi. Maksaisin aikamoista vastiketta ja lainaa nykyisellä vuokrallani. Autosta luopuminen toisi taloudellista väljyyttä myös.


***

Mitäpä jos. Ainakaan en kurkottele kuuta taivaalta, vai mitä? Mitäpä jos tämä haave joskus toteutuisi?


Tilanne pihamaalla eilen. Krookuksia ja ruohosipulia.
Ja raparperia.
Jos joku vielä väittää, että raparperi ei ole irstas otus,
no, katsokoon tarkemmin.


Mitäpä jos vietettäisiin kaikki oikein erinomainen vappu?

24 kommenttia:

 1. Sulla on samansuuntaiset ajatukset asumisesta kuin mulla. :) Mullakin on ajokortti (ei omaa autoa) ja tykkään tästä kotikaupungistani, jossa pääsen kävellen ja polkupyörällä paikasta toiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin kovasti haluaisin ajella pyörällä ympäriinsä, mutta tuo nykyinen matka lasten ja kauppakassien kanssa vaan on liikaa. Mutta ehkä joskus...

   Oikein mukavaa vappua!

   Poista
  2. Iloista vappua!:-)

   Toivottavasti haaveesi omasta asunnosta keskustassa toteutuu.
   :-)

   Poista
  3. Toivotaan kovasti, vaikka vähän nyt onnettomalta näyttää. Asuntokanta on sen ikäistä, että ihan tervettä ja sellaista, jossa voisimme oireetta olla, voi olla hankala läytää. Nimimerkki Puolitoista vuotta ja 20 näyttöä...

   Mutta ei lannistuta!

   Poista
 2. Tiedätkin, että minä pyöräilen ja kävelen (auto on lähes turha),
  Vietetään mukava vappu, 'peukutus' sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto on turhake ja inhoan sitä. Päädyin vastentahtoisesti sen rattiin ja sittemmin omistajaksi. (Onneksi maksoin siitä vaan rekisteröimismaksun kun erossa sain sen omiin nimiini, 18.50 ;-)

   Vietetään mukava ja rauhallinen vappu, todellakin. Sun eiliset vappupallot oli ihanat, meillä on vaan ilmapalloja...

   Poista
 3. Yhdyn tuohon erinomaisen vapun viettoon (toivottavasti)! Onko teidän paikkakunnallanne asumisoikeusasuntoja? Me asumme sellaisessa ja olemme erittäin tyytyväisiä. Vastike on huokeampi kuin vuokra saman kokoisessa asunnossa ja asunnon voi jättää lapsille perinnöksi sitten aikoinaan. Lisäksi siitä pääsee aina varmuudella eroon, eikä rahaa sisäänpääsyyn tarvitse olla paljon. Voisit päästä kolmioonkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa vappua sullekin!

   Tämä on niin pieni paikkakunta, että asumisoikeusasuntoja ei ole. Sellaisia joku vuosi sitten suunniteltiin, mutta kiinnostusta ei ilmennyt tarpeeksi, joten jäivät rakentamatta. Idea on hyvä ja olisin kyllä kiinnostunut mikäli sellaisia tänne tulisi.

   Poista
 4. No kyllä sinulla on yhtä irstaita raparpereja kuin meillä;)

  Suunnitelmasi asunnosta kuulostaa hyvältä. Tuosta asumisoikeusasunnosta kannattaa ottaa tarkkaan selvää. Niitä on erilaisia. Tuttavaperhe Lahdessa muutti sellaiseen (kolmio) noin 5 vuotta sitten ja jo nyt on vuokra noussut ihan samalle tasolle kuin vapaiden markkinoiden vuokrat. Nyt ovat pakon edessä muuttamassa pienmpään, että eläkkeet riittää muuhunkin kuin asumiseen. Kai se riippuu talon iästä ja muista seikoista, että paljonko tarvitaan rahaa korjauksiin yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui:
   Hauskaa Walpuria!

   Poista
  2. Meillä ei tosiaan edes ole tuota asumisoikeusmahdollisuutta, joten se on poissuljettu vaihtoehto.

   Ja kyllä, jännityksellä seuraan noiden irstailijoiden elämää ;-)

   Poista
  3. Ja sulle kans, oikein mukavaa Walpuria!

   Poista
 5. Voi miten ihanilta haaveilta kuulostaa! Minäkin haluan oman talon tai asunnon! Odotan niin kovasti aikaa, kun lapset muuttaa pois. Mietin sitä melkein joka päivä. Suunnittelen kaikkea, mutta mikään ei toteudu, kun eihän tuo mies mihinkään muuta.
  "Pieni" kaupunki on kai aika suhteellinen käsite: meillä on niin pieni kaupunki, ettei täällä ole julkisia, vaan kaikki tarvitsee oman auton, on vähän niin kuin maaseutua. Sen sijaan noita asumisoikeusasuntoja kyllä on.
  Vietetään oikein hyvä vappu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on 4000 asukasta joten tosi pieni ollaan... eikä edes kaupunki!

   Mä saan ihan ite toteuttaa mun haaveet ja olen siitä tosi onnellinen. Kuopuksen isän kanssa meillä oli hyvinkin erilaiset haaveet ja ajatukset joten näin on hyvä. (Musta tulee tätä menoa itsekäs ;-)

   Oikein mainiota vappua sinnekin, Roz!

   Poista
 6. Aina pitää olla haaveita ja toivon, että sinun haaveesi myös toteutuvat.

  Hauskaa vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja minäkin toivon sitä todella!

   Ja toivotan oikein hauskaa vappua sinnekin, koiria myöten!

   Poista
 7. Vilpittömästi toivon että suunnitelmasi toteutuvat ja vieläpä mahdollisimman pian. Oikein mukavaa ja rentouttavaa vappua sulle rakas ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa toivon minä - ja toivottelen sulle myös mukavaa vappua!

   Poista
 8. Toivotan myös oikein hauskaa vappua, kiva koti sun pojalla siellä , joskus oli minullakin semmoinen ja leikittiin ystävän kanssa siellä
  mutta joo telkkaria meillä ei ollut omassa kuoppassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kuopuksesta ihan mahtava paikka!

   Oikein mainiota vappua sullekin Nata.

   Poista
 9. En ollut meidän raparperia katsellut sillä silmällä, mutta tätä katselin :D Mies katsoi jotenkin oudosti, kun ilmoitin hirnuvani vedet silmissä sitä, että Marjaanalla kasvaa raparperi :D Oikein, oikein hyvää vappua teille koko perheelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kertoa miehelle, että Marjaanalla ei paljon muuta tän laatuista iloa sitten "kasvakaan". (Toivottavasti se ei rupea hirnumaan.) Niin, ja mun kokemuksen mukaan raparpereja kannattaa AINA katsoa sillä silmällä.

   Rattoisaa vappua sinnekin koko poppoolle!

   Poista
 10. Suunnitelma kuulostaa ihan hyvältä. Toivottavasti se oikea asunto tulee vastaan :) Minäkin mielelläni asuisin niin, että pääsisin kävellen tai pyörällä töihin. Nyt on vähän liikaa matkaa kävelyyn ja pyöräreitti kulkee osittain autojen seassa, mikä ei aamuruuhkassa ole kivaa.

  Hauskaa Wappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin niin toivon, että tämä toteutuisi. Homealtistukseni vaan asettaa omat haasteensa tähänkin asiaan... Mutta toivossa on hyvä elää. Pyöräily olisi ihan parasta hyötyliikuntaa, mutta se kyllä tarvitsee oikeanlaiset olosuhteet (ei sitä autojen seassa ajelua).

   Hauskaa wappua sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana