Sivut

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kummallista logiikkaa

Jos Spede oli naisen logiikasta sitä mieltä, että se oli varsin viehkoa ja jopa kummallista, täytyy minun taas pikkuisen avautua logiikasta työmaallamme. Joka edelleen on työmaa. Minulla alkaa tulla mitta täyteen. Jouduimme siis viime viikolla pitämään kolme päivää puljua kiinni - keskiviikosta perjantaihin - kun ilmastointikanavissa tehtiin remonttia (jonka syvintä sisältöä minulle ei edelleenkään ole ylemmältä taholta henkilökohtaisesti kerrottu. Pienistä palasista olen toki koonnut jonkinlaisen käsityksen asiasta). Samaan aikaan minä toivuin kotona keuhkokuumeesta, joka hyvin mahdollisesti on seurausta keuhkojeni uuvahtamisesta koko tähän hässäkkään

Maanantaina kun palasin töihin, kuulin siivoojilta, en edelleenkään ylemmältä taholta, että remontti ei olisikaan vielä valmis. Oli kuitenkin niin paljon hommia rästissä kahden viikon sairasloma jäljiltä, että en sen kummemmin ajatellut asiaa. Eilen huomasin varastomme katon todellakin olevan edelleen auki ja rupesin kyselemään mahdollista aikataulua lopulliselle valmistumiselle. Arvatkaapa sainko ketään kiinni? Entä vastattiinko minun vastaaja- taikka sähköpostiviesteihini myöhemmin samana päivänä? 

Minua ja keuhkojani kovasti kiinnostaisi tietää vaikkapa toimiiko ilmastointi (ilmeisesti ei) tällä hetkellä ja sitä rataa. Soitinkin saman tien puhelinaikaa työterveyslääkärille konsultoidakseni häntä. Haluaisin tietää mitä mieltä lääkäri on siitä, onko minun terveellistä tuolla vielä olla vai ei. Keuhkokuumesta toipuvien keuhkojeni kanssa. Juttelemme tänään iltapäivällä ja siihen asti käytän varmuuden vuoksi etätyöoikeutta.


Eilen oli siipi maassa ja päälaki räjähtää vitutuksesta.
Löysin itselleni piristävän kortin,
 joka sopii hyvin myös tulevaan pääsiäseen.


Muistetaan siis vielä, että minä olen oman työpaikkani esimies. Miten voi olla, että minä en tiedä, mitä talossa tapahtuu ja milloin? En saa tietoa, vaikka koitan kysellä. Olen tosin sitä mieltä, että tiedotuksen tulisi toimia ilman, että minä kaivan joka ikisen yksityiskohdan erikseen tietooni. Minusta ikävällä tavalla tuntuu, että terveyteni kustannuksella leikitään. Voitte uskoa, että työmotivaatio ja sitoutumisen aste on ihan huipussaan juuri tällä hetkellä. Tunnustan sen näin ihan julkisesti. Ja senkin, että vituttaa! Aivan vietävästi.

***

Miehen logiikka. Jotain kummallista logiikkaa tässä nyt käytetään, koska eilen vinkkaamani artikkeli naisesta, jolla oli petikumppanina itseään 30-vuotta nuorempi mies, herätti ihastusta - siis minussa. Mutta tämä aiheuttaa pelkää kuvotusta. Ehkä nuorempi mies - vanhempi nainen asetelma on uusi ja raikas kun taas toisinpäin kliseinen ja kulunut? Tiedä häntä.

EDIT: täytyy hetimiten korjata, että tuossa yllä aiemmin ollut linkki Hesarin juttuun oli vahinko. Se oli aiemmassa versiossa ja siihen liittyi ihan toinen teksti. JOS nyt joku sen aukaisi ja mielensä pahoitti. Tarkoitus oli viitata 7 päivää -lehden tasokkaaseen uutiseen, joka nyt linkin takaa pitäisi löytyä. Tekniikka on ihmeellinen. 

