Sivut

tiistai 30. lokakuuta 2012

Vaalijärkytys

Eduskuntavaalien jytky oli minulle hirvittävä järkytys. Presidentinvaaleissa usko ihmiseen ja ihmisyyteen nousi taas. Edellisissä kuntavaaleissa olin varsin tyytyväinen tulokseen mutta nyt täytyy kyllä taas vähän nieleskellä. Tällä hetkellä kaksi suurinta puoluetta kunnassamme ovat Keskusta ja Perussuomalaiset. Seisoopa sitten missä kohtaa poliittista karttaa tahansa, minusta on ylipäätään aika hurjaa, että 67% valtuutetuista kuuluu kahteen suurimpaan puolueeseen. Siis reippaasti yli puolet. Lopuille viidelle puolueelle jää paikoista se reilut 30%. Ei hyvää päivää! Mutta näillä mennään seuraavat neljä vuotta.


(Kuva on taas kauhea suttu, sorry)


Vaalivalvojaisissa kudoin vimmatusti pipoa kesällä valmistuneen kaulaliinan kaveriksi. Ääntenlaskua seuratessa teki mieli vetää se syvälle silmille ja korville, mutta ei pentele tullut vielä silloin valmiiksi. Nyt tuli. Esikoinen meinasi napata sen heti itselleen, mutta lupasin kutoa samanmoisen hänelle uuden talvitakin sävyillä. Tarkoitus on myös edelleen ruinata häntä tekemään minulle vielä lapaset samoista langoista. Olen toivottoman huono tekemään mitään parillista. Into loppuu, ennen kun toinenkin on valmis. Ihana kollegani kutoi juuri kuopukselle parit sukat, koska konteissa kuulemma voi tulla talvella vähän viileää.


Levottomat jalat lämpimissä sukissa


(En nyt jaksa ollenkaan mennä syvemmälle siihen, että lämpimiä vaatteita tarvitaan myös, koska päiväkodissa "ei vielä käytetä peittoja lepotuokiossa", "kun se on niin lyhyt", "kun lapset eivät vielä ole valittaneet kylmää/peiton puutetta". Koska oikeasti kyse on vaan siitä, että patjojen ja peittojen edestakaisin raijaaminen on aikuisista työlästä...kele.)

Viileydestä puheenollen: se jo kohta viikon jurninut flunssanalku sai minut jäämään tänään kotiin. Josko se auttaisi, kun vähän lepäilisi?

6 kommenttia:

 1. Vaaliasioihin en jaksa puuttua koska ne eivät ole mun juttu mutta sen sanon että olet sinä meedio noista käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään aion päästellä esikoiselle samanmoista pipoa jahka tästä koneelta ja lekurista pääsen. Ja nukkua. Ja lukea.

   Poista
 2. Lepo vaan! Koita hetken olla vaan, silmät kiinni, lepuuta joka solua!

  -Vaaleista sen verran, että alhainen äänestysprosentti huolestuttaa ja pitäisköhän kunnallisvaaleissa luopua suhteellisesta laskennasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumpia ideoita kumpikaan, mikäli tuo äänestysprosentti ei tuon kummoiseksi jatkossakaan kipua. Minua jaksaa ihmetyttää, miten ihmiset eivät äänestä EDES kunnallisvaaleissa, vaikka kaikkein lähimpänä oman arjen asioita mennään. (Toisaalta sitten ne äänet jotka annetaan, eivät minua miellytä. Hmm, hankala tyyppi ;-)

   Lepäilen kyllä, sain kaksi päivää sairaslomaa ja otin heti alkajaisiksi 2,5 tunnin päiväunet!

   Poista
 3. Hauskan näköinen pipo, paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Konnadonna. Täytyy värkätä toinen samanmoinen myös itselle, mutta vähän pienempi. Tuo nimittäin lörpähti heti käytössä (silmille). Heitin sen sitten pesukoneeseen mutta tällä kertaa ei auttanut, päinvastoin. Nyt se taitaa päästä Keijo L:n päähän. Eilenhän juuri kaipailin sille jotain.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana