Laita pasta kiehumaan.
Viipaloi sipuli ja kuullota hetki. Laita sitten kylmäsavulohi siivuina pannulle myös. Kun olet käännellyt hetken, kaada sekaan konjakkia (pieni 4cl pullo) ja piiitkä looooraus valkoviiniä. Anna poreilla pannulla. Kaada myös ruoantekojuomaksi itsellesi lasillinen samaista valkoviiniä.
Odotellessa voit veistää perunankuorimaveitsellä parmesanlastuja ja pilkkoa persiljaa pöytään pastan päälle ripoteltavaksi. Kaada vielä 2dl kermaa pannulle ja jatka hauduttamista.
Kun pasta on valmis, kastikkeenkin pitäisi olla. Ripottele annoksen päälle reilusti sekä parmesania että persiljaa. Laita persiljaa, vaikka et normaalisti siitä tykkäsikään, se kuuluu makunautintoon. Ja on ainoa terveellinen asia lautasellasi. Tätä pastaa ei syödä salaatin kera, vaan vedetään sellaisenaan niin paljon kun vatsa vetää. Nautitaan siis hyvässä seurassa lopun valkoviinin kera.
Kaadu sohvalle makaamaan vatsasi viereen. Nirvanassa. Nam! Voit myös halutessasi kuunnella, kuinka verisuonesi laulavat hoosiannaa tukkoon mennessään.
***
Kiitos Kaarina, kun opetit tämän minulle.
Tunnustus odottaa blogissani. :)
VastaaPoistaKiitos kaunis, Nollavaimo! Minäkin rakastan sinu...n blogiasi
PoistaOo, tuota täytyy kokeilla. Ihan vaikka vaan siksi että huikea persiljasatoni odottaa korjaamista! (Kylvin koko pussin persiljaa joka on kitunut ruukuissa koko kesän, ehkä siitä just pariin pasta-annokseen riittää.... =P )
VastaaPoistaKokeilepa! Ja edelleen suosittelen aikuistenkeskiseen oleskeluun. Kynttilät kehiin ja sillä lailla. Mukavaa syysruokaa.
PoistaMeilläkään ei persiljat oikein innostuneet, mutta eipä sitä kukaan muu meillä syökään kuin minä.
Hei, hurraa! Nyt sai meidän perhe vaihtelua ruokavalioon. Voidaan olla hetki ilman makkarasoppaa! Me ollaan kalan ystäviä ja tuota voisi kokeilla!
VastaaPoistaKoitapa, mutta en vastaa seurauksista ;-)
Poista