8 kommenttia:

 1. Se on se tiedonkulku sellainen asia josta kaikki kärsivät tänä päivänä ja jonka puuttumisen takia kaikki kustannusarviot ylittyvät reilusti. Rakennuksilla sen huomaa hyvin; kuvat päivittyvät mutta uusia piirustuksia ei saada työmaalle vaan tehdään vanhojen mukaan. Sitten puretaan ja ihmetellään. Omasta mielestäni se on päättävien tahojen saamattomuutta ja mitä työpaikkasi remonttiin tulee, niin se on munattomuutta. Ei uskalleta sanoa että se on oltava valmis tai sitten ei välitetä - syitä on monia joita en jaksa käydä listaamaan.

  Viimeisin linkkisi sai minut taas ihmettelemään maailman sairautta ja imettelenpä likan vanhempia, meikäläisen eteen kun tuotaisi Antti niin Antti lähtisi joko ruumisautolla tai ambulanssilla. Se on varmaa ettei Antti omin jaloin kävelisi.

  Anteista huolimatta sulle paljon voimia ja aamupusut vaikka ne vähän myöhässä tulevatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista,

   nyt täytyy sanoa, että oli linkki mennyt väärin. Tarkoitus oli linkata tuohon, joka sieltä nyt löytyy. Tuo toinen oli ehdolla aiemmin ja siihen liittyi taas ihan toinen teksti.

   Sun voimantoivotukset tulee tarpeeseen...

   Poista
 2. Se on se tuore morsio jo hukannut Matin. Näkyi yhden päivän lööpissä ihmettelevän, että minne Masa on kadonnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietinkin, että kun Neon maaliskuun sanoja näitä sellaisella parin päivän/viikon ennakoinnilla sommitteleen saattaa käänteissään nopeimmat jo ihan olla ehtineet toisaalle sillä aikaa ;-)

   Mutta onnittelut Mirkalle jos noin helpolla selvisi tuosta riesasta!

   Poista
 3. Tietonkulku on toimiessaan kiva juttu, mutta esim. mulla on esimies, joka pihtaa tietoa alaisiltaan ihan tarkoituksellisesti. Mutta tuollaisista remonteista pitäisi kyllä tiedottaa yleisesti kaikille.

  Matti ja Mirka, voi yöks... Mitkähän mahtaa olla Mirkan motiivit? Ja miten se Matti näitä naisia oikein saa?? juu, julkkismaineellaan varmasti, mutta silti ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matti näyttää nykyisissä kuvissa ihan kaamealta, eikä se nyt mikääm älyn jättiläinen ole koskaan ollut, eli no, sillä julkisuudella?

   Tavallaan kiva kuulla, että ongelmia on muuallakin, ja toisaalta sitten taas ei. Miten sen saisi tolkutettua ihmisille, että ihan oikeasti tiedottaminen on pelkästään hyvä juttu?

   Poista
  2. Tieto on valtaa. Se selittänee ainakin osittain, miksi tiedotetaan tai ei tiedoteta. Joidenkin mielestä pieni epävarmuus pitää alaiset helpommin näpeissä. Mun pomo taitaa ajatella näin...

   Aika lailla on se Mattikin vanhentunut. 49-vuotias voisi näyttää paremmaltakin, mutta taitaa elämäntavat vaikuttaa.

   Poista
  3. Ja jotkut sitten vaan on sitä mieltä, että tiedotuksen voi hoitaa tyyliin viidakkorumpu.

   Minä ihan oikeasti sain tänään asian tiimoilta kuulla ryöpytyksen siitä, miten minulle pitäisi kyllä riittää, että kuulen asian vaikkapa siivoojalta taikka kollegaltani. Koitin kysyä, että kumpaa siivoojaa minä uskon, sitä, joka kertoo remontin kestävän viikon vaiko sitä, jonka mukaan se vie vielä kolme viikkoa... Hmm, taidan olla aika hankala henkilö.

   ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana