Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Oi Kreikka oi Kreikka

Minulle iski ihan hirveä Kreikkakuume. Hislopin Saari -kirja on vienyt minut mukanaan, esikoisen poimimat syreenit tuoksuvat maljakossa, siemailen kylmää valkoviiniä ja kuvittelen olevani Kreikassa. Oih. Olemme suunnitelleet ystäväni kanssa, että voisimme vuoden päästä kesän aloittajaisiksi lähteä Kreikkaan neljästään poikien kanssa. Se olisi ihanaa, koska ihan kolmisin en varmaan jaksaisi ulkomaille lähteä. Olisi aikuisseuraa ja myös mahdollisuus pieniin vapaahetkiin.

Valkoviiniä rannalla

Olemme tämän ystävän kanssa reissussa käyneetkin yhdessä, joten tiedämme, että matkaseura on hyvää ja ulkomaillakin synkkaa. Olimme pari vuotta sitten minun nelikymppisreissussa Kreetalla Agia Marinassa. Juuri kesäkuun alussa tuolloinkin, kuten nyt suunnitelma on. Vielä ei ole tukahduttavan kuumaa eikä turistikausi kuumimmillaan, mutta kuitenkin jo ihana kesäistä. Ja vehreää, ei ole sitä loppukesän kasvit kuihduttavaa kuumuutta vielä ilmassa.

Itse asiassa olen käynyt kahdesti juuri noihin aikoihin Kreetalla, toinen oli anopin 60-vuotismatka Plataniakseen, josta ei sen enempää (siellä oli anopin lisäksi kaikki hänen poikansa perheineen ja minä, erakko introvertti meinasin tulla hulluksi siitä sosiaalisuuden määrästä).

Hyvää matkaseuraa

Yksi hieno Kreikan reissu oli kyllä syksylläkin, jolloin olimme varanneet omatoimisen saarihyppelyn. Lensimme Santorinille, seilasimme Sikinokselle ja sinne jäimme syysmyrskyn vangiksi. Paluulentomme lähti Santorinilta ilman meitä ja saimme viikon loman sijasta kahden viikon sellaisen. Vakuutusyhtiö maksoi ylimääräiset kulut ja täytyy sanoa, että on sitä hullumpiakin paikkoja olla jumissa kuin Kreikan saaristo, kun myrskykin siitä pian talttui ja pääsimme eteenpäin. Kävimme sitten vielä Ioksen saarella jokusen päivän ja sieltä laivailimme Ateenaan josta lensimme kotiin.

ja taivaallista ruokaa!


Niin, sanoinko jo, että Kreikka on vienyt minun sydämeni? Se ruoka, voisin elää niillä salaateilla ja paistetuilla juustoilla. Lämpö ja lämpimät ihmiset... Kyllä, nyt on ruvettava säästämään!

(Kaikki kuvat reissusta 2010)

2 kommenttia:

 1. Agia Marinassa minäkin kävin toista vuotta sitten. Kuvia blogissani.
  Nyt ollaan menossa Samokselle puolentoista viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kateeksi käy! Nauti lomastasi, Kreikassa se on aina helppoa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